06 / 05 / 2024

üniversiteli suriyeliler hangi alanda iş arıyor

üniversiteli suriyeliler hangi alanda iş arıyor

Suriyeli adayların eğitim durumlarına bakıldığında yüzde 60’ının üniversite mezunu olduğu görülüyor. Büyük oranda üniversite mezunu olan adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki ilanlara başvuruyor.

TOKİ Suriyelilere hangi illerde konut verecek?

Son günlerde ülke olarak çok ciddi ve yoğun bir gündeme sahibiz.Bu yoğun gündem içerisinde de en çok merak edilen konu, savaş sonrası ülkelerinden, ülkemize irtica eden Suriyeliler konusu. Peki TOKİ Suriyelilere hangi illerde konut verecek?

Üniversiteli Suriyeliler inşaat alanında iş arıyor!

Suriyeli adayların eğitim durumlarına bakıldığında yüzde 60’ının üniversite mezunu olduğu görülüyor. Büyük oranda üniversite mezunu olan adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki ilanlara başvuruyor.

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

Kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısına birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Kiracı ve ev sahibi bazı haklı nedenler olmadan kira sözleşmesini feshedemiyor. Peki, kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Hangi eşyalar haczedilebilir?

Alacaklının talebi doğrultusunda icra takibi işlemi başlatılabiliyor. Borçluya tebligat gönderiliyor ve bu tebligata uymak zorunda oluyor eğer uymazsa takip kesinleşiyor. Eve icra gelebiliyor. Eve gelen icra memurları hangi eşyalar haczedilebilir?

Eve hangi durumlarda icra gelir?

Borçlu borcunu geciktirir veya hiç ödemez ise alacaklı borcun tahsili için ne yapabilir? Alacaklı borcun tahsili için icra takibi talebinde bulunabilir mi? Eve hangi durumlarda icra gelir?

Fikirtepe'deki Suriyeliler'i Tuzla'ya taşınmaya AFAD ikna edecek!

İstanbul’un kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe’de terkedilen ve yıkılmayı bekleyen binalara sığınan Suriyeliler’in bölgeden taşınması için Kaymakamlık ve Kadıköy Belediyesi harekete geçti ancak sığınmacılar Tuzla’daki kampa gitmek istemiyor...

Kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüze lkişilerince kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kira artışında hangi enflasyon oranı alınır?

Kira bedelinde yapılacak yıllık zam, 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile enflasyon oranlarına bağlanıyor. Peki, kira artışında hangi enflasyon oranı alınır? Kira artışı hesabı nasıl yapılır?

Temmuz ayında hangi vergiler ödenecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan takvim kapsamında ay ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiği, vergi ödeme sürelerine ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, Temmuz ayında hangi vergiler ödenecek?

Vergi mahkemeleri hangi illerde var?

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kuruluyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte, vergi mahkemeleri bulunan il listesi...

Hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Enerji Verimliliği Kanunu binaların enerji tasarrufu yapmasını ve kullanılan enerjiye en asgari düzeye indirmeyi amaçlıyor. Bu kanunla birlikte binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Peki, hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür?

Türkiye'deki sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biridir. Peki, Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür? İşte Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalar..

üniversiteli suriyeliler hangi alanda iş arıyor Haberi

üniversiteli suriyeliler hangi alanda iş arıyor

SURİYELİLER Türkiye'deki iş arayışlarını hızlandırdı. Eleman.net’in verilerine göre, Suriye uyruklu adayların iş ilanlarına yaptıkları başvuru sayısı 54 bini geçti. Büyük oranda üniversite mezunu olan adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki ilanlara başvuruyor. Arapça alt sitenin hizmete girmesiyle birlikte, Eleman.net üzerinden iş arayan Suriyelilerin sayısının da artacağı tahmin ediliyor. Verilere göre, 2 bin 898 Suriye uyruklu adayın son altı aylık dönemde yayımlanan iş ilanlarına yaptıkları başvuru sayısı 54 bini aştı. Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmeliğin geçtiğimiz günlerde yayınlanmasının ardından, Suriye uyruklu mültecilerin Türkiye’de yasal olarak çalışmalarının da önü açılmış oldu. Yönetmelik, Suriyeli mülteciler için yüzde 10'luk istihdam kotası da getiriyor.


Eğitim durumu yüksek

Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, Suriye uyruklu adayların eğitim durumlarına bakıldığında, yüzde 60’a yaklaşan...