28 / 08 / 2024

Uygulama Krokisi nedir

Uygulama Krokisi nedir

Yaklaşık ölçekte ve üzerinde ölçü değerlerinin yazılı olduğu ada veya parsellerin çizimine kroki deniyor. Yeri değişmeyen sabit tesislere bağlı olarak zeminden alınan ölçülerinin yazılı olduğu krokiye Röperli Kroki deniyor. Peki, Uygulama Krokisi nedir?

Tapu sahipleri dikkat! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren zorunlu uygulama nedir?

Tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Milyonlarca ev tapu sahibini ilgilendiren bu açıklamada zorunlu uygulama olarak kaydedilen ve son başvuru tarihi olarak ta 1 Nisan uyarısı kaydedildi. Bu tarihe kadar bildirmeyen vatandaşlar sıkıntı yaşayabilir...

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Giydirme cephe nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte inşaat sektöründe de yenilikçi uygulamalar yapılıyor. Bu uygulamalardan biri de giydirme cephe olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama, yapıların korunaklı ve güvenli olmasını sağlamak amacıyla yapılır. Peki giydirme cephesi nedir ve neden tercih edilir? 

Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır?

Tapusu olan kişilerin sıklıkla ismini duyduğu Aplikasyon krokisinin tanımı merak ediliyor. Peki, Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

Yürüyerek 1000 dolar kazanın! Sweatcoin nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi?

Sweatcoin adlı uygulama ile yürüyerek 1000 dolar kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sadece yürümek! Sweatcoin Nedir, Nasıl Kullanılır, Ücretli mi? İşte bütün detaylar...

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Uygulama imar planı raporu nedir?

İmar planı, imar uygulamalarına esas teşkil etmek üzere yapılan belediyeler tarafından organize edilen planlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, uygulama imar planı raporu nedir?

Sukuk Uygulama Alanları / Sukuk’un gayrimenkul sektörüne etkisi!

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor..

İmar planı tadilatı nedir?

Nazım imar planı ya da Uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermediği uygulamasının problem olduğu durumlarda ne yapılır? İmar planı tadilatı nedir? İmar planı tadilatı nasıl yapılır?

Uygulama Krokisi nedir?

Yaklaşık ölçekte ve üzerinde ölçü değerlerinin yazılı olduğu ada veya parsellerin çizimine kroki deniyor. Yeri değişmeyen sabit tesislere bağlı olarak zeminden alınan ölçülerinin yazılı olduğu krokiye Röperli Kroki deniyor. Peki, Uygulama Krokisi nedir?

TOKİ kooperatif kredisi nedir?

14 Haziran 1997 tarihinde 23019 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği'ne göre kooperatif şirketlerine verilen TOKİ kooperatif kredisi nedir? Kredi şartları nelerdir?

Teknokent nedir?

4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ve kanunun uygulama yönetmeliği gereğince, teknolojik bilgi üretmek ve geliştirmek amacıyla teknokentler kuruluyor. Peki teknokent nedir? Teknokent nasıl kurulur?

Teknopark nedir?

4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu Uygulama Yönetmeliği gereğince, bazı bölgelerde teknopark kurulabiliyor. Peki teknopark nedir? Teknopark ne işe yarar?

Uygulama Krokisi nedir Haberi

Uygulama Krokisi nedir

Uygulama Krokisi nedir?

Yaklaşık ölçekte ve üzerinde ölçü değerlerinin yazılı olduğu ada veya parsellerin çizimine kroki deniyor.


Ada veya parsellerin yeri değişmeyen sabit tesislere bağlı olarak zeminden alınan ölçülerinin yazılı olduğu krokiye Röperli Kroki deniyor.


Ebadlı Kroki ise; Ada veya parsellerin paftası üzerinden alınan veya daha önce tesbit edilmiş olan ölçülerinin yazılı olduğu kroki olarak ifade ediliyor. Peki, Uygulama Krokisi nedir?


Uygulama Krokisi: Ada veya parsellerin zeminde belirtilmesi amacıyla paftası üzerinden alınan ölçüleri yazılarak düzenlenen kroki olarak karşımıza çıkıyor. 


- Parsel Numarası: Bir ada içindeki parsellere, her ada için (1) den başlıyarak verilen numaradır. 


- Parselasyon Plânı: İmar plânının araziye uygulanmasından sonra yapılacak rövele ölçülerine göre boyut değiştirmeyen paftalar üzerinde çizilen, kesin parselasyon durumunu gösteren ve tapuya tescil işlemlerine esas alınan plândır. 


- Hata Sınırı: Ölçü...