06 / 05 / 2024

varis

varis

Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? sorusu miras konusunda kafası karışık her insanın sorduğu sorulardan biridir? İşte merak edilen detaylar!

e-Devlet'te yeni hizmet! Kullanıma açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmetin eklediğini açıkladı. Cevdet Yılmaz, "Varis ve miras işleriyle ilgili 10'dan fazla kurumun hizmetlerini tek bir başlık altında toplayarak bütünleşik bir hizmet sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Gülmez’den kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere çok önemli uyarı!

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birinin de varis davaları olduğunu hatırlatarak, müteahhitlere çok önemli bir uyarıda bulundu.

Öz Emka Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Öz Emka Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Bülent Varis tarafından kuruldu.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

Gülriz Sururi'nin mirasına sürpriz varis!

2 yıl önce yaşamını yitiren Gülriz Sururi'nin vasiyetnamesi açıldı. Sururi'nin manevi kızı Miraç Zeynep Taner, mahkemeye başvurarak kendisine bırakılan gayrimenkullerin belirlenmesini istedi.

Fas Danışma Kurulu binasının inşaatına kedi engeli!

Fas parlamentosunun ikinci kanadı Danışma Kurulu binasını genişletme projesinin inşaatının ''varis kedi'' sebebiyle durdurulduğu belirtildi.

TURYAP sorunlu miras davalarını çözecek!

Türkiye’nin emlak devi TURYAP, sorunlu miras davalarını ‘resmi uzlaştırıcı’ sıfatıyla çözerek varis kavgalarına son verecek. Gayrimenkul ihtilafları, tarafların memnun kalacakları adilane paylaşımla maksimum 90 günde çözüme bağlanacak.

Bodrum Voyvodası'nın varisleri milyon dolarlık arsanın peşinde!

Güvercinlik ve Sazköy'de milyon dolar değerindeki 375 dönümlük mirastan paylarına düşeni almak isteyen bine yakın varis, dava sürecini başlattı

varis Haberi

varis

Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? şeklindeki sorular miras yolu ile bir gayrimenkul sahibi olanların sıkça sorduğu sorulardan biridir.

Peki Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? Miras kalan gayrimenkulün kira bedeli nasıl bölünür? İşte sorulan soruların ayrıntılı cevapları…

MİRAS KALAN GAYRİMENKUL KİRAYA VERİLEBİLİR Mİ? MİRAS KALAN GAYRİMENKUL NASIL KİRAYA VERİLİR?

Miras konusunda bir çıkmaza giren kişiler tarafından miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? sorusu sıkça sorulan sorulardan biridir. Kendisine gayrimenkul miras kalan kişi veya kişiler, bu gayrimenkulü kiralama veya satma hakkına sahiptirler. Yalnızca bir kişinin miras üzerinde hakkı varsa o kişi, adı geçen gayrimenkulü veya mülkü kendi kararı ile kiralayabilir. Ancak gayrimenkul birden fazla kişiye kalmış ise kiraya verme konusunda tüm varislerin yani diğer mirasçıların görüş birliğinin olması gerekmektedir. Miras kalan...