03 / 05 / 2024

uzungöl kaçak işyerleri

uzungöl kaçak işyerleri

Trabzon Uzungöl’de Arap turistlerin bölgeye ilgisinin artmasıyla evlerini apart otele, pansiyona dönüştüren vatandaşların tümüne ‘kaçak yapı’ nedeniyle hapis cezası verildi.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli'deki çiftliğinde bulunan 15 kaçak yapının tahliyesinin ardından yıkımına başlandı.

Bursa Osmangazi'de kaçak işletme yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Mahallesi’nde kamuya ait arazi üzerine kaçak olarak inşa edilen işletmenin yıkımını gerçekleştirdi.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Avcılar'da ‘paylaşımlı daire’ diye tanıtılan kaçak apart mühürlendi!

İstanbul Avcılar'da 'bayana kiralık, paylaşımlı daire' olarak tanıtılan apartman dairelerinin, apart olarak kullanıldığı ve kaçak işletildiği öğrebildi. Zabıta, söz konusu mekanları mühürledi. 

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

'Kaçak partiler' lüks villalara talebi artırdı!

Koronavirüs tüm dünyaya yayılırken, ülkemizde can kaybı 12 bin 358'i aştı. Parti parti gezip toplum sağlığını hiçe sayan kişiler 'kaçak partiler' lüks villalara olan talebi de artırdı. Kiralar bir anda yükseldi.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Soner Yalçın’ın villasındaki kaçak için Bakanlık’tan suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul'un göbeği Levent'te yaptırdığı kale gibi kaçak inşaata ilişkin İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Şişli'de Kent Yol’a ait kaçak inşaat mühürlendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Şişli Belediyesi’nin iştiraki Kent Yol’a ait kaçak inşaat mühürlendi. Olay üzerine Muammer Keskin ilginç bir çözüm buldu.

uzungöl kaçak işyerleri Haberi

uzungöl kaçak işyerleri

Karadeniz’deki turizm cenneti, Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Uzungöl, 1998 yılında ‘sit alanı’, 2004’te ‘özel çevre koruma alanı’ olarak belirlendi. Uzungöl’e 2009 sonrası Arap turistlerin akın etmesi üzerine bölge halkı izin ve ruhsat almadan evlerini aparta ve pansiyona dönüştürdü, kaçak işyeri, ev, apart otel yaptı. Çaykara Belediyesi’nin yaptığı çalışmanın ardından bin 500 kişinin yaşadığı Uzungöl’de 862 kişi hakkında “İmar Kanunu’na muhalefet” suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı. Davalar sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın şikâyeti üzerine aynı kişilere bu kez “Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bu kişilere 1.5 yılla 4 yıl arasında hapis cezaları verildi. 150’yi aşkın kişinin cezası kesinleşti. Bazılarınınki para cezasına çevrilirken, bazılarınınki de ertelendi....