02 / 05 / 2024

Umum Emlak Komisyoncuları Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa

Umum Emlak Komisyoncuları Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa

Etiler’de 3.1 milyon liraya satılan bir dairenin, rayiç bedelinin tapuda 426 bin lira olarak beyan edilmesi Maliye’yi harekete geçirdi. Bakanlık, daha az vergi ödenmesinin önüne geçmek için emsal fiyat-beyan karşılaştırmasını devreye sokuyor

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

İzmir'de depremden zarar görenlerden emlak komisyonu alınmayacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Gönül Vural yaptığı açıklamada depremde evi hasar görenlerden emlak komisyonu alınmayacağını açıkladı.

Hürriyet Emlak'tan Emlak Akademisi!

Hürriyet Emlak, İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası (İEKO) iş birliğiyle online platformda gayrimenkul danışmanlarına eğitim vereceği Emlak Akademisi'ni kurdu.

New York'ta emlak komisyoncuları ne zaman çalışmaya başlayacak?

New York'ta valiliğin ne zaman başlayacağını belirleyeceği ikinci fazda, banka, sigorta ve emlak komisyoncuları ve idari servisler çalışmaya başlayacak. 

Trakya'da emlak sektöründe son durum!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, koronavirüs salgınının emlak sektörüne etkilerinden bahsetti. Sürecin insanların gayrimenkul konusunda da bakış açısını değiştirdiğinden bahseden Feda, sektör çalışanları ve ticaretle uğraşanlara da gereken kolaylıkların sağlanmas

İzmirli emlakçılar için ücretsiz ilan fırsatı!

“İzmir markalarıyla iş birliği” kapsamında İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) ile Asrın Grup bir araya geldi. 

Mesut Güleroğlu: Emlak piyasası hareketlenecek!

zmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, yeni yılda faiz oranlarının düşmesiyle emlak piyasasının canlanacağını açıkladı.

Adıyamanlı emlakçılar yeni dönem için buluştu!

Adıyaman Umum Emlakçılar Derneği binasında, Başkanı Hüseyin Karatekin başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Karatekin, " Vatandaşlar gayrimenkul aldıklarında tapu  takyidatını mutlaka  yapsınlar." uyarısında bulundu...

Emlak alışverişi yaparken dikkat! Mağdur olmayın!

Ev alırken ya da kiralarken sözleşmeyi dikkatlice okumanız gerekiyor. Peki, ev alırken başka neye dikkat edilmesi gerekiyor. Emlak komisyoncularına ne kadar bedel ödenmesi gerekiyor?

Birikimi olan emlakçıya koştu!

3 kamu bankasına bir haftada 34 bin kişi 5,9 milyar liralık başvuruda bulundu.Emlak komisyoncuları, konut satışlarında hareketliliğin devamı için gayrimenkul sahiplerinin ve geliştiricilerin fiyatlara artış yapmaması gerektiğini söyledi. 

İzmirli emlakçılar sertifikalarını aldı!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (İESOB) ile İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) tarafından düzenlenen Usta Belgelendirme Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitimleri tamamlandı. Sınavı kazanan 25 kişi serfikalarını aldı.

2020’de herkes emlakçı olamayacak!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (İESOB) ile İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) emlakçılara yönelik Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme süreçleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Umum Emlak Komisyoncuları Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa Haberi

Umum Emlak Komisyoncuları Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa

EV sahiplerinin satış ve kiralamada tapu dairelerine gerçek fiyatı beyan etmemesinin ardından daha az vergi ödemek yatıyor. Ev sahipleri, gerçek satış bedelini değil de belediyelerin belirlediği rayiç bedeli beyan ederek, vergi giderlerini düşürüyor. Bunu önlemek için harekete geçen Maliye Bakanlığı satılık ve kiralık emlak fiyatlarını sokak sokak toplayarak emsal fiyat veritabanı oluşturuyor. Biz de Maliye Bakanlığı’nın yapacağı çalışmaya benzer bir araştırma yaptık. Maliye’nin pilot bölge olarak belirlediği Etiler ve Ulus’taki satılık fiyatlarını rayiçler ile karşılaştırdık. Buna göre, Etiler’de 3.1 milyon liraya (1 milyon 750 bin dolar) satılan bir dairenin, rayiç bedeli 426 bin lirada kalabiliyor. 


Etiler’de 916 lira


Beşiktaş Belediyesi’nin Etiler’de sokak sokak belirlediği rayiç değerleri metrekare başına 916.04 liradan başlıyor. Rayiçler, metrekare başına 1030,55, 1087,80, 1145,0, 1431,32a, 1603.07 ve 2690,87...