03 / 05 / 2024

vakıs taviz bedelinin tahsili

vakıs taviz bedelinin tahsili

Vakıf taviz bedeli nedir? Taviz bedelinin tahsil şekli nasıldır? Sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav ne zaman? Vakıfbank son iş başvuru ücreti hangi gün?

Vakıfbank 1985 kişiyi işe alacağını ilan etti. Peki, Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav tarihi belli oldu mu? Vakıfbank son iş başvuru ücreti ne zaman? İşte detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü sürpriz bir kararla 90 personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 25 Ağustos!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında bünyesinde istihdam etmek üzere 90 adet personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli olurken, son başvuru tarihinin de 25 Ağustos olduğu öğrenildi.

Vakıfbank sıfır kilometre araç almak isteyenler için kampanya başlattı! İşte kampanya detayları! 

Vakıfbank'tan oto sahibi olmak isteyenlere sevindirici bir haber geldi! Banka, sıfır kilometre araç almak isteyenler için özel bir kampanya başlattı. Bu özel fırsat hem bireysel hem de kurumsal müşteriler için geçerli olacak.

Vakıfbank müjdeyi verdi! Bir sözünüze 1.200 TL'ye varan indirim! Başvuran hemen yararlanacak!

Vakıfbank "Sözünle kazan" kampanyasını duyurdu. Peki, kampanyadan kimler nasıl faydalanacak? İşte kampanyanın tüm detayları...

Araç sürücülerine müjde! Vakıfbank müşterilerinin hesabına tam bu kadar para yatacak!

Her geçen güç artan akaryakıt fiyatları araç sürücülerinin belini bükerken, bankalar bu konuda sürücüleri sevindirmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Bu doğrultuda, Vakıfbank da yeni bir kampanya düzenleyerek akaryakıt alışverişlerinde 100 TL Worldpuan hediye edeceğini duyurdu.

Vakıfbank personel alım sınav sonuçları hangi tarihte açıklanıyor! İşte ilanla ilgili detaylar

Vakıfbank personel alım sınav sonuçlarının 4 Nisan 2023 açıklanacağı söyleniyor. Vakıfbank sınav sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Vakıfbank tarafından yapılan açıklama haberimizin devamında yer alıyor...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar vakıf üniversitelerine indirim çağrısı yaptı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla yapıldı. Özvar, burada vakıf üniversitelerine de çağrıda bulundu. İşte detaylar!

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Vakıf GYO esas sözleşme değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Yönetim Kurulu tarafından, Vakıf GYO'nun esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinin yeni şekline uygun görüş alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulması hususunda Genel Müdürlüğü yetkili kılınmış olup, söz konusu uygunluk için SPK'ya başvuru yapıldı.

Vakıf GYO kurumsal yönetim derecelendirme sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO ile Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. arasında Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Sözleşmesi imzalandı.

Vakıf GYO, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun bedelli sermaye artırımı işlemleriyle ilgili olarak aracılık hizmeti alınması amacıyla Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile sözleşme imzalandı.

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti ve söz konusu değişikliklere ilişkin tadil metni İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

vakıs taviz bedelinin tahsili Haberi

vakıs taviz bedelinin tahsili

Vakıf taviz bedeli nedir?

vakıfların yönetimi, faaliyetleri ve denetimine, yurt içi ve yurt dışındaki taşınır ve taşınmaz vakıf kültür varlıklarının tescili, muhafazası, onarımı ve yaşatılmasına, vakıf varlıklarının ekonomik şekilde işletilmesi ve değerlendirilmesinin sağlanmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlanan 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu'nun 18. maddesinde vakıf taviz bedeline ilişkin hükümlere yer veriliyor. Hükümleri incelemeden önce "Vakıf taviz bedeli nedir?" sorusunu yanıtlayalım.


Vakıf taviz bedeli, vakıf malların mülke dönüşümü ve mutasarrufuna tasarruf eden kişiye intikali için bir öngörülen bedele deniyor. Taviz bedeli, taşınmazın değerinin yüzde elli karşılığı oluyor. Bu bedel vakfa ödenmedikçe temliki tasarruflar yapılamıyor.


5737 Sayılı Vakıflar Kanunu'nun taviz bedeli ile ilgili hükümleri aşağıda sıralanıyor.


Taviz bedeli

MADDE 18 – Tapu kayıtlarında, icareteyn ve mukataalı vakıf şerhi bulunan gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde...