02 / 05 / 2024

Üst kullanım hakkı nedir

Üst kullanım hakkı nedir

Dumankaya yeni bir finansman modeli geliştirdi. 200 bin liralık ev için 100 bin lira ödeyen alıcı geri kalan 100 bin lirayı dilerse üst kullanım hakkını 10 yıl Dumankaya’ya vererek ev sahibi olabilecek.

Üst hakkı devredilebilir mi?

Üst hakkı devredilebilir mi?: Aksi taraflarca kararlaştırılmadıkça, irtifak hakkı olarak kurulan üst hakkının başkasına devir ve temliki ile mirasçılara intikali söz konusu olabiliyor. Üst hakkı sona erdiğinde yapılar taşınmazın malikine kalıyor...

İnşaat hakkı nedir?

İnşaat hakkı nedir?: Başkasına ait bir arsanın altında veya üstünde inşaat yapmak ya da mevcut inşaatı yerinde tutmak hakkını veren bir irtifak hakkı olarak tanımlanıyor. Üst hakkı da denen inşaat hakkı süreli yada süresiz olabiliyor...

Üst hakkının sona ermesi!

Üst hakkının sona ermesi ile arazi üzerinde yapılan yapılar kime kalıyor? Medeni Kanuna göre üst hakkının sona ermesi sonucunda malik ve hak sahibi nasıl bir yol izliyor?

Üst Hakkı Medeni Kanun!

Bir başkasının mülkiyetinde bulunan arsanın üzerinde inşaat yapma hakkı; Üst Hakkı (İnşaat Hakkı) olarak ifade ediliyor. Üst Hakkı Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor. İşte Üst Hakkı Medeni Kanun maddeleri...

Üst kullanım hakkı nedir?

İnşaat hakkı olarak da ifade edilen üst kullanım hakkı nedir? Bu hak ne zaman ve nasıl kullanılır? İşte Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenlenen üst kullanım hakkı ile ilgili maddeler...

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapılan değerlendirme kapsamında, ücretsiz ulaşımda yeni karar uygulamaya alındığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Bankalar musluğu kıstı, kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı!

Bankaların kredi faizlerini arttırmasından sonra ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı. İşte detaylar...

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bloomberg HT’de yaptığı açıklamada finansmana erişim, nakit akışı ve kredi kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, tüm bankalarda, kredi kullanımında kısıtlamalar olduğunu vurguladı.

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Önalım hakkı, bir gayrimenkulün satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı oluyor. Peki, önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Peker GYO'nun yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün oldu!

Peker GYO, yeni pay alma hakları kullanım süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine karar verdi.

Altının elektronik ortamda kullanımı artacak!

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi Ayşen Esen, gelecek dönemde altınla ilgili çok fazla yatırım olacağını ve altının elektronik ortamda kullanımının daha da artacağını söyledi.

Üst kullanım hakkı nedir Haberi

Üst kullanım hakkı nedir

Gayrimenkul piyasasında rekabet arttı. Konutların satış finansmanına yönelik yapılan modellere yeni bir model daha eklendi.


Dumankaya İnşaat tarafından geliştirilen yeni model yüzde 25 ile yüzde 50  aralığında bir miktarın peşinat olarak yatırılması üzerine kurgulandı. 


Taksit sıkıntısı yok


Sistemin işleyişi bankadan konut kredisi çekmekle eşdeğer olacak. Ancak konut kredisinin taksitlerinde alıcı ödeyememe gibi bir riskle karşı karşıya kalmayacak. Çünkü Dumankaya İnşaat evin geri kalan yüzde 50’lik kısmını getiri destek ödemesiyle üstlenecek. Bu finansman modeliyle satılan evde üst kullanım hakkı en az 2 yıl Dumankaya’da kalacak. Alıcı dilerse 2 yıl sonra geri kalan bakiyeyi kendi ödeyerek evin tamamına sahip olacak. Dilerse 10 yıl bekledikten sonra hiçbir ek ödeme yapmadan yarı fiyatına ev sahibi olacak.  


90 bin liraya evlendiriyor


Bu yöntemle satılan evlerin fiyatı 1+0’larda 180...