09 / 05 / 2024

vana depremden sonra kaç konut inşa edildi

vana depremden sonra kaç konut inşa edildi

Van depremleri sonrasında bölgede yaklaşık 23 bin konut ve 2 bin 325 ahır inşa edildi, tüm iyileştirmelere ilişkin yapılan harcama 5 milyar 225 milyon 809 bin 743 lirayı buldu.

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Gemlik depreminden sonra stres çok birikti!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan bu depremden sonra Bursa’da  haritalarda görünmeyen yeni bir fay hattının bulunduğu kaydedildi. Dün Gemlik'te meydana gelen depremden sonra akıllara beklenen İstanbul depremi geldi.

Bolu'daki 4,2'lik depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür'den haritalı açıklama geldi: Biri kırılmış olmalı!

Bolu'da saat 01.03'te 4,2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, yürekleri ağza getiren depremden sonra sosyal medya hesabından haritalı paylaşım yaparak açıklamalar yaptı. Görür, Bolu’nun kuzeyindeki fay hatlarına dikkat çekerek "Bunlardan biri kırılmış olmalı" diye konuştu.

4,5'lik depremden sonra uzmanlardan kan donduran uyarı geldi: Büyük felekate hazır olun!

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrası gözler yeni deprem uyarılarına çevrildi. Dün meydana gelen 4,5'lik depremden sonra uzmanlardan kan donduran uyarı geldi. İşte uzmanların yaptığı açıklamalar...

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Ege Bölgesinde konut piyasası hareketlendi. Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı.

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Bursa depreminden sonra uzmanlardan uyarılar gecikmedi! Marmara’dan Ege’ye doğru çok fay var!

Bursa'da bugün saat 08.28'de meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremden sonra uzmanlardan açıklamalarda gecikmedi. İşte detaylar!

 Depremden sonra daha da arttı! Veriler daha da korkuttu

Depremden sonra Gıda fiyatlarındaki artış dikkat çekmeye başladı. Mağduriyetin daha çok yaşanmaması için doğasına uygun olanı indirim yapılması iken Türkiye'de artan fiyatlar, BM verilerine göre Türkiye'de gıda enflasyonu rekor seviyeye geldiğini öngörüyor.

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Depremden sonra hangi yollar kapalı? Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman KGM kapalı yollar haritası

Depremden sonra hangi yollar kapalı sorusu merakla sorulmaktadır. Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki deprem sonrası kapanan yollar araştırılıyor. İşte detaylar!

İzmir Deprem Konutları'nda 760 lira taksitle 2+1!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremden sonra inşaatına başlanan konut ve dükkanların fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

İzmir Deprem Konutları'nın fiyatları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremden sonra inşaatına başlanan konut ve dükkanlardan 741 tanesini 26 Kasım Cuma günü hak sahiplerine teslim edeceklerini açıkladı. Erdoğan hayata geçirilen konutların fiyatlarıyla ilgili de bilgi verdi.

Doç. Dr. İnan Keskin'den Düzce depremi açıklaması!

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki depremden sonra açıklama yapan Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin "Zemin koşuluna uygun yapı inşa edilmeli" dedi.

vana depremden sonra kaç konut inşa edildi Haberi

vana depremden sonra kaç konut inşa edildi


Van depremlerinin ardından bölgede yaklaşık 23 bin konut ve 2 bin 325 ahır inşa edilirken, tüm iyileştirmelere ilişkin yapılan harcamaların toplamı bugün itibariyle 5 milyar 225 milyon 809 bin 743 lirayı buldu.


AA muhabirinin 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen Van Depremlerinin ardından bölgedeki hizmetlerle ilgili yaptığı derlemeye göre, afet bölgesine AFAD tarafından, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanması için bölgede, ilk etapta 13 çadır kent, daha sonra ise 35 konteyner kent kuruldu. Söz konusu konteyner kentlerde toplam 29 bin 486 konteyner kullanılırken, bu konteynerlerde 175 bin 70 afetzede geçici olarak barındırıldı.


Başbakan Erdoğan depremlerin ardından bölgeye gitti


Türk Kızılayı, AFAD ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle arama-kurtarma çalışmaları da titizlikle yürütülürken, Başbakan Recep Tayyip...