15 / 05 / 2024

urla arazileri acele kamulaştırma

urla arazileri acele kamulaştırma

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çeşme ve Urla’da acil kamulaştırma kararı alınan arazilerin bir bölümündeki kamulaştırma işleminden vazgeçildi...

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Çeşme ve Urla'daki acele kamulaştırma kararı mecliste!

İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerindeki bazı taşınmazların turizm yatırımlarına tahsisi amacıyla alınan acele kamulaştırma kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Urla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Urla Zeytineli ve Çeşme Alaçatı'da kamulaştırılan arazilerde ne yapılmak isteniyor?

Çeşme-Alaçatı ve Urla-Zeytineli’de 333 parselin acele kamulaştırılmasının ardından Avukat Murat Fatih Ülkü, turizm tahsisi için alınan bu kararı yorumladı...

Albassam Group'tan, Urla ve Çeşme'ye 15 milyar TL'lik proje! 

Suudi Arabistan merkezli Albassam Group'un, Çeşme ve Urla'da acele kamulaştırılan arazilerde proje yapacağı iddia edildi. 4 milyon metrekareye yayılan projede, 6 bin odalı 2 lüks ve 2 bin 500 odalı 50 butik otel yapılacak...

İzmir için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Çeşme ve Urla ilçeleri sınırları içerisinde yer alan  bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

2b arazileri nasıl sorgulanır?

2b arazileri üzerinde hak sahibi olan gerçek ve tüzel kişiler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan güncelleme listeleri ile kadastro tutanakları esas alınarak belirleniyor. Peki, 2b arazileri nasıl sorgulanır?

2b arazileri başvuru için gerekli belgeler!

2b araziler orman vasfını yitirmiş olan arazilere deniyor. 2b arazilerin satışı deftarlıklar ve mal müdürlerine yapılan başvuru ile gerçekleşiyor. Başvuru için bazı belgeler gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru için gerekli belgeler neler?

Fikirtepe'de acele kamulaştırma tebligatı alan firmalar listesi!

Fikirtepe kentsel dönüşümde acele kamulaştırma tebligatı giden inşaat firmaları hangileri? Fikirtepe acele kamulaştırma tebligatı gönderilen firmalar hangileri? İşte Fikirtepe'de yüzde 99 anlaşma sağlayarak acele kamulaştırma tebligatı alan firmalar...

Fikirtepe acele kamulaştırmada son durum ne?

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında yüzde 99 anlaşma sağlamış firmalardan sonra Fikirtepeli mal sahiplerine de acele kamulaştırma tebligatı gitmeye başladı. Peki acele kamulaştırma tebligatını alan vatandaş ne yapacak? Ya tebligata uyulmazsa?..

Fikirtepe'de acele kamulaştırma ile yıkım başlayacak!

Fikirtepe'de firmalar ve mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar bitiyor. Eğer firma mülk sahiplerinin 3'te 2'siyle anlaşma sağlarsa geri kalan 3'te 1 "lik payın içinde kalan yerler hala firmayla anlaşılamazsa bile acele kamulaştırma yapılacak...

Fikirtepe'de 15 gün içinde anlaşma sağlamazsa acele kamulaştırma işlemi yapılacak!

İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de firmalar ve mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar bitiyor. Fikirtepe'de 15 gün içinde anlaşma sağlamazsa acele kamulaştırma işlemi yapılacak. Yani firmalar mülk sahipleriyle anlaşırsa da anlaşmasa da evler yıkılacak.

Magapol Urla'da termal tesis kuracak!

Urla İçmeler mevkii, yeni cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Bölgede 'Megapol Urla Evleri' projesini gerçekleştiren Megapol Group, aynı zamanda yeni termal kuyuları işletmeye almaya başladı.

urla arazileri acele kamulaştırma Haberi

urla arazileri acele kamulaştırma

İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerindeki bazı taşınmazların turizm yatırımlarına tahsisi amacıyla kullanılması için acele kamulaştırma kararı alınmıştı. 

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; 511 parsel araziden Alaşar Ovası'nı kapsayan 26'sının kamulaştırma işleminden vazgeçildi. Urla Zeytineli Köyü'nde DİSK'in arazisinin de bulunduğu 4 milyon metrekarelik alanın kamulaştırılması tepkilere sebep olmuştu.

Zeytineli'ndeki 26 ayrı taşınmazın kamulaştırılması kararı iptal edilirken, Çeşme'deki arazilere ilişkin karar ise yürürlükten kaldırılmadı. Turizm Bakanı Mehmet Ersoy bölgeye dev turizm merkezi yapılacağını duyurmuştu. 25 Ocak'ta Urla Zeytineli Köyü'nde 333 parsel, Çeşme Alaçatı'da ise 178 parsel arazi kamulaştırılmıştı.

Çeşme Turizm Projesi’ne ilişkin yeni karar!

Çeşme ve Urla'daki acele kamulaştırma kararı...