06 / 05 / 2024

Urla Zeytineli tesisleri

Urla Zeytineli tesisleri

Ensar Vakfı’na, Devlet Hava Limanları İşletmesi’nden alınarak tahsis edilen Urla Zeytineli’ndeki koyda yer alan tesislere, “depreme dayanıksız” raporuna karşın tadilat izni verildi.

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi!

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi. Urla Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Bazı parseller ise  çıkarıldı. 

Urla Zeytineli ve Çeşme Alaçatı'da kamulaştırılan arazilerde ne yapılmak isteniyor?

Çeşme-Alaçatı ve Urla-Zeytineli’de 333 parselin acele kamulaştırılmasının ardından Avukat Murat Fatih Ülkü, turizm tahsisi için alınan bu kararı yorumladı...

Urla Kentpark Tesisleri kiralama ihalesi 1 Eylül'de!

Kentpark Tesisleri Urla’ya kazandırılacak. Eski Çeşme yolu üzerinde eşsiz manzaraya sahip olan dev tesis ihaleyle kiralanacak. Tesisin ihalesi 1 Eylül 2016 Perşembe günü saat 10.00’da Urla Belediyesi'nde yapılacak.

İzmir Urla'daki DHMİ tesisi Ensar Vakfı’na devredildi!

İzmir Urla'nın Zeytineli Köyü kıyısındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait sosyal tesis Ensar Vakfı’na devredildi. Tesis, Hacılar Koyu’ndaki Urla Villaları’na komşu koyda yer alıyor.

Urla Zeytineli’ndeki tesislere tadilat izni mi verildi?

Ensar Vakfı’na, Devlet Hava Limanları İşletmesi’nden alınarak tahsis edilen Urla Zeytineli’ndeki koyda yer alan tesislere, “depreme dayanıksız” raporuna karşın tadilat izni verildi.

İzmir Urla DHMİ tesisleri 5 milyon liraya yenilendi!

Ensar Vakfı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden devraldığı tesisleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve CHP’li Urla Belediyesi’nden aldığı izinlerle gençler için kamp yapmaya hazırlanıyor. DHMİ devretmeden önce tesisleri 5 milyon liraya yeniletti.

Urla Villaları için danıştaydan yıkım kararı!

İzmir’in Urla İlçesi Zeytineli Köyü’nün Hacılar Koyu’nda, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar için Danıştay’dan yıkım kararı çıktı...

İzmir Urla Villaları için yürütmeyi durdurma kararı!

İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesini 1’den 3’e düşüren ve villaları kurtaran kararın yürütmesi durduruldu.

Urla villaları için yürütmeyi durdurma kararı verildi!

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla villalarının bulunduğu alanın 3. derece SİT alanı olmasına karşı açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Urla Villaları'na durdurma kararı!

İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla villalarının bulunduğu alanın 3. derece SİT alanı olmasına karşı açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Urla villalarına mimarlar itiraz etti!

Urla'nın Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villların kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan ardından 3'ncü derece SİT alanına dönüşmesiyle yargıya taşınan kriz büyüdü.

Urla Villaları'na yasal rötuş iddiası!

Geçen sene kamuoyunda gündeme gelen Urla ilçesi Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villalar ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı..

Urla villaları SİT'ten çıktı!

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villaların da bulunduğu evler için yeni bir gelişme ortaya çıktı

Urla Zeytineli tesisleri Haberi

Urla Zeytineli tesisleri

Yurtlarında çocuklara tecavüz olaylarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na, Devlet Hava Limanları İşletmesi’nden (DHMİ) alınarak tahsis edilen Urla Zeytineli’ndeki koyda yer alan tesislere, “depreme dayanıksız” raporuna karşın tadilat izni verildi. Aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen yapıların da yer aldığı kaçak Urla Villaları’na komşu olan koyu “kapatan” Ensar Vakfı, buradaki tesisleri, çocuklara ve gençlere yönelik “kamp” amacıyla kullanmayı planlıyor.


‘Benim oğlan hallediyor’


İhalenin feshine yardımcı olan “depreme dayanıksız” raporu, koyun Ensar’a tahsis edilmesinin ardından bu kez vakfın karşısına dikildi. Tesisteki tadilatlar için izin almasını engelledi. Ancak konu Ensar olunca kapılar bir bir açıldı. Vakfın, CHP’li Urla Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gerekli izinleri aldığı öğrenildi. Belediye ve bakanlıktaki işlemlerin Ensar Vakfı İzmir Şube Başkanı Mehmet Eker’in oğlu Yakup Eker...