15 / 05 / 2024

Uygulama koordinatörünün görevleri

Uygulama koordinatörünün görevleri

Bir yapı projesinin uygulanması aşamasında işveren veya proje sorumlusu tarafından sorumluluk verilen uygulama koordinatörü kimdir, uygulama koordinatörünün görevleri nelerdir? Yanıtı ve konu ile ilgili detaylar haberimizde...

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!

Nüfus artışı, evlenmeler ve boşanmalar gayrimenkul sektörünü de doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Nüfus artışının durduğu belirtilirken, Yatırımcı Bora Özkent gayrimenkul sektörüne de değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

Dünya markası Samsung’dan mikrodalga fırın! Samsung GE83X/AND mikrodalga fırın kaç TL?

Özellikle telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik ürünlerle dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Samsung, şimdi de mikrodalga fırınla piyasalara oldukça iddialı bir giriş yaptı. GE83X/AND mikrodalga fırını görücüye çıkaran Samsung, ürüne ilişkin tüm merak edilenleri yanıtladı.

İkili pişirme özellikli Samsung NV7B4420ZAK fırın kaç TL? En uygun nereden alınır?

Samsung, son teknolojik özelliklerle donattığı ve sınıfının en iyileri arasında yer alan NV7B4420ZAK fırını görücüye çıkardı. Ürüne ilişkin tüm teknik detayları paylaşan Samsung, fırın almak isteyen herkesi bu ürünü araştırmaya davet etti.

Vestel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın peşin fiyatına 9 taksit fırsatıyla satışta!

Vestel, evine solo fırın almak isteyenlere özel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın’ı peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa çıkardı. Resmi internet sitesinden solo fırını görücüye çıkaran Vestel, fırına ilişkin tüm detayları da paylaştı.

Kredili ödeme ayrıcalığıyla Samsung MS23J5133AT/TR Solo Mikrodalga Fırın görücüye çıktı!

Yemeğinizi hızlı bir şekilde pişirmek ve donmuş gıdalarınızı çözmek için kullanılan mikrodalga fırın, Samsung ayrıcalığıyla satışa çıktı. Samsung MS23J5133AT/TR Solo Mikrodalga Fırın’ın teknik özellikleri ve fiyatı belli oldu.

Tarlasına traktör alacaklar müjde! Hattat Traktör'ün güncel fiyatları yayımlandı

Tarlasına traktör alacak çiftçilerin merakla takip ettiği Hattat Traktörün haziran ayı fiyatları belli oldu. Peki, Hattat Traktör'ün güncel fiyatları ne kadar? İşte 1 Haziran 2023 fiyat listesi...

A101'de teknoloji çılgınlığı! Bu ürünü gören hemen para ayarlama başladı bile! 12 Mart 2023 fiyat listesi

A101'de her ürünü görmeye alışkın vatandaşları şimdi de 'motosiklet' sürprizi ile karşılaştılar. 11-16 Mart kataloğunu yayınlayan A101, kendisini tercih eden vatandaşlara yat ve elektrikli arabanın ardından motosiklet vererek akıllara kazınmaya en büyük aday olmaya hak kazandı.

''Takı kültürünü gümüş olarak devam ettirin'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu! Gümüş olanlar çok önemli bakın

Gümüş fiyatları ocak ayından itibaren sert düşüş eğilimine girdi. Konu ile ilgili İslam Memiş ''Takı kültürünü gümüş olarak değiştirin'' diyerek  yatırımcıları uyardı.

Hattat Traktör'ün güncel fiyatları yayımlandı! 295 / 305 / 398... İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Çiftçilerin merakla takip ettiği Hattat Traktörün eylül ayı fiyatları açıklandı. Peki, Hattat Traktör'ün Eylül 2022 fiyatları ne kadar? Hattat traktör fiyatları kaç TL? İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

ABD'de istihdam verileri haziranda beklenenden fazla arttı. Ülkede tarım dışında kalan işgücü piyasasında istihdam haziranda 372 bin kişilik artış gösterdi. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6'da kaldı. Açıklanan rakamlar FED'in fazi artırmaya olan görüşünü güçlendirdi.

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

Merakla beklenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, Ekim ayında “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında yapıldı.

Osman Gürün: Görevimiz Gökova’yı kurtarmak!

Muğla’nın cennet kıyıları betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Kıyıların sit statüleri değiştirilip, imar planları düzenleniyor.. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Başka Gökova yok. Ucu açık ve kapsamı belirsiz bakanlık planlarının iptali için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Uygulama koordinatörünün görevleri Haberi

Uygulama koordinatörünün görevleri

Uygulama koordinatörü kimdir?

Uygulama Koordinatörü, projenin uygulanması aşamasında işveren veya proje sorumlusu tarafından sorumluluk verilen ve bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen sağlık ve güvenlikle ilgili görevleri yapan gerçek veya tüzel kişiyi ifade ediyor.


Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında 8. maddede koordinatörlerin proje uygulama aşamasındaki görevlerine yer veriliyor. Söz konusu yönetmelik maddesi aşağıda yer alıyor.


Koordinatörlerin Proje Uygulama Aşamasındaki Görevleri

Madde 8 —

Sağlık ve güvenlik koordinatörleri proje uygulama aşamasında;

a) Aynı anda veya birbiri ardına yapılan işlerin veya aşamalarının planlanması için teknik ve organizasyona yönelik kararlar alınmasında;

İşin bütününün veya bazı aşamalarının tamamlanması için gereken sürenin tahmininde, genel güvenlik ve koruma prensiplerinin uygulanmasının koordinasyonunu sağlayacaktır.


b) İşverenlerin gerekli önlemleri uygulamasını ve gerektiğinde işçilerin ve kendi adına çalışanların korunmasını, bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde belirtilen...