01 / 09 / 2024

UYAP sistemi ne zaman başladı

UYAP sistemi ne zaman başladı

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandıran, güvenilirliğini arttıran ve kurumu kağıtsız ortama taşıyan bir bilgi sistemi olan UYAP nedir? İşte UYAP sistemi...

Araç sahipleri dikkat! Hızlı Geçiş Sistemi'ne zammı geliyor?

Hızlı Geçiş Sistemi'ne Temmuz ayında zam yağmuru yaşanıyor. Nisan ayında yüzde 75 zam gelen HGS'ye Temmuz ayında yüzde 40 oranında artış yaşanacağı iddia ediliyor. 

BES’te yüzde 30 devlet katkısı ne zaman hesaba geçer?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi artarken katılımcı sayısı 16.5 milyona ulaştı. Uzun dönem yatırım düşünenlerin tercihi olan BES’de en çok merak edilen sorulardan biri de devlet katkısının ne zaman hesaplara geçtiği. İşte o sorunun cevabı…

Kiraya yüzde 25 sınırı yarın biterse, kiracılar ve konut sahibi için ne değişecek? 

Yüzde 25 zam sınırının uygulandığı dönemde kiracı ile konut sahibi uyuşmazlıkları arttı ve bunun üzerine arabulucu sistemi uygulamaya alındı. Fakat şimdi kiralardaki yüzde 25 zam sınırı kaldırılıyor.  Peki kiracılar ve konut sahibi için ne değişecek? İşte detaylar...

İş Bankası "BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi" uygulamasına başladı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi artarken, katılımcılar için getirilen yeni düzenleme ve uygulamalarla sunduğu avantajlar da artırılıyor. Son olarak İş Bankası, BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi uygulaması başlattı. İşte ayrıntılar…

Yaşı 45-46 olanlar BES yaptırsın, maksimum fayda sağlarsınız!

Her yaşta katılımın mümkün olduğu Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girmek isteyenler için bir tavsiye geldi.Yüzde 30 devlet katkısının sağlandığı BES’e 45-47 yaşında girmenin kazançlı olduğu belirtildi.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) emekliye kaybettiriyor

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) katılım artarken, fon yöneticisi Haydar Acun mevcut sistemin emeklilere kaybettirdiğini söyledi. Acun nedenini de şöyle açıkladı.

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) ilgi her geçen gün artıyor. Peki BES’ten daha çok getiri sağlamak mümkün mü? Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’te paranın yatırım gücünü artırmak için 10 yıl detayına dikkat çekerek açıkladı.  

BES’e para koyanlar ne kadar kazanıyor?

Uzun dönem yatırım yapmak isteyenlerin son dönemde tercih ettiği Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) ne kadar kazandırdığı merak ediliyor. Uzmanlar küçük birikimleri doğru fonlarla katlamanın mümkün olduğunu belirterek, 100 aylık bir fon getirisi paylaştı.

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta yeni düzenleme zorunlu hale gelecek! 

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın akaryakıt alanında usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçilmesi için 1 Ocak 2025’te zorunlu hale getireceği ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Otoyollarda 'serbest geçiş dönemi' başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyollardaki toplam 106 gişeden 20'sinin Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldüğünü açıkladı. 

BES'e girmeden önce bunları öğrenin! Bilmeniz gereken 4 hayati kural

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi her geçen gün artıyor. 8 milyondan fazla katılımcının olduğu BES’te bazı noktaların hala yanlış anlaşıldığını belirten Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu X sosyal medya hesabından bilinmesi gerekenleri paylaştı.

UYAP sistemi ne zaman başladı Haberi

UYAP sistemi ne zaman başladı

UYAP nedir?

UYAP, "Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi" nin kısaltılmış ismi olarak karşımıza çıkıyor. UYAP sistemi, yönetim bilişim sistemlerinden biri olan yargı birimlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandıran, güvenilirliğini arttıran ve kurumu kâğıtsız ortama taşıyan bir bilgi sistemidir.


UYAP; teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ile dış birim entegrasyonunu sağlayan ve e-Dönüşüm sürecinde e-Adalet ayağını oluşturan bir bilişim sistemidir. 


UYAP ülkemizde Adalet Bakanlığı teşkilatı ile yargı birimlerinin tamamında işletimde olup bu birimlerin her türlü yargısal, idari ve denetim faaliyetleri bu sistemle elektronik ortamda yürütülmektedir.


Elektronik...