21 / 05 / 2024

uyuşmazlık çözüm kurulu nedir

uyuşmazlık çözüm kurulu nedir

Uyuşmazlık Kurulu, inşaat sözleşmelerine konulan, tahkim veya mahkemeler nezdinde davalaşma öncesi tarafların başvurması gereken bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

Kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki uyuşmazlıklarda mahkeme yerine ilk olarak bir arabulucuya başvurma mecburiyeti 1 Eylül'den itibaren uygulamaya başlandı. İki taraf arasında en çok kira anlaşmazlığı yaşanırken onun için de yeni çözüm geldi...

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu çözümü: Ev sahibi ve kiracıların yarısı anlaşmaya vardı!

Kira hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde önemli bir değişiklik yaşandı. 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle kira hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale getirildi. 

Kızılay'dan açıklama geldi! "İşlem parası alıyoruz, kan satmıyoruz"

Türkiye'nin en büyük yardım kuruluşlarından Kızılay, geçtiğimiz günlerde kan satışı bedelinde yapılan zam nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Bazı haber kaynaklarında Kızılay'ın kan satış bedeli olarak 980 TL aldığı iddiaları yer almıştı. Ancak Kızılay, yaptığı açıklamada, kanın kendileri için değil

Kızılay'dan personel alım ilanı! En az ilkokul mezunu 40 alanda personel alınacak!

Türkiye'nin en önemli yardım kuruluşlarından biri olan Kızılay, ülkemizde meydana gelen doğal afetlerde ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmek için çalışıyor. Son dönemde yaşanan depremlerden sonra Kızılay, 40 farklı alanda yüzlerce personel alımı yapacağını açıkladı.

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Cevgun Ökmen, Kızılbük GYO Yatırımcı İlişkileri Müdür Yardımcısı oldu!

Kızılbük GYO Yönetim Kurulu, Yatırımcı İlişkileri Bölümü'nün görevlerini yürütmek üzere Cevgun Ökmen'in Yatırımcı İlişkileri Müdür Yardımcısı ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak göreve atanmasına karar verdi.

Çağatay Ulusoy ve Kıvanç Tatlıtuğ 10’ar dönümlük üzüm bağı aldı!

Oynadıkları dizilerle dikkat çeken Çağatay Ulusoy ve Kıvanç Tatlıtuğ Trakya'da üzüm bağı satın aldı.

51 yıllık gayrimenkul anlaşmazlığı arabuluculukla çözüldü!

Yarım asırdır 4 ayrı tarafı olan ipotek anlaşmazlığı 22 günde çözüme kavuştu. Arabuluculuk yöntemi ile mahkemeye gidilmeden çözülen uyuşmazlıkta, 51 sene önce gayrimenkul üzerine konulan ipotek kaldırıldı.

Kızılbük GYO'nun kuruluş işlemleri tescillendi!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. devri ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

11 maddede konut sitelerinde kaos, yolsuzluk, uyuşmazlık!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede konut sitelerinde kaos, yolsuzluk, uyuşmazlık" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

GABORAS’tan İstanbul'un otopark sorununa bir milyon araçlık çözüm!

İstanbul'da araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan otopark sorunu için Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun 'okul bahçeleri' çözüm önerisini açıkladı.

Coşkun Sabah: Kızımın evinin kirası 900 Euro!

Türk müziğinin güçlü sesi ve bestekarı Coşkun Sabah yaptığı açıklamada "Kızım yurt dışında iyi bir paraya okuyor, evinin 900 euro kirası var" dedi.

uyuşmazlık çözüm kurulu nedir Haberi

uyuşmazlık çözüm kurulu nedir


Türkiye’de kullanımı giderek yaygınlaşan ve özellikle uluslararası inşaat sözleşmelerinde tahkim veya mahkeme öncesi bir uyuşmazlık çözüm evresi olarak yer verilen uyuşmazlık kurullarını tanıtmak ve ilgilenenler arasında fikir alışverişi sağlamak için, bu kavramın uluslararası platformdaki temsilcisi olan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Derneği (Dispute Resolution Board Foundation, “DRBF”) 19-20 Kasım 2015 tarihinde İstanbul’da Konferansını düzenliyor. 


Uyuşmazlık Kurulu nedir?

Uyuşmazlık Kurulu, inşaat sözleşmelerine konulan, tahkim veya mahkemeler nezdinde davalaşma öncesi tarafların başvurması gereken bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir. 


Kurullar, özellikle deneyimli inşaat mühendisleri ve inşaat alanında çalışan avukatlar başta olmak üzere bağımsız profesyonellerden oluşmaktadır. Zamansal olarak da projenin başlangıcında oluşturulmakta ve proje süresince devam ettirilmekte; projenin ilerlemesini takip, uyuşmazlıkların önlenmesini teşvik ve çözümünü destek ile mükellef bir kurul olarak ortaya çıkmaktadırlar. 


Uyuşmazlık Çözüm Kurulları'nın oluşmasına sebep olan yaklaşım,...