28 / 04 / 2024

Ümraniye Belediyesi güvenli yeşil bina

Ümraniye Belediyesi güvenli yeşil bina

Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından “Güvenli Yeşil Bina’’ sertifikası kapsamında belgelendirme çalışmaları için incelemeye alındı.

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Bursa’da kentsel dönüşümle 3000’e yakın güvenli konut inşa ediliyor

Yıldırım Belediyesi, 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiği dokuz ayrı kentsel dönüşüm projesiyle şehirdeki konutları daha modern, güvenli ve sağlıklı hale getirmeye karar vermiştir. Bu kapsamda, belediye toplamda 2.193 konutu yıkarak yerine 2.880 konut inşa edecek.

Türkiye'nin yapı stoku güvenli değil mi?

Buca'da deprem ve yapı güvenliği çalışmaları konuşuluyor. Buca Belediyesi tarafından Meclis salonunda “Deprem, Yapı Güvenliği ve Afete Hazırlık” paneli düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, deprem problemi sürekli gündemde tutmamız gerekir dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Ümraniye Belediyesi'nden Elmalıkent Mahallesi riskli alan açıklaması!

Ümraniye Belediyesi, Cumhurbaşkanı Kararına göre sınırları içinde riskli alan ilan edilen Elmalıkent Mahallesi ile ilgili açıklama yaptı.

Aydın Efeler'de yapı güvenliğine uygun kentleşme çalışmaları yapılacak! 

Efeler Belediyesi ile Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilciliği arasında yapı güvenliğine uygun kentleşme çalışmalarının yapılması amacıyla protokol imzalandı...

Netçed Çevre Danışmanlık Mühendislik Ve İş Güvenliği Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Netçed Çevre Danışmanlık Mühendislik Ve İş Güvenliği Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kahvecioğlu tarafından kuruldu. 

Ümraniye Belediyesi'nden Gümüşhane'ye dev yatırım!

Ümraniye ve Gümüşhane Belediyesi dostluk ve kardeşlik bağlarının sosyal, kültürel ve ekonomik işbirlikleriyle güçlendirilmesi için “Kardeş Şehir” protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi ve Aşevinin temeli atıldı.

Hacırahmanlı Deresi artık güvenli!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, can güvenliğinin sağlanması amacıyla Saruhanlı'nın Hacırahmanlı Mahallesinde bulunan derede korkuluk çalışması gerçekleştiriyor.

Karşıyaka tramvay projesi inşaatında iş güvenliği yok mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinden biri olan Karşıyaka Tramvay projesinin inşaatında, işçi güvenliğini ve İzmirlilerin can ve mal güvenliğini sağlayacak yeterli önlemlerin alınmadığı iddia edildi. Karşıyakalı vatandaşlar iddialarını fotoğrafladıktan sonra şikayette bulundu.

Muğla'nın yolları şimdi daha güvenli!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, daha güvenli yollar için koruyucu olarak bilinen çelik bariyer çalışmalarına başladı. Belediye bu kapsamda Datça Palamütbükü yolu üzerinde 3 bin 750 metre oto korkuluk çalışmasını tamamladı.

Ümraniye Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi!

Ümraniye Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Başkan Hasan Can, raporla ilgili yaptığı konuşmada gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler aktardı...

İzmit, asansör güvenliğinde ortalamanın üstünde!

İzmit Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından çok önemli olan asansör kontrollerine büyük önem veriyor. Belediyenin hedefi bütün asansörlerin tamamının güvenli hale getirmek.

Ümraniye Belediyesi güvenli yeşil bina Haberi

Ümraniye Belediyesi güvenli yeşil bina

Belediyeye gelen vatandaşların ve çalışan personelin sağlığını düşünen Başkan Hasan Can, söz konusu ölçümleri yaptırarak gerekli önlemleri aldırıyor.Ümraniye Belediyesi, TSE tarafından tescillenmiş bir belediye olarak her yıl TSE baş denetçileri tarafından denetime tabi tutuluyor. “ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’’ almaya hak kazanmış bir kurum olan Ümraniye Belediyesi, kalitenin sürdürülebilirliğine yönelik çalışmalara devam ediyor.



2013 yılında yapımı tamamlanan, enerji verimliliği ve modern mimarisi ile öncü bir donanıma sahip olan akıllı bina statüsündeki Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası, TSE tarafından verilen “Güvenli Yeşil Bina’’ sertifikası kapsamında birçok alanda denetime alındı.




Denetimlerin ilki; Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Çerezci ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Bu sayede TSE denetçileri, “Güvenli Yeşil Bina’’ çalışmaları kapsamında, başta...