02 / 05 / 2024

Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi 2013

Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi 2013

Teknoloji bağımlılığı ile ilgili farkındalık yaratmak, çözümler bulmak ve önleyici tedbirler almak amacıyla düzenlenen II. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi, 26-27 Ekim tarihlerinde Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

İşte prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti: Elektrik tüketimi ve enerji tasarrufu hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde teknoloji bağımlılığının artmasıyla birlikte, şarj edilebilir cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçoğumuz, şarj aletlerini prizde bıraktığımızda da elektrik tüketip tüketmediğini merak ediyoruz.

Uzmanlardan çok önemli uyarı: Borsa oyun alanı değil, sürekli ekrana bakmak bağımlılığa yol açar!

Yatırım yapayım derken sağlığınızdan olmayın. Uzmanlar özellikle borsa ve kripto paralar gibi alanlara yatırım yapanları uyararak gün boyu ekran başında kalmanın bağımlığa yol açacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ericsson ve Nokia da, Rusya pazarından çıkış planlarını açıkladılar. Bu kararın ardından Rusya'nın Çinli teknoloji şirketlerine bağımlı hale geleceği belirtiliyor.

Moskova Bankası’ndan, dolarla işlem yapanlara sert müdahale. Rusya dolara bağlı olmayacak!

Moskova Borsası hafta başında yaptığı açıklamada, Rusya'nın kendisine yaptırım uygulayan ülkelerin para birimlerine olan bağımlılığını kesmeye çalıştığı söyledi. Bunun için borsa işlemlerini garanti altında tutmak için doların teminat olarak kullanılmasını yasaklayacağını söyledi. İşte detaylar..

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

Kripto paralar bağımlılık yapar mı?

Son zamanlarda çok sayıda yatırımcının vazgeçilmezi olan kripto paralara olan talep gittikçe artıyor. Uzmanlar kripto paralarının kumar gibi bağımlılık yapabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor. 

Kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları enerjide dışa bağımlılık tetikliyor!

Enerjide dışa bağımlılığın kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları tetiklerken, tasarruf sahiplerinin de tasarruflarını kripto borsaları üzerinden yurt dışına çıkarmasına neden olduğu belirtildi.

2 soruda veraset vergisinde yükümlülüğün başlangıcı ve zamanaşımı!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, veraset vergisinde yükümlülüğün başlangıcı ve zamanaşımını 2 soruda tüm detaylarıyla açıkladı. İşte 2 soruda veraset vergisinde yükümlülüğün başlangıcı ve zamanaşımı...

Bingöl'de madde bağımlılarının kullandığı metruk bina yıkıldı!

Bingöl'de uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanılan eski bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Konut sahibi olanların yükümlülükleri!

Konut sahibi olduktan sonra yeni yükümlülükler başlıyor. Kira geliri beyannamesi, emlak vergisi ödemesi gibi en çok merak edilen kritik noktalar sizler için sıralandı...

Emlak sektöründe nasıl başarılı olunur?

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, sektörde başarılı olmanın yolunu anlattı. Altan Elman, "Bizim sektörün en büyük zorluğu, ‘kararları önceden almanız gerekiyor’. Şayet aldığınız kararlar doğru olursa, başarılı olursunuz. Tabi bunlar hep risk…" dedi.

Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi 2013 Haberi

Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi 2013


Çağımızın hastalığı olarak kabul edilen ve tüm dünyada yaygın olarak görülen "teknoloji bağımlılığı" ile ilgili farkındalık yaratmak, çözümler bulmak ve önleyici tedbirler almak amacıyla düzenlenen II. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi, 26-27 Ekim tarihlerinde Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


Geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nin ikincisi, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı ve Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül’ün de aralarında bulunduğu birçok önemli isimle 26-27 Ekim tarihlerinde Cevahir Kongre Merkezi’nde...