24 / 05 / 2024

Urartu Kalesi van

Urartu Kalesi van

Bakanlık ihmal edilen antik kentleri turizme kazandırmak için kolları sıvadı. Barışın gelmesiyle 2015 için belirlenen 'öncelik' listesine Adıyaman'daki Perre Antik Kenti de, Van'daki Urartu Kalesi de alındı...

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor.

Van Müzesi'nin inşaatı tamamlandı! 

Van'da 2011 yılında depremde hasar gören müze binasının yerine Van Kalesi'nin yakınlarında yapılan yeni müze binasının inşaatı tamamlandı. 

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Van'daki Urartu yapıları kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor!

Van Kalesi'nin kuzeyinde yer alan höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Urartu yapıları, kerpiçlerle yeniden ayağa kaldırılıyor

Van turizmi "Eski Van şehri" ile canlanacak!

Van Kalesi'nin güney yakasında, "Eski Van şehri" olarak adlandırılan bölgede yeni bir proje başlatılacak. 

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Van'da Urartu Göz Merkezi açıldı!

Van’da Urartu Göz Merkezi, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Van Valisi İbrahim Taşyapan, kentte yapılan her işi takdir ettiklerini belirtti.

Van Kalesi için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Aktuğ, "Van Kalesini, korumaya yönelik olarak alınacak önlemlerle, sadece Türkiye'ye değil, dünyaya tanıtıp yaşatılmaya gayret edeceğiz."

Van Hoşap Kalesi restore ediliyor!

Van'ın Gürpınar ilçesinde sarp kayalıklar üzerindeki Hoşap Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmalarında yeni bölümlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Van Urartu Müzesi’nin çalışmaları tamamlandı!

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalar bitti.

Urartu Kalesi van Haberi

Urartu Kalesi van

Bakanlık ihmal edilen antik kentleri turizme kazandırmak için kolları sıvadı. Barışın gelmesiyle 2015 için belirlenen 'öncelik' listesine Adıyaman'daki Perre Antik Kenti de, Van'daki Urartu Kalesi de alındı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki antik kentleri ayağa kaldırmak için harekete geçti. 2015'te kazı başvurularında öncelikli olarak değerlendirmeye alınacak yerleri belirleyen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Doğu'daki 7 ilden 13 antik alanı listeye aldı. 


MUŞ İLK SIRADA YER ALDI


Listede Adıyaman’daki Perre Antik Kenti, Van’daki Urartu Kaleleri ve Ağrı’daki Anzavurtepe Höyüğü de bulunuyor. Mardin'deki Dara Antik Kenti de listede yer alıyor. 2015 kazılarında öncelik verilecek yerler arasında Muş, 4 antik alanla ilk sırada. Bu alanlar, Malazgirt İlçesi'ndeki Dolabaş Höyüğü, Bostankale Höyüğü, Konakkuran Höyüğü ile Alyar Köyü Mezarlığı. Bozova’da bulunan Çarmelik...