17 / 05 / 2024

Urartu yapıları van

Urartu yapıları van

Van Kalesi'nin kuzeyinde yer alan höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Urartu yapıları, kerpiçlerle yeniden ayağa kaldırılıyor

Van İpekyolu'nda metruk yapılar yıkılıyor!

Van İpekyolu Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çevre ve görüntü kirliliğine yol ve tehlikeye neden olan, metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor.

Eskiyen ve yıpranan yapıların envanteri çıkarılmalı, kaçak yapılar yıkılmalı!

Van’da yıkıma ve ölüme yol açan İran’ın Hoy kentindeki 5,9 büyüklüğündeki deprem, ülkedeki dayanıksız binaları tekrar gündeme getirdi. İMO Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların yıkılması gerektiğini belirtti...

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Van'daki Urartu yapıları kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor!

Van Kalesi'nin kuzeyinde yer alan höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Urartu yapıları, kerpiçlerle yeniden ayağa kaldırılıyor

Depreme dayanıklı olmayan yapılar güçlendirilmeli!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Turgut, depreme dayanıksız yapıların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Van'da yapılar sağlam zeminlere inşa edilmeli!

Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyeleştirme Dairesi Başkanlığı “deprem” semineri düzenledi. Van'ın deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan uzmanlar yapıların sağlam zeminlerde yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Depremden sonra Van'da kaliteli yapılar arttı!

2011 Ekim-Kasım depremleri Van'daki müteahhitlerin ve inşaat sahiplerinin daha kaliteli yapılar inşa etmesine yol açtı. Son zamanlarda inşa edilen birçok binanın beton ve demir kalitesinin çok daha iyi olduğu görülüyor.

Urartu Yapılar Üretim İnşaat ve Reklamcılık Anonim Şirketi kuruldu!

Urartu Yapılar Üretim İnşaat ve Reklamcılık Anonim Şirketi, Özer Sevgen Müdürlüğü'nde 1 milyon 50 bin TL sermaye ile 12 Haziran'da Maltepe, Fındıklı Mahallesi' nde kuruldu.

KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanları kısaca KDKÇA alanlarında yapılabilecek yapılar, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir? İşte KDKÇA'da yapılabilecek yapılar...

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Urartu yapıları van Haberi

Urartu yapıları van

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan 2 bin 700 yıl öncesine ait Urartu yapıları, orijinaline uygun kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte devam eden çalışmalar, Urartu ve Osmanlı dönemleri başta olmak üzere 7 bin yıllık tarihe de ışık tutuyor.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında, 50 kişilik ekiple yapılan kazı çalışmaları bu sene de devam ediyor. 

Höyük alanında yürütülen kazılar sırasında ortaya çıkarılan mimari yapıların, bu yıl Urartu döneminde inşa edilen kerpiçlerin benzeriyle tamamlanarak eski ihtişamına kavuşturulması hedefleniyor.

Urartuların en büyük yerleşim yerlerinden biri olan höyüğün, çalışmaların tamamlanmasının ardından turizme kazandırılması planlanıyor.

Doç. Dr. Konyar,  Anadolu Ajasnı muhabirine yaptığı açıklamada, Van...