08 / 05 / 2024

Uşakta yangın mı çıktı

Uşakta yangın mı çıktı

Uşak'ta Selvioğlu köyü sınırlarındaki ağaçlandırma sahasında başlayan yangında 10 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.Uşak Valisi Seddar Yavuz resmi twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak ‘dijital para’ açıklaması! ‘Kritik dönüm noktasındayız!’

TCMB Başkanı Erkan, merkez bankalarının dijital paralarına (Merkez Bankası Dijital Parası-MBDP) yönelik açıklama yaptı. Erkan, "Güvenli ve dayanıklı MBDP sistemlerinin oluşturulmasında BIS'in rolü ve İİT iş birliğinin kilit önemde olduğu kritik dönüm noktasındayız” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüm ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Nasıl hızlandırılmalı? İşte ayrıntılar...

Dolarda yangın yeri! Dolar resmen uçuşa geçti! Dolar alalım mı, bozduralım mı? İşte son dakika dolar/TL 23 Ağustos 2022

Fed'in beklenenden daha şahin kararlar alacağına yönelik beklentiler ve Avrupa'da artan enerji krizi korkusu Euro/dolar'ın gerilemesine yol açarken dolar resmen uçuşa geçti. Dolar bugün yangın yeri gibi. Peki dolar alalım mı, bozduralım mı? İşte son dakika dolar kuru 23 Ağustos 2022...

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi'nin başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

Kentsel dönüşüm KDV indiriminden kimler yararlanacak?

Riskli yapıların bulunduğu yerlerde dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının bir buçuk katına kadar olan yeni inşaat alanında yapılacak olan dönüşümde KDV oranı yüzde 1 olarak açıklandı. Peki bu indirimden kimler yararlanacak? İşte detaylar...

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, riskli alanlar ve riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşümün alanlarında yılın 10 ayında 521 milyon lira kira yardımı yapıldı.

Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm!

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün öneminin arttığını ve Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm olduğu düşünülüyor.

Kayseri Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti!

Sabah Gazetesi'nin düzenlemiş olduğu Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı dün gerçekleştirildi. 

Kayseri’de dev dönüşüm zirvesi bugün!

Sabah Gazetesi'nin düzenlemiş olduğu  Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nın 4'ncüsü Kayseri'de yapılacak. 

Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm yaptığımızı zannediyoruz!

NİLÜFER Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Biz şu anda dönüşüm bölgelerinde yapmıyoruz. Dönüşüm insanla başlar insanla biter" dedi.

Yalova Roman Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm onaylandı!

Yalova Belediyesi, Roman Mahallesi olarak adlandırılan alanla ilgili yapmış olduğu kentsel dönüşüm planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını bildirdi.

Uşakta yangın mı çıktı Haberi

Uşakta yangın mı çıktı

Uşakta çıkan orman yangınında 10 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi. 


Uşak'ta Selvioğlu köyü sınırlarındaki ağaçlandırma sahasında başlayan yangında 10 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.


Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Selvioğlu köyü sınırlarındaki ağaçlandırma sahasında henüz belirlemeyen bir sebeple yangın çıktığını gören vatandaşlar yetkililere haber verdi. 


Yangına, Denizli ve Uşak Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 8 arazöz, 3 helikopter, çok sayıda yangın söndürme işçisi müdahale etti. Yangının kısmen kontrol altına alındığı öğrenildi.


Öte yandan Uşak Valisi Seddar Yavuz resmi twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Uşak'ın bir orman kenti olduğuna dikkati çeken Yavuz, "Selvioğlu köyündeki ağaçlandırma sahasında maalesef orman yangını çıktı. Ekiplerimiz müdahale ediyor. 220 bin hektar ormana sahibiz. Dikkatsizliğe, tedbirsizliğe kurban etmeyelim akciğerlerimizi. Lütfen dikkat edelim" diye...