14 / 05 / 2024

Validebağ dava

Validebağ dava

Anadolu Yakası'nda yer alan Üsküdar Validebağ Korusu'nun komşu parselinde hukuk ve imar kuralları çiğnenerek inşaatına başlanan caminin ruhsatının iptali ve planın yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

Acıbadem Ata Konakları'ndan belediyeye dava!

Validebağ Korusu'na yapılmak istenen cami inşaatının yanında bulunan Ata Konakları'ndan 10 yurttaş, Üsküdar Beledıyesi'ne dava açtı. Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nun içerisine yapılmak istenen cami inşaatına karşı yurttaşların başlattığı direniş yaklaşık

Validebağ'a yeni dava!

Anadolu Yakası'nda yer alan Üsküdar Validebağ Korusu'nun komşu parselinde hukuk ve imar kuralları çiğnenerek inşaatına başlanan caminin ruhsatının iptali ve planın yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

Validebağ'da semt sakinleri mahkemeye itiraz edecek!

Üsküdar Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arazide başlanan cami inşaatıyla ilgili semt sakinlerini adına dava açan avukat Gülsüm Özdemir, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasına itiraz edeceklerini açıkladı.

Validebağ Korusu'na yasal soruşturma başlatılması isteniyor!

Validebağ Korusu'na yapılması planlanan otopark inşaatının ardından Adile Sultan Kasrı’na da izinsiz mermer döşendiği ortaya çıktı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu yasal soruşturma başlatılmasını istedi.

Tarihi Validebağ Korusu'na otopark projesi yargıya taşındı!

İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan otopark inşaatı için çevre sakinleri suç duyurusunda bulundu. Çevreciler, koru yok olmasın diye mücadele edecek.

Hilmi Türkmen: Validebağ Korusu'na 10 bin ağaç daha dikeceğiz!

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, 1. derece SİT alandaki Validebağ Korusu'na 1 metreküp dahi beton dökülmeyeceğini, mevcut ağaçların korunup yeni ağaçlar dikileceğini söyledi. Çevre gönüllüleri girişimlerin iyi niyetli olmadığı görüşünde..

Validebağ Korusu böyle olacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu ve yapılacak olan projeyle ilgili açıklama yaptı. Türkmen, Validebağ Korusu'nun Anadolu yakasının Hyde Parkı olacağını söyledi. İşte Validebağ Korusu projesinin görselleri...

Validebağ Korusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi!

Üsküdar'da 1. derece doğal sit olan Validebağ Korusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi. Mülkiyeti Hazine'ye ait olan koru uzun yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılıyordu...

Validebağ otoparkı projesine tepkiler sürüyor!

Validebağ gönüllüleri ve Istanbuldaki çeşitli kent hareketlerine mensup çevreciler, Validabağ'ın geleceği ile ilgili geniş katılımlı forum düzenledi. Foruma CHP istanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Mahmut Tanal da destek verdi.

Validebağ'da halk otopark bariyerlerini söktü!

İstanbul İstanbul Anadolu Yakası' nııı ikinci büyük yeşil alanı olan Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına kargı vatandaşlar direniyor. Mahalleliler, otopark için döşenen ızgaraları ve şantiye bariyerlerini söktü.

Validebağ Korusu'ndaki inşaata tepki!

İstanbul Üsküdar Validebağ Korusu' nda yapılması planlanan otopark inşaatına ve korunun imara açılmasına tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, düzenledikleri forum sonrasında otopark şantiyesini çevreleyen bariyerleri yıktı...

Kat mülkiyeti kanunu dava ehliyeti!

Kat mülkiyeti kanunu gereğince, kat malikleri ve kat irtifakı sahipleri hak kaybı yaşadıklarını düşünmeleri halinde, mahkemeye konu ile ilgili dava açarak, hakimden müdahalesini isteyebiliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu dava ehliyeti..

Validebağ Korusu'nda eylem yapıldı!

Öğretmenevi binasının yanında bulunan otoparkın genişletilmesi ve beton dökülmesi hazırlıkları yapılması çevre mahallelerde yaşayanları da harekete geçirdi. doğal sit alanı konumundaki Validebağ Korusu'nda eylem yapıldı.

Validebağ dava Haberi

Validebağ dava

Üsküdar Belediyesi'ne, cami inşaatının yanında bulunan Ata Konakları'ndan 10 yurttaş tarafından açılan davada, hukuka aykırı olarak devam eden inşaatın telafisi güç zararlar doğuracağı vurgulandı. 

Site sakinlerinin avukatlığını üstlenen Üsküdar Belediyesi'nin CHP'H meclis üyesi Banu Gün Öztürk dün İstanbul İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Dava dilekçesinde parsele ilişkin İBB'nin hazırladığı üst ölçekli plan askıya çıkıp itiraz süresi bile başlamadan ilçe belediyesinde plan değişikliğinin kabul edilmesi plan hiyerarşisine aykırı bulundu. Hiyerarşiye aykırı şekilde onaylanan 06.02.2014 tarihli 1/1000 ölçekli imar planının da Üsküdar Belediyesi tarafından askıya bile çıkarılmadığına dikkat çekilerek "İmar hukukunun 'aleniyet ilkesi' ihlal edildi. Vatandaş, kanunen tanınan plana itiraz hakkını kullanamadı" denildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in "inşaatın bir hayırsever tarafından yapıldığı, butik nitelikte ve 300 metrekare büyüklüğünde olduğu" yönündeki açıklamaları anımsatılarak "Bu...