28 / 05 / 2024

Vahit Kazancı kim

Vahit Kazancı kim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre Uygulama Yönetmeliğinin 14. Maddesinin 3. fıkrası (e) bendinde belirtilmiş suçlar kapsamına girmiş olması nedeniyle Vahit Kazancı'nın denetçi belgesi iptal edildi

Değer artış kazancı vergisini kim öder?

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergide bazı muafiyetler de bulunuyor. Peki, değer artış kazancı vergisini kim öder? Kim ödemez?

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından elde edilen değer artış kazancı 2014!

Gelir Vergisi Hukuku gereğince, gayrimenkullerin elden çıkarılmasında, malını elden çıkaran kimseler değer artış kazancı vergi yükümlüsü olabiliyor. İşte, gayrimenkullerin elden çıkarılmasından elde edilen değer artış kazancı 2014 rehberi..

2014 değer artış kazancı vergisi ne zaman ödenir?

Gayrimenkullerin satışının yapılması halinde satış işlemini gerçekleştiren kimse, elde ettiği gelir için değer artış kazancı vergisi ödüyor. Peki, 2014 değer artış kazancı vergisi ne zaman ödenir?

Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapının tamamlanan bağımsız bölümlerine kısmi yapı kullanma izni düzenlenebiliyor Kısmi yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır gerekli belgeler nelerdir? Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Değer artış kazancı vergisi 2014!

Değer artış kazancı vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2014 ne zaman ve nasıl ödenir?

Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve binanın ruhsat eklerine uygunluğunu gösteren belgeye Yapı kullanım izin belgesi deniyor. Peki, Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Tellaliye harcını kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellaliye harcına tabi tutuluyor. Peki, tellaliye harcını kim öder? Tellallık harcının mükellefi kimdir?

Bina inşaat harcını kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan ilave ve tadiller de dahil her türlü bina inşaatı, inşaat veya tadilat ruhsatı bina inşaat harcına tabi tutuluyor. Peki bina inşaat harcını kim öder?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi devam ediyor!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılmasında yerine getirilmesi gereken vergisel sorumluluklar arasında yer alıyor. Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi devam ediyor!

Kim Kardashian-Kanye West çiftinin malikaneleri yenileniyor!

Kim Kardashian-Kanye West çifti oturacak ev bulamadı. Sahibi oldukları 11 milyon dolar değerindeki Bel Air Malikanesi'ni geçen yıl tadilata sokan ünlü çift, evin henüz tamamlanamaması nedeniyle ayrı evlerde yaşıyor...

Değer artış kazancı vergi rehberi!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından elde edilen değer artış kazancının olması halinde, bazı kıstaslar göz önünde bulundurularak vergi ödemesi talep ediliyor. İşte vergi bilgilerinin yer aldığı değer artış kazancı vergi rehberi...

Değer artış kazancının beyanı ne zaman yapılır?

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında yerine getirilmesi gereken vergisel sorumlulukların başında, değer artış kazancı vergisi geliyor. Vergi için öncelikle beyanda bulunuluyor. Peki, değer artış kazancının beyanı ne zaman yapılır?

Değer artış kazancı süresi kaç yıldır?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde elde edilen değer artış kazancı için vergi ödeniyor. Peki gayrimenkul kaç sene içerisinde satılırsa vergi ödenir? Değer artış kazancı süresi kaç yıldır?

Vahit Kazancı kim Haberi

Vahit Kazancı kim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden:

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun uyarınca oluşturulan Merkez Yapı Denetim Komisyonu Başkanlığının 07.10.2013 tarihli ve 465/6 no’lu kararına istinaden;  Uygulama Denetçisi İnşaat Mühendisi Mesut Vahit KAZANCI’nın Adli Sicil Kaydı ile hükmolunan eyleminin 4708 sayılı kanuna dayalı olarak çıkarılan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinin 14. Maddesinin 3. fıkrası (e) bendinde belirtilmiş suçlar kapsamına girmiş olması nedeniyle, 17415 belge numaralı Uygulama Denetçisi İnşaat Mühendisi Mesut Vahit KAZANCI’nın Denetçi Belgesinin iptal edilmesi ve belge iptali hususunun Resmi Gazete ilan tarihinden itibaren yürürlüğe konulması uygun görülmüştür.

İlgililere...