29 / 04 / 2024

Üre Gübresi

Üre Gübresi

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Gübre fiyatlarına zam mı geldi? soruları yanıtlarını arıyor. İşte haberin detayları!

Kent planlamacısı Buğra Gökce, ev kiralarındaki artış beklentisini madde madde açıkladı!

Geçtiğimiz zamanlarda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan kent planlamacısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden konut satışları ve fiyatlarına yönelik bir paylaşımda bulundu. Buna göre, Gökce, “Konut fiyatları neden düşmüyor” sorusunu madde madde yanıtladı.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Gıda enflasyonu dar gelirliyi vurdu! Yüzde 106'lık artış...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) verilerine göre, gıda enflasyonu ortalama yüzde 67 olarak gerçekleşti. En yoksul yüzde 20’lik gelir grubun gıda enflasyonu ise yüzde 105,5 olarak kaydedildi.

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV ödemesi için GİB mesaj göndermeye başladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan uyarı kapsamında göre ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödeme süresi bugün itibari ile doluyor. Buna göre, GİB araç sahiplerini SMS atarak uyarmaya başladı. İşte haberin detayları...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Küresel petrol talebi 2045'te günlük 116 milyon varile ulaşacak!

Küresel petrol talebinin 2045 yılında geçen seneye göre günlük 16 milyon varil artış göstererek günlük 116 milyon varile ulaşması bekleniyor.

TOROS ve İGSAŞ'tan gübre fiyat güncellemesi geldi! DAP ve NPK gübrelerin fiyatları arttı

Gübre piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Ağustos ayına nazaran DAP ve NPK gübrelerinin maliyeti bir miktar tırmanışta. Üre gübresindeyse Eylül fiyatları şimdilik sabit görünüyor. Ancak küresel çapta gübre fiyatlarında hissedilen bu artış, yakın zamanda bu ürüne de zam olarak yansıyabilir.

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı! DAP gübresi 21.120 TL, ÜRE gübresi 15 bin 440 TL oldu! Çiftçiler aman dikkat!

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı. Gübre fiyatlarındaki yükseliş, gram altını resmen geride bıraktı. Peki hangi gübre bugün kaç TL?

Gübretaş, Hektaş, Bağfaş ve Ege Gübre'nin ilk çeyrek bilançoları açıklandı! Hangi şirket kar etti?

Borsa İstanbul’da işlem gören gübre firmalarının 2023 ilk 3 aylık bilançoları resmen açıklandı. 2023 yılının ilk 3 aylık bilançosuna göre, GÜBRETAŞ, BAĞFAŞ zarar ederken, HEKTAŞ’ın karı düştü. Ege Gübre'nin karını artırdığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Gübre fiyatları çiftçiyi zorluyor! İşte 19 Mart 2023 gübre fiyat listesinde son durum!

19 Mart itibarıyla gübre fiyatlarındaki son durum açıklandı. Yapılan güncellemeye göre, gübre fiyatları bir kez daha yükseldi. Gübre fiyatlarındaki bu son güncelleme, tarım sektöründe çalışanları ve üreticileri yakından ilgilendiriyor.

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Yeni yılda maaşlara yapılan zamlar, tüketicinin güvenini tazelerken, güven endeksinde yükselmeye neden olurken, üretici tarafından ise özellikle perakende ticarette bir önceki aya göre güven yüzde 1.0 azalma gösterdi.

Üre Gübresi Haberi

Üre Gübresi

Tarımın en önemli yapı taşlarından biri olan gübre fiyatlarının ne kadar olduğu, zam gelip gelmediği merak ediliyor. Ülke tarımında önemli bir yere sahip olan gübre fiyatları katlanarak artıyor. Mevcut durumda da fiyatlar durumu merak ediliyor.

İşte haberin detayları…

GÜBREDE AYNİ DESTEK NASIL VERİLECEK?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, gübre desteğinin artık nakdi değil ayni olarak verileceğini açıklarken, ayni gübre desteğinin ise çiftçiye nasıl kullandırılacağının detayları henüz netlik kazanmadı. Ayni gübre desteğinde çiftçinin ihtiyaç duyduğu gübrenin tamamı mı desteğin içinde yer alacak yoksa yarısı mı desteklenecek bu konu da bir açıklama yapılmadı.

ÇİFTÇİ BÜYÜK BİR BEKLENTİNİN İÇİNE GİRDİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin açıklamaları ile çiftçi büyük bir beklentiye girdi. Ayni gübre desteğinin detaylarının en kısa sürede açıklanması gerekiyor. Aksi takdirde yapılan...