03 / 05 / 2024

üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira artışı

üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira artışı

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyledi.

ODMD açıkladı! Satılan her 10 otomobilden 9'u otomatik...

Türkiye otomotiv pazarında, ocak-mart zamanında otomatik vites otomobillerin pazar payı yüzde 89,3'e kadar ulaşırken, otomatik vites otomobil üretiminin manuel vitese kıyas ile daha fazla olmasının da satışlarda etkisi bulunduğu kaydediliyor.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Ragıp Balcıoğlu, İngiltere ve İrlanda’da hangi görevlerde bulundu? Şu an ne iş yapıyor?

Ragıp Balcıoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Arçelik’te hangi alanlarda çalıştı? Şu an Arçelik’te hangi görevi yürütüyor? İşte Ragıp Balcıoğlu’na ilişkin tüm merak edilen detaylar...

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Endeksa üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatlarını inceledi. İşte şehir şehir tam liste kiralık konut fiyatları...

Aynı anda üç yemek pişirme özelliğinin bulunduğu Profilo FRMA425B ankastre fırının fiyatı açıklandı!

Profilo, aynı anda üç tepsi yemeği tatları birbirine karışmadan pişirme özelliğinin bulunduğu FRMA425B ankastre fırını satışa çıkardı. Ürün için makul bir fiyat belirleyen Profilo, aynı zamanda ürünün teknik özelliklerini ve tüm detaylarını da paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un biyografisi ve daha önce hangi görevlerde bulunduğu merak ediliyor. Peki Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hangi lisans bölümünden mezun oldu? İşte merak edilenler...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin nereli? Hangi görevlerde bulundu? Nerede okudu?

Prof. Dr. Yusuf Tekin, kabinenin açıklanmasıyla beraber yeni dönemin Milli Eğitim Bakanı (MEB) oldu. Kabinede yer alacak isimlerin açıklanmasından sonra Prof. Dr. Tekin'in hayatı, eğitimi ve bulunduğu görevler gibi bilgiler merak konusu oldu.

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

Şok marketten Anneler Günü'ne özel aktüel kataloğu; 10 Mayıs Çarşamba günü raflarda! İşte fiyat listesi

Şok market Anneler Günü'ne özel bir katalog yayımlandı. Şok'un Anneler Günü özel ürünlerinin bulunduğu indirimli aktüel kataloğu oldukça ilgi uyandırdı. İşte detaylar...

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Şok eden araştırma! İstanbul’da en çok eski binanın hangi ilçede olduğu ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da çok önemli bir veri daha ortaya çıktı. 7,5 büyüklüğünde bir deprem yaşaması muhtemel olan megakentin en yaşlı yapılarının bulunduğu ilçeler tek tek belirlendi. İşte o ilçeler…

Xiaomi’den 5 modele MIUI 14 geliyor! Bu telefonları kullananlar yaşadı! MIUI 14 alacak telefonlar - Güncel Liste!

Aralarında Redmi Note 9 serisinin de bulunduğu beş Xiaomi modeli yakında MIUI 14 alacak. İşte MIUI 14 güncellemesi alacak modeller!

üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira artışı Haberi

üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira artışı

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyledi.


Üniversitelerin bulunduğu semtlerde kiralar arttı


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre, İstanbul'da bir üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerden bazıları barınmak için devlet yurtlarını ya da özel yurtları tercih edecek.


Evde kalmak isteyen öğrenciler ise üniversitelerine yakın bölgelerde kiralık ev aramaya başladı. Bu durum üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira fiyatlarının artmasına neden oldu.


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Ocak ayından bu yana kiralık evlerde talep ve fiyat artışı gözlemlediklerini söyledi.


Nisan-Mayıs ayına kadar fiyatların yüzde 30-40 civarında arttığını, geçen yıl 1000 lira olan bir evin şu anda 2000 lira civarında tutulduğunu belirten Aşa, şöyle konuştu: "Haziran ve Temmuz ayları da atamaların ve tayinlerin yapıldığı aylar. Bu da kiralık ev...