22 / 05 / 2024

ünal hülür

ünal hülür

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür yaptığı yazılı açıklamada, ihalesi Sağlık Müdürlüğünce yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin biran önce hizmete açılması için tüm kaynakları etkin bir şekilde kullandıklarını bildirdi.

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. Konutunu yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm başvurularının e-Devlet'ten nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Web tapu nedir? Web tapu nasıl kullanılır? 

Web tapu, günümüzde birçok işlemin hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayan teknolojik bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde, tapu işlemleri hızlı ve etkili şekilde yapılır. Bu noktada web tapu sisteminin nasıl işlediği ve nasıl kullanıldığı merak ediliyor. İşte web tapu ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Mikail Hıdır Vakıf GYO Yönetim Kurulu başkanı oldu!

Vakıf GYO'nun 10 Ağustos'ta gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamda Mikail Hıdır Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir?

Reddi miras; bir kimsenin ölümünden sonra kalan mirasın tamamının kanuni mirasçılar ya da atanmış mirasçılar tarafından reddini ifade ediyor. Peki, Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler..

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira gelirinden hangi giderler düşülür?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira gelir vergisinden hangi giderlerin düşürüleceğini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Kira gelirinden hangi giderler düşülür?' başlıklı yazısı...

Önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Önalım hakkı, bir gayrimenkulün satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı oluyor. Peki, önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Parsel sorgulama nasıl yapılır?

Tapularda parsel sorgulamak artık daha hızlı ve daha güvenli hale geldi. Sorgulama yapmak için belediyeye gitmenize gerek kalmadan online parsel sorgulama yapabilirsiniz. Peki parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Mikail Hıdır, Vakıf GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Vakıf GYO'nun Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yapılan görev dağılımı sonucunda Mikail Hıdır Yönetim Kurulu Başkanlığına, Şükrü Mete Tepegöz Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine seçildi. 

Enflasyondaki düşüş konut kredisi faiz indirimlerini hızlandırır mı?

Enflasyon Eylül ayında 26 ayın ardından yeniden tek haneli rakamlara geriledi. Enflasyondaki düşüş konut kredisi faiz oranlarındaki indirimleri hızlandırır mı?

ünal hülür Haberi

ünal hülür


50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Kepez ilçesinde bulunan 27736 Ada 1 Nolu parselde kayıtlı 12.924 metrekarelik arsa üzerine yapılmasının planlandığı belirten Dr. Hülür açıklamasında, "Başbakanlık Olur'u ile merkezin yapım izni çıkmış, Muratpaşa Vakfı adına kayıtlı olan 7823 metrekarelik kısmın ve Kepez Belediyesi'ne ait olan 5101 metrekarelik kısmın Bakanlığımız adına tahsisi gerçekleştirilmiştir. İmar planında Sağlık Tesisi Alanı olarak düzenleme yapılmıştır. İnşaatın yapımı ve ihale sürecinin müdürlüğümüz tarafından yapılması için Bakanlıktan onay gelmiş olup ihale süreci devam etmektedir. İhalenin tamamlanmasının ardından başlayacak inşaatın tahmini bitim süresi 450 gün olarak planlanmaktadır" ifadelerine yer verdi. 


Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin hizmete açılmasıyla birlikte Antalya halkı hak ettiği modern koşullarda hizmet almaya başlayacağım bildiren İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür açıklamasında şunları...