20 / 07 / 2024

Uzungöl Karadeniz Kar Festivali

Uzungöl Karadeniz Kar Festivali

Doğa turizmine dönük pek çok alternatifin yanı sıra tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Karadeniz, son yıllarda gerçekleştirilen "kar festivalleri" ile adından söz ettiriyor.

Tebernüş Kireçci: Yabancıya vatandaşlık karşılığı konut satışı yasaklanmalı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre  ülkemizde ocak-haziran döneminde yabancılara konut satışı, yüzde 45,7 azaldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci vatandaşlık karşılığı konut satışının yasaklanması gerektiğine dikkat çekti. 

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Çin'den IMF'ye 'korumacılığa karşı çıkın' uyarısı geldi!

Çin Başbakanı Li Çiang, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile görüşmesinde IMF'den küresel ekonomide korumacılığa, bağları koparmaya ve tedarik zincirlerini kesmeye yönelik girişimlere karşı çıkmasını istedi.

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme durumlarıdır. Genelde senelik imzalanan sözleşmelerin bitiminde kiracıların hemen çıkarılıp çıkarılmaması merak ediliyor. Bu konuda yasal düzenlemelere göre belirli kurallar uygulandığı için sorunun yanıtları farklıdır.

Borsa İstanbul yatırımcısı dairelerini hisse almak için satılığa çıkarıyor!

Borsa İstanbul'da yükselişe geçen bir yatırımcı, hisse alabilmek için dairelerini satılığa çıkarıyor.

Hisseli taşınmazda istenmeyen ortak paydaşlıktan nasıl çıkarılır?

Hisseli taşınmazlarda diğer paydaşlar için durumu çekilmez hale getiren paydaş mahkeme yoluyla paydaşlıktan çıkarılabilir. Bu durumda ortaklıktan çıkarılan hissedara 3 seçenek sunulur.

Dolandırıcılığa karşı uyarı en tepeden geldi! Bakan Bozdağ’dan T.C kimlik no uyarısı!

Son yıllarda dikkat çekici şekilde artan dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşlara uyarıda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  kişisel bilgilerin kimseyle paylaşılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yuan güçlü dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Çin Merkez Bankası`nın bu sabah yuanın günlük hareket bandı için orta noktayı belirlemedikten sonra Çin yuanı, ABD doları karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Tarihi Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı

Osmanlı’da saray doktorluğu yapan Nuri Kenan Paşa tarafından inşa ettirilen ve o dönem muayenehane olarak kullanılan Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı. Aynı han için geçtiğimiz yıl da 120 milyon lira fiyat biçilmişti.

Kiracı kaç yıl sonra çıkarılabilir?

Konut kira bedellerindeki artış sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasında bir takım anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bu kapsamda ev sahipleri kiracılarını evden tahliye etmek istiyorlar. Peki, kiracı kaç yıl sonra evden çıkarılabilir? İşte tüm merak edilenler...

Şamlı Şükrü Bey Köşkü satılığa çıkarıldı!

İstanbul Büyükada'da 1860 yılında inşa edilen ilk Osmanlı köşkü satılığa çıkarıldı. Köşk için 10 milyon 500 bin TL isteniyor.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Hatay Amik Ovası icradan satılığa çıkarıldı!

CHP’li vekil Mehmet Güzelmansur, Hatay'da tarım arazi olan Amik Ovası'nın icradan satılığa çıkarıldığını açıkladı. 

Uzungöl Karadeniz Kar Festivali Haberi

Uzungöl Karadeniz Kar Festivali

Bot ve ahşap kızak yarışmalarından off-road'a, kar üstünde güreşten konserlere kadar birçok kış faaliyetine ev sahipliği yapan Karadeniz yaylaları, yaz mevsimini aratmayacak doğallığıyla konuklarını ağırlıyor.


Özellikle Karadeniz'in doğu kısmında ocak ayında başlayan ve mart ayına kadar sürdürülen kar şenlikleri, renkli görüntüleriyle yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.


Rize'de ocak ayı sonlarında gerçekleştirilen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği"nde yerli ve yabancı turistler kar üzerinde mangal yapıp horon oynayarak şenliğin tadını çıkartırken, bazı vatandaşlar da naylon ya da şambrellerle kayak keyfi yapıyor.


Bazı katılımcıların kardan çeşitli figürler yaptığı şenlikte, kardan adam ve halat çekme yarışmaları düzenleniyor.


Giresun'da şubat ortasında yapılan Kulakkaya Kar Festivali ise off-road tutkunlarını bir araya getiriyor. Kulakkaya Yaylası'nda buluşan binlerce aile çocuklarıyla eğlenirken, horon ve Giresun karşılaması oynanan festivalde off-road yarışları heyecanı...