02 / 05 / 2024

Urartu Kalesi

Urartu Kalesi

Urartu kalesine 30 yıl sonra ilk kazma vuruldu. Urartu Kralı II. Sardur tarafından inşa edilen Çavuştepe Kalesi' nde, 30 yıl aradan sonra kazı çalışması başlatıldı.

Perre Antik Kenti ve Urartu Kalesi turizme kazandırılacak!

Bakanlık ihmal edilen antik kentleri turizme kazandırmak için kolları sıvadı. Barışın gelmesiyle 2015 için belirlenen 'öncelik' listesine Adıyaman'daki Perre Antik Kenti de, Van'daki Urartu Kalesi de alındı...

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Van'daki Urartu yapıları kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor!

Van Kalesi'nin kuzeyinde yer alan höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Urartu yapıları, kerpiçlerle yeniden ayağa kaldırılıyor

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Van Urartu Müzesi’nin çalışmaları tamamlandı!

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalar bitti.

Van Urartu Müzesi açılışa hazır!

Van’da meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında!

Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale’nin topraklarının, yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi..

Ankara Kalesi hijyenik hale getirildi!

Başkent’in en fazla turist çeken bölgesi olan Ankara Kalesi’nde görsel ve hijyenik temizlik yapıldı. Tarihi kale, duvarlarına sprey boyalarla yazılmış yazılar temizlenerek hijyenik hale getirildi.

Ankara Kalesi'nde temizlik yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zor koşullar altında Ankara Kalesi’nin ziyaretçilere açık olan kısmında gerçekleştirdiği çalışma sonrasında burçlara yazılan yazılar silindi, uyuşturucu ve alkol bağımlıları tarafından kirletilen gözetleme kuleleri yıkana

Bursa Orhangazi Kalesi sosyal tesis mi oluyor?

Bursa’da yıllardır atıl durumda bekletilen Orhangazi Kalesi, yapılacak çalışmalarla yeniden hayat buluyor. 75 bin metrekare alana sahip Orhangazi Kalesi yapılacak düzenlemelerden sonra, sosyal tesis olarak hizmet verecek.

Orhangazi Kalesi sosyal tesis olacak!

Orhangazi Kalesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumdan kurtarılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeyi tepeden kuşbakışı gören kalenin yeni dönemde çok amaçlı bir sosyal tesis olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Samsun Kalesi yeniden mi inşa edilecek?

Karadeniz'in en büyük metropol kenti Samsun'da Anadolu Türk beyliklerinden Danişmentlilerin 1192 yılında yaptırdığı Samsun Kalesi'nin, aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi planlanıyor. Samsun Kalesi yeniden mi inşa edilecek?

Çimenlik Kalesi 18 Mart'a hazır!

İstanbul Röleve ve Anıtlar Müdürü Selman Ünlügedik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, firma yetkilileri ve teknik personelle birlikte restorasyonu süren Çimenlik Kalesi ve Anadolu Hamidiye Tabyası'ndaki çalışmalarını yerinde inceledi.

Urartu Kalesi Haberi

Urartu Kalesi

Urartu Kralı II. Sardur tarafından inşa edilen Çavuştepe Kalesi'nde, 30 yıl aradan sonra kazı çalışması başlatıldı.


Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Gürpınar ilçesinde bulunan ve Urartu Krallığı'nın en parlak döneminde Kral II. Sardur tarafından inşa edilen Çavuştepe Kalesi'nde, çözüm sürecinin ardından kazma sesleri yükseliyor.


Günümüze kadar sağlam kalmayı başaran surları, su sarnıçları, dünyadaki ilk kanalizasyon sistemi, tapınakları ve saray yapıları ile her yıl çok sayıda turist ağırlayan kale, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rafet Çavuşoğlu başkanlığındaki arkeologların yapacağı çalışmayla daha görkemli hale bürünecek.


Doç. Dr. Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle 30 yıl aradan sonra çalışmalara başladıklarını belirterek, restorasyon ve korumaya yönelik sürdürülen çalışmayı 25 günlük planlamayla devam ettireceklerini söyledi.


Kalede, İstanbul...