06 / 05 / 2024

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) işbirliğinde, toplu taşıma faaliyetleri masaya yatırıldı. Çalıştay,11 il belediyesinin toplu taşıma kurum yöneticilerini bir araya getirdi.

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

Yılbaşında toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı, birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlanmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ocak 2024 Pazartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.

Doğuşlar Hafriyat İnşaat Altyapı Taşımacılık Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğuşlar Hafriyat İnşaat Altyapı Taşımacılık Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Tufan Erat tarafından kuruldu.

Arıcılar İnşaat Hırdavat Taşımacılık Madencilik Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıcılar İnşaat Hırdavat Taşımacılık Madencilik Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Cihat Damar tarafından kuruldu.

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

5 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 45. İstanbul Maratonu, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak amacıyla "Yüzyılın Koşusu" sloganıyla büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu özel etkinliğe halkın ulaşabilmesi için toplu taşıma ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor.

Üniversite öğrencileri için müjdeli haber! Toplu taşıma binişleri artık ücretsiz olacak

Bursa Nilüfer Belediye Meclisi, üniversite öğrencilerini sevindirecek bir karara imza attı. Artık öğrenciler toplu taşıma hizmetlerinden ücret ödemeden yararlanabilecekler. Bursa’da hayata geçirilecek bu uygulama, öğrenciler için oldukça avantajlıdır. İşte bu yeni uygulama hakkındaki ayrıntılar...

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi: Ücretsiz ulaşım sona mı eriyor?

Ankara'da Özel Halk Otobüslerinin indirimli ve ücretsiz taşımacılık yapmama kararı almaları üzerine vatandaşlar ''65 yaş ücretsiz toplu taşıma bitiyor mu?'' sorusunu araştırmaya başladı. İşte 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi...

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...

Orien İnşaat Taşımacılık Orman Ürünleri Peyzaj Otomotiv Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Orien İnşaat Taşımacılık Orman Ürünleri Peyzaj Otomotiv Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Ferdi Turhan tarafından kuruldu.

Halman Turizm Personel Ve Okul Taşımacılığı İç Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Halman Turizm Personel Ve Okul Taşımacılığı İç Dış Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Abdullah Abdullahoğlu tarafından kuruldu.

Ankara'da 15 Temmuz etkinlikleri nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak! 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi?

Kızılay Meydanı'nda yapılacak etkinlikler güvenlik tedbirleri gereği yarın araç trafiğine kapatılacak. Peki, 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi? İşte ayrıntılar..

Ankara'da toplu taşıma o tarihte ücretsiz olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı birinci toplantısında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, şehir içi toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesi karara bağlandı.

Kurban Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün otobüsler bedava mı? Köprü ve otoyollar ücretsiz mi?

Kurban Bayramı bugün itibarıyla başladı. Bu kapsamda vatandaşlar toplu taşımaların ücretsiz olup olmadığını sorguluyor. İşte konuya ilişkin merak merak edilen tüm detaylar...

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği Haberi

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği



Başkent’in toplu taşımasını rahatlatmak amacıyla birbiri ardına gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra EGO Genel Müdürlüğü, uluslararası Ego Ulaşım Çalıştayıalanda da işbirliklerini arttırmak amacıyla düzenlenen Ulaşım Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Çalıştay, toplu taşımacılık sektörünün Dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), Referans kıyaslama kurumu (Benchmarking) ile 11 il belediyesinin toplu taşıma kurum yöneticilerini bir araya getirdi.


UITP Eğitim Başkanı Kaan Yıldızgöz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen Çalıştay hakkında değerlendirmelerde bulunan EGO Genel Müdürü NecmettinTahiroğlu, Çalıştay’da kent içi toplu ulaşım konusunda karşılıklı bilgi, tecrübe ve referans kıyas paylaşımlarının gerçekleştirildiğini söyledi.



- “DÜNYANIN EN BÜYÜK TOPLU TAŞIMACILAR BİRLİĞİ BAŞKENT’TE” 


Tahiroğlu, merkezi Brüksel’de bulunan 90 farklı ülkede toplu taşımacılık işletmecileri, yerel ve ulusal düzenleyici idareler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan oluşan 3 bin...