05 / 05 / 2024

UR-GE kapsamı

UR-GE kapsamı

Ulurararası rekabetçiliğin gelişitrilmesi kapsamında 135 kuruluşun 247 projesinin kapsama alındığını açıklayan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bunlardan 86’sının tamamlandığını bildirdi.

Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Dünyada kalitesiyle birinci sırada yer alan Türk fındığı için yeni bir tanıtım atağının startı verildi. Buna göre, hazırlanan  Giresun Ticaret Borsasınca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında hedef pazarlar arasına 15 yeni ülkeyi dahil etme

Ekonomist Uğur Civelek doların yükseleceği tarihi açıkladı: Düşüş geçici! Bu haftalarda tekrardan 17 TL'nin üstüne çıkar

Dolar kurundaki dalgalı seyir bugünde devam etti. Dolar bugün 17 TL'nin altını test ederken ekonomist Uğur Civelek bu düşüşün geçiçi olduğunu belirtti. Peki dolar ne zaman yükselecek? 

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu!

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası UR-GE projesi çerçevesinde ilk yurt dışı iş gezisi organizasyonunu Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirdi. 

Merkez Bankası açıkladı! Dijital Türk Lirası için ilk adım atıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası; ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM, Dijital Türk Lirası Ar-Ge kapsamında mutabakat zaptı imzaladı. Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu oluşturuldu.

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

Akçansa 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yalnızca çözüm ortağı değil aynı zamanda özel ürünleriyle AR-Ge kapsamında değişiklikler oluşturuyor.

Merve Boluğur evi tamamen boşalttı!

Murat Dalkılıç'la boşanma aşamasında olan Merve Boluğur, geçtiğimiz ay eşiyle yaşadığı Yeniköy'deki daireden ayrılıp yeni bir ev aramaya başlamıştı.

Maslak 1453'ün kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

İstanbul Şişli Ayazağa 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında inşa edilen Maslak 1453 projesinin kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı.

Düzce Belediyesi imar personeli elektronik belge sistemine geçiyor!

Düzce Belediyesi bünyesinde başlatılan elektronik veri depolama sistemi SAYSİS çalışmaları kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli de eğitim alarak yeni sisteme geçiş yapmaya başladı.

Hedef 7 yılda 470 tüneli faaliyete geçirmek!

Türkiye'de bugüne kadar 306 kilometre uzunluğunda 295 tünel hizmete girerken, 2023 hedefleri kapsamında 700 kilometre uzunluğunda 470 tünelin faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi!

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi. İzmir’in iki yakasını birleştirecek olan proje kapsamında İnciraltı’ndaki imar sorununun çözümü için izlenecek yol haritası da hazır.

Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu için kamulaştırma!

Kocaeli Dilovası'nda bulunan bazı taşınmazların Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ahmet Edip Uğur'dan mimarlık temalı park müjdesi!

Bandırma'ya çok önem verdiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bandırma'da Türkiye'nin hatta dünyanın ilk mimarlık temalı parkını hayata geçirmeyi planlıyoruz. TOKİ'den eski kışlaların olduğu yeri alacağız." dedi

Maslak 1453'ün kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak konut tarafından İstanbul Şişli Ayazağa 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında inşa edilen Maslak 1453'ün kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı.

UR-GE kapsamı Haberi

UR-GE kapsamı

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Tebliği çerçevesinde 135 işbirliği kuruluşu tarafından yapılan başvurular neticesinde destek kapsamına alınan 247 projeden 86'sının tamamlandığını, 161 projenin aktif olarak 36 ilde yürütüldüğünü ve projeler kapsamında 5 bin 380 firmayla toplam bin 313 faaliyet gerçekleştirildiğini bildirdi. Elitaş, “3. Kümelenme Konferansı”nın açılışında konuştu. Bakan Elitaş, kümelenme çalışmalarının tanıtımı için TOBB, TİM, MÜSİAD ve TÜSİAD gibi kuruluşlarla bir araya gelerek işbirliği kuracaklarını bildirdi.


FİRMALARA DESTEK


Elitaş, 2023 ihracat hedefleri için Bakanlığının ihracatçılarla omuz omuza çalıştığını, bir taraftan da ihracatı bilmeyen firmalara destek verdiklerini söyledi. Bakanlığının sunduğu imkanlardan bireysel de toplu da faydalanılabileceğine işaret eden Elitaş, kümelenme faaliyetlerine bunların arasında en yüksek desteğin verildiğini bildirdi. Başarının birlik ve beraberlik içerisinde olması halinde engellenemeyeceğine dikkati çeken...