30 / 04 / 2024

vasi tayini yetkili mahkeme

vasi tayini yetkili mahkeme

Vasi olarak tayin edilen kimse, söz konusu mallar üzerinde tasarruf etme yetkisine sahiptir. Peki vasi ne demektir, detayları...

Kira anlaşmazlıklarında flaş gelişme: Emlak danışmanları da yetkili olacak!

Kira anlaşmazlıklarında yeni dönem resmen başlıyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Emlak Komitesi Başkanı Kenan Bayram, söz konusu anlaşmazlıklarda emlak danışmanları da yetkili olacağını açıkladı. İşte konuya ilişkin tüm ayrıntılar...

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Eğitim-iş sendikasının hangi illerde yetkili olacağı belli oldu! İşte detaylar

Eğitim-İş Sendikası 2023 yılında yetkili olduğu il ve ilçeler hakkında bir açıklama yaptı. Sendika İzmir, Kocaeli, Antalya ve birçok ilde yetkili olarak belirlendi. Buna göre Eğitim-İş Sendikası’nın giderek büyüdüğü gözler önüne serildi. 

Vasi atanan kişi vasiyetname hazırlayabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasi tarafından vasiyet name hazırlanıp hazırlanamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Vasi miras üzerinde hak talep edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasinin yetkilerini kaleme aldı. Peki vasinin yetkileri sınırlı mıdır? Vasi miras üzerinde hak talep edebilir mi? İşte detaylar...

Tapu işlemlerinde yaş sınırı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam 70 yaşında. Bir miktar birikimi var ve hesaplı bulduğu bir daireyi almak istiyor. Yaşı itibarıyla böyle bir alımı yapabilir mi yoksa bir vasi tayini gerekir mi?' sorusunu cevapladı.

Miras paylaşımında vasi öncelikli midir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babadan kalma arsa vardı, müteahhide verdik, üç daire yapacak, 2'si onun 1'i bizim. Murisler 11. Vasi olan kendisinin oturması gerektiğini, hakkı olduğunu iddia ediyor. Biz kiraya verilmesini, kiranın paylaşılmasını istiyoruz. Hukuken nasıl halledilir?' sorusunu cevapladı.

Reuters'e konuşan Türk yetkili: Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz!

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması tartışmaları hakkında Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz" dedi.

Vasi nasıl tayin edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşim iki kardeş. Anneleri hayatta ve anneye eşimin ağabeyi yani erkek evlat vasi tayin olunmuş. Vasi kalp rahatsızlığı geçirdi. Bu durumda eşim annesini yanına almak istiyor. Kendisi vasi olabilir mi' sorusunu yanıtladı.

Akiş GYO özel denetçi tayini talebi davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) özel denetçi tayini talebi davası ile ilgili güncelleme yayınladı...

İmar barışı yetkili kuruluşlar!

İmar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan da yapılabiliyor. İşte imar barışı yetkili kuruluşlar..

47. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı gerçekleştirildi!

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu Türk Ytong, KKTC’de 47. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nda bir araya geldi. 

Enerji kimlik belgesi düzenlemeye yetkili kuruluşlar!

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 2 Mayıs itibari ile başlıyor. Peki bu belge nereden alınır? Enerji kimlik belgesi düzenlemeye yetkili kuruluşlar hangileridir?

vasi tayini yetkili mahkeme Haberi

vasi tayini yetkili mahkeme

Vasi ne demektir?

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere tayin edebiliyor. Bu kişiye ise vasi deniyor.


Vasi olarak belirlenen kimse, vasiyette bulunan kişinin huzurunda vasiliği kabul etmediğini belirtirse vasiyet reddedilmiş olur. Ancak böyle bir red bulunmadığı takdirde vasi olmayı kabul etmiş sayılır. Vasi ne demektir sorusunu yanıtladıktan sonra bir vaside olması gereken özelliklere değinelim. 


Vasi olarak tayin edilen kişi, güvenilir ve kendisine vasiyet edilen hususlarda tasarruf gücüne sahipse, bu vesayet tasdik edilir. Çünkü vefat eden kimse güvenerek malını ona emanet etmiştir. Vasi güvenilir, fakat tasarruf gücüne sahip değilse, hakim bunun yanında tasarruflarında yardımcı olacak ikinci bir kişi belirleyebilir.



Işıl Seren...