29 / 04 / 2024

Ümraniye Hekimbaşı

Ümraniye Hekimbaşı

39 cana mezar olan Ümraniye Hekimbaşı ve Halkalı'daki kötü görünümlü çöplüklerde şimdi hayat var. Yerlerinde muhteşem yaşam ve spor merkezleri yükseliyor.

Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı tanıtıldı! 6 yeni proje de yolda! 

Ümraniye'de yapımı devam eden Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından tanıtıldı. Yıldırım, 6 yeni kentsel projesini de açıkladı. İşte ayrıntılar...

May İnşaat'tan Ümraniye Hekimbaşı'na 591 konutluk yeni proje geliyor! 

May İnşaat Ümraniye projesi için düğmeye bastı. Ümraniye Hekimbaşı'nda kentsel dönüşüm projesi olarak yükselecek olan projede 591 konut ve 28 dükkan yer alacak.

Ümraniye 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Kazım Karabekir, İnkılap ve Hekimbaşı, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Ihlamurkuyu, Yeni Çamlıca ile Küçükbakkalköy Mevkii, 3327 ada, 1 ve 2 parseller 1/5000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Turizin Tesis Alanlarına ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Ümraniye Hekimbaşı Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Hekimbaşı Mahallesi Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ümraniye Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Çamlıca 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Yeni Çamlıca, Esenkent, Esenevler, Hekimbaşı, Elmalıkent, Kazım Karabekir ve Merkez Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ümraniye'ye 250 dönüm arazide spor köyü projesi geliyor!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'ye yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Hekimbaşı tarafında 250 dönüm arazi üzerinde 22 ayrı dalda spor yapılabilecek, 350-400 milyon liraya mal olacak bir spor köyü projesi var" dedi.

Ümraniye'de yıllık 220 bin TL'ye kiralık mesire alanı!

İstanbulluların nefes aldığı nadir yerlerden biri olan Ümraniye'de bulunan Hekimbaşı mesire alanı 10 yıllığına kiraya verilecek. Yıllık muhammen kira bedeli 220 bin TL olarak belirlenen ihale açık artırma usulüyle gerçekleşecek.

Hekimbaşı Mesire Alanı 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Ümraniye Belediyesi'ne ait olan Hekimbaşı Mesire Alanı 10 yıllığına kiraya veriliyor. Mesire alanı için yıllık muhammen kira bedeli 220 bin TL...

Ümraniye Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz planı askıda!

Ümraniye Hekimbaşı - Topağacı - Dumlupınar Mahallesi ve Kazım Karabekir - Elmalıkent - İnkılap Mahallelerinin bir kısmına ilişkin nazım imar planına itiraz planı askıya çıktı..

Ümraniye Hekimbaşı'nda kentsel dönüşüm süreci!

Ümraniye Hekimbaşı'nda imar çalışmaları tamamlandı. Bölgede kentsel dönüşüm süreci Ekim ayında başlıyor.

Mesa Hekimbaşı'na el attı!

Mesa Mesken Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Mesa mahalle sakinlerine kentsel dönüşümü anlatmak için yarın (7 Mayıs 2017) toplantı yapacak.

Ümraniye'de üç mahallenin nazım imar planı askıda!

İstanbul Ümraniye İlçesi, Hekimbaşı - Kazım Karabekir ve İnkılap Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı askıa çıktı...

Ümraniye Hekimbaşı'da modern tesisler inşa edildi!

1993 yılında Ümraniye Hekimbaşı'da bulunan dev çöp alanında metan gazı patlaması sonucunda 39 kişinin öldüğü alanda futbol, tenis, voleybol, basketbol ve her türlü sporun yapılabildiği modern tesisler yükseliyor.

Ümraniye Hekimbaşı Haberi

Ümraniye Hekimbaşı

Ümraniye ve Halkalı'da iki ayrı çöplük... Tarihte iki kara leke... İlki 1993'te metan gazı patlaması sonucu 39 kişinin öldüğü Ümraniye'deki Hekimbaşı Çöplüğü... Günde 2 bin 300 tondan fazla çöpün depolandığı, 350 bin metrekare alan üzerine kurulu Ümraniye Hekimbaşı Çöplüğü'nde 28 Nisan 1993 sabahı tüm Türkiye'nin yüreğini yakan bir facia yaşandı. Çöplükte açığa çıkan metan gazı birikerek sıkıştı ve bir yanardağ gibi patladı. 



NEŞTER ERDOĞAN'DAN 

Tonlarca çöp, civardaki gecekonduların üzerine yığıldı. Çoğu çocuk ve kadın 27 vatandaş hayatını kaybetti, 12 kişi ise kayboldu. Onlarca insan da sakat kaldı. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu ihmal iddialarına karşılık ölümlerin sorumlusunun bölgeye gecekondu inşa eden vatandaşlar olduğunu söyledi. Patlama, İstanbul'un çöp depolama alanlarındaki sorunu günyüzüne çıkardı ve seçimlerde birçok siyasi parti...