29 / 04 / 2024

Ünal Şınık özgeçmiş

Ünal Şınık özgeçmiş

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ünal Şınık vefat etti. Peki, Ünal Şınık kimdir? Ünal Şınık, hayatı boyunca hangi işlere imza attı? İşte Yüksek Mühendis Mimar Ünal Şınık..

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Altın fiyatları ne olacak? Fed'in faiz kararsızlığı altını frenliyor! Altın yükselir mi, düşer mi?

Doların küresel piyasalarda güç kazanması altına olan talebin azalmasına sebep oluyor. Fed’in faiz artışlarında yönünün ne olacağı ile ilgili belirsizlikler de altını frenliyor. Peki altın yükselir mi, düşer mi?

Milli Eğitim Bakanlığı geriye dönük ödemeleri 14 Hazirana kadar yatıracak mı?

MEB işçilerine verilen geriye dönük ödemeler 14 Haziran'da verilecek mi? Birçok vatandaş konu hakkında açıklamaları bekliyor.  MEB işçilerinin geriye dönük ödemeleri ne zaman verilecek?  

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Türkiye'nin en büyük depremi kaç şiddetinde? Depremde binanın sallanması iyi mi?

Deprem ülkemizin coğrafi kaderidir. Bundan dolayı da herkesin bu gerçeğe göre yaşaması gerekmektedir. Peki “Depremde binanın sallanması iyi mi, kötü mü? İşte detaylar!

EYT’de Bağ-Kur’a geriye dönük kayıt hakkı! Bu iki kritik tarihe dikkat!

Bağ-Kur tescil affı için son dakika gelişmeler yakından takip edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yeni adımlar atılıyor. Prim eşitliği gündeme gelirken tüm dikkatler tescil affına çevrilmiş durumda. Peki, EYT'de 2 bin öncesi Bağ-Kur'a geriye dönük kayıt hakkı verilecek mi? İşte detayl

Kripto para yatırımcıları dikkat! 2023 kripto para yılı mı olacak? Bitcoin yeni bir rekor kırabilir mi?

Milyonlarca kripto para yatırımcısı 2023’te piyasaların nasıl olacağını merak ediyor. Peki 2023 kripto para yılı olabilir mi? Bitcoin yeni bir rekor kırabilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi?

Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi? şeklindeki ve buna benzer sorular pek çok vatandaş tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Ünal Şınık özgeçmiş Haberi

Ünal Şınık özgeçmiş

Ünal Şınık kimdir?

Yüksek Mühendis Mimar Ünal Şınık, İTÜ Mimarlık Bölümünden 1962 yılında mezun oldu. Ünal Şınık, 1964 yılında düzenlenen Edirne Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda, Taneri Alpay ve Güner Özduman ile birlikte hazırladıkları proje ile 3. Mansiyon'a değer görülmüştü.


Şınık, serbest mimarlık çalışmalarının yanı sıra Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin faaliyetlerine de katkıda bulunmuştu. Yapı-Endüstri Merkezi tarafından İzmir Fuarları'nda düzenlenen Yapı Malzemesi Pavyonu, Şınık'ın bu doğrultuda katkıda bulunduğu etkinliklerdendi.


Ünal Şınık, mesleki çalışmalarını vefatına kadar Udesign mimarlık ofisinde Danışman Mimar olarak sürdürüyordu.


Ünal Şınık, 15 Aralık 2014 günü vefat etti. Şınık'ın cenazesi 16 Aralık 2014 Çarşamba  İzmir Alsancak'taki Hocazade Camisi'nde kılınacak öğle namazını takiben defnedildi.


Yüksek Mühendis Mimar Ünal Şınık vefat...