19 / 05 / 2024

Vahdettin Köşkü inşası

Vahdettin Köşkü inşası

Uzunca bir süredir Vahdettin Köşkü, yıkılıp yeniden yapılması ve kesilen ağaçları ile gündeme taşınıyor. Boğazdan geçerken ya da karşı kıyıdan görülen manzara can acıtır cinsten.

Vahdettin Köşkü devlet konuk evi olarak yeniden inşa ediliyor!

60 dönümlük koru içinde yer alan köşklerin kaba inşaatları nazil İstanbul'un Avrupa yakasından net bir şekilde görülüyor. İstanbul Boğazı'na en hâkim noktalardan biri olan Çengelköy sırtlarında inşaat çalışmaları da devam ediyor...

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

İnşaat demir fiyatları düştü! İşte İstanbul, İzmir, Payas ve Kabük inşaat demiri güncel fiyatları

İnşaat sektöründe en büyük gider olarak kabul edilen demir fiyatları düşmeye başladı. 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük inşaat demir fiyatları kaç lira? 2024 inşaat demiri fiyatları...

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

İhsan Gökşin Durusoy kimdir? 

Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İhsan Gökşin Durusoy kimdir? İhsan Gökşin Durusoy, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte İhsan Gökşin Durusoy'un biyografisi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını ve hatta köy evlerinin bazılarının bitme aşamasına geldiğini belirtti. Ayrıca, bu konutların tamamının yaz aylarına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Deprem bölgesinde inşası devam eden 16 bin binanın yüzde 98'i için yıkım kararı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra ağır hasar alan çok sayıda bina yıkılacak. Yıkılacak yapılar arasında henüz inşası tamamlanmamış binalar da bulunuyor.

İhsan Gökşin Durusoy, Akiş GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Akiş GYO Genel Müdürü, İhsan Gökşin Durusoy, 2022 sonu itibariyle Akkök Holding A.Ş.'de İcra Kurulu Başkanı görevini üstlenecek olması sebebiyle 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle, Genel Müdürlük görevinden ayrılacak. Peki Akiş GYO Genel Müdürü kim olacak? İşte ayrıntılar ve Akiş GYO'dan gelen o açıkl

Vahdettin Köşkü inşası Haberi

Vahdettin Köşkü inşası

Ömer Kanıpak'ın derlediği, bugün Radikal Gazetesi'nde yayınlanan görüntüler tüm süreci ortaya koyuyor. Yerine yeni ağaçların dikileceği belirtilse de alandaki betonlaşma buna ne kadar izin verir, eskiye ne kadar dönülür bilinmez.


Vahdettin Köşkü nasıl yokoldu?

Tarihi köşk 1984 yılında korunması gereken taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenmişti. İlk olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından restore edilen köşklerin, betonarme olarak yenilendikten sonra ahşap ile kaplandığı İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tespit edilmesiyle tarihi yapıların yıkılıp aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesine karar verildi. 2 Temmuz 2013'te Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı ve Vahdettin Köşkü ve Çevresi Yol Düzenlemesi Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı...