25 / 07 / 2024

Uzun Köprü Dünya Kültür Mirası Listesine girecek mi

Uzun Köprü Dünya Kültür Mirası Listesine girecek mi

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü 'Uzun Köprü'nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek için aday olacağını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

Kömürhan Köprüsü dünya literatüründe!

Elazığ'da inşa edilen Kömürhan Köprüsü'nde  Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki çelik miktarıyla aynı düzeyde, toplamda 7 bin ton çelik kullanıldı. Köprü, dünyanın 4’üncü “Tek ayaklı, gergin eğik askılı köprüsü” olma özelliğine sahip.

Koronavirüs Türkiye'nin dünya ticaretindeki rolünü artıracak!

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Kühnel, "Dünya ticaretinin olağan seyrinde devam edebilmesinde Türkiye gibi hızlı gelişen ülkeler önemli bir rol üstlenecek." dedi.

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Körfez Dünya Gayrimenkul Turizm Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!    

Körfez Dünya Gayrimenkul Turizm Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Levent Lezgin Kılınç tarafından kuruldu.

Almanya'daki Kramer Köprüsü'nün üzerinde binalar var!

Almanya'daki Ortaçağ'dan kalan Kramer Köprüsü Avrupa'nın üzerinden binalarında yer aldığu en uzun köprü olma özelliğine sahip. 

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

Irak'ın en uzun köprüsünde çökme riski var!

Irak'ta, Kerkük-Bağdat kara yolu üzerinde yer alan Dakuk Köprüsü, geçen hafta meydana gelen selde ciddi hasar gördü, köprüde çökme riski var.

Dünyanın en uzun deniz köprüsü Çin'de açıldı!

Dünyanın en uzun deniz köprüsü Çin'de hizmete açıldı. 55 kilometre uzunluğundaki Hong Kong-Zhuhai-Macau Köprüsü'nün açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Sivas'ta 40 yıldır beklenen köprü açıldı!

Sivas’ta Karşıyaka Mahallesi halkının 40 yıldır hayali olan köprü düzenlenen törenle halkın kullanımına açıldı...

Dünyanın en uzun köprüsünde sona geliniyor!

55 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun köprüsünün inşaat çalışmaları tamamlandı. Köprü ile Hong Kong-Macao-Zhuhai arasındaki karayolu ulaşımı 3 saatten 1 saate inecek.

Uzun Köprü Dünya Kültür Mirası Listesine girecek mi Haberi

Uzun Köprü Dünya Kültür Mirası Listesine girecek mi

Vali Şahin, Ergene Nehri üzerinde bulunan ve Dünya’nın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan 'Uzun Köprü'nün, Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek için adaylık çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Anadolu ile Balkanları birbirine bağlayan tek köprü konumunda bulunan ‘Uzun Köprü’nün UNESCO adaylığı için başvuruların yapıldığını dile getiren Vali Şahin, "Biz ecdadımıza müteşekkiriz. Onlar bize büyük eserler bıraktılar. 2. Murat’ın ruhu şad olsun diyorum.


Uzunköprü ilçemizde dünyanın sayılı taş köprülerinden biri de Uzunköprü’müzdeki meşhur Uzunköprü. Bu köprünün de, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi konusu önümüzdeki Temmuz ayında UNESCO nezdinde görüşülecek. Biz çalışmalarımızı İngilizce ve Türkçe olarak hazırladık. Şu anda bakanlığa gönderdik. Şu anda buranın onarımı da var, bir miktar parası mevcut diğer miktarında Kalkınma Bakanlığı’ndan çıkması için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


EDİRNE ‘2021 DÜNYA...