25 / 07 / 2024

Van afet konutlarının eşyaları hak sahibi aileye hediye edildi

Van afet konutlarının eşyaları hak sahibi aileye hediye edildi

Van Depremi'nin ardından Bostaniçi beldesinde afet konutlarını yapan yüklenici firma, inşaat sürecinde döşedikleri örnek dairenin tüm eşyalarını hak sahibi aileye hediye etti

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki iki depremden birincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde inşa edilen kalıcı konutların teslimleri için geri sayım başladı...

Bakan Özhaseki: Adıyaman'daki afet konutlarında son aşamaya geldik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında Adıyaman'daki afet konutlarının önemli bölümünde son aşamaya geldiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'taki afet konutlarının kıştan önce tamamlanması hedefleniyor!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen ve 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerinden ardından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde toplamda 3 bin 477 konutun yapımı devam ediyor. Söz konusu konutların kış aylarından önce tamamlanması planlanıyor...

Murat Kurum tek tek açıkladı: Gaziantep İslahiye'de afet konutları hızla yükseliyor! Teslimler 1 yıl sonra! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep İslahiye'de afet konutlarının hızla yükseldiğinive teslimlerin de 1 sene sonra yapılacağını belirtti. 

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

Afet konutlarında son dakika müjdesi! Bu yıl teslim edilecek!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, afet konutları ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında 40 bin afetzedenin ev ya da iş yerlerine kavuşturulduğunu belirterek, yıl sonuna kadar bütün afet konutlarının tesliminin yapılacağını dile getirdi.

Kastamonu Bozkurt'taki afet konutları ne zaman tamamlanacak? TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Kastamonu Bozkurt'taki afet konutlarının ne zaman tamamlanacağını açıkladı. İşte Bulut'un o açıklaması...

TOKİ'den Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları'nın teslim edilmediği iddiaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

İzmir'deki afet konutlarının fay hattı üzerinde olup olmadığı TBMM'de!

İzmir depremi sonrasında depremzedeler için yapılacak konutların bulunduğu bölgeden bir fay hattının geçip geçmediğine dair yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'da hasar gören konutların yenilenmesinde son durum ne?

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Elazığ deprem bölgesini ziyaret etti. Elazığ'da en büyük sorun hasarlı konutların dönüşümünün yavaş ilerlemesi olarak belirtiliyor. Babacan, "Fay hattındayız, afet kader olabilir ama yıkım, ölüm kader olmamalı" dedi.

Van'da TOKİ afet konutları sistemi uygulanacak!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Van'da depremden etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Çataklı, "2020 bitmeden konut yapım ihalelerini bitirmek istiyoruz. Bölgede TOKİ afet konutları sistemi uygulayacağız. Güvenlik gerekçesiyle ağır hasarlı olan bütün evleri yıkacağız" dedi.

Van afet konutlarının eşyaları hak sahibi aileye hediye edildi Haberi

Van afet konutlarının eşyaları hak sahibi aileye hediye edildi

Depremin ardından Bostaniçi beldesinde afet konutlarını yapan yüklenici firma, inşaat sürecinde döşedikleri örnek dairenin tüm eşyalarını hak sahibi aileye hediye etti. 

Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'nca TOKİ'ye Van merkez ve Erciş'te yaptırılan 17 bin 471 konuttan 15 bin 200'ünün kura ve anahtar teslim süreci devam ediyor. 

Kura çekimlerinin ardından anahtarlarını teslim alan hak sahipleri evlerine yerleşmeye başladı. 

Bostaniçi beldesinde ilk etap konutları yapan yüklenici firma, inşaat sürecinde içini döşeyerek düzenlediği örnek dairenin tüm eşyalarını hak sahibi aileye hediye etti. 

Kura çekiminde dayalı döşeli daireyi hak almaya kazanan Şevket Oktar'a (32) anahtarı firmanın proje müdürü Hikmet Yeralkış verdi. 

Eşi ve 3 çocuğuyla döşeli evi gezen Oktar, evin çok güzel döşendiğini...