08 / 05 / 2024

vasilik görevinin bitmesi

vasilik görevinin bitmesi

Vasiyetini yerine getirmek veya diğer amaçlarla atanan vasinin görevi, vasinin fiil ehliyetini yitirmesi veya ölümüyle sona eriyor. İşte vasilik görevinin sona ermesi ile ilgili diğer esaslar...

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.

Saldıray Sökmen, Atakule GYO Genel Müdürü oldu!

Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı'nın Genel Müdürlük görevinin 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle sona ermesine ve Saldıray Sökmen'in Genel Müdürlük görevine atanmasına karar verildi. 

Fatih Peker, Peker GYO İcra Kurulu Başkanı oldu!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üyeliği görevini sürdüren Fatih Peker, 1 Kasım 2021 tarihi tibariyle mevcut yönetim kurulu üyeliği görevinin yanında İcra Kurulu Başkanı olarak atandı.

Yasakların bitmesi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar gözlerini konut kredisi faiz oranlarına çevirdi. Yasakların bitmesi ile ev almak için kollarını sıvayan alıcılar kredi olanların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor.

Mustafa Sabri Doğrusoy bir yıl daha Doğuş GYO'da!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bağımsız yönetim kurulu üyesi Mustafa Sabri Doğrusoy'un görevinin 1 yıl daha uzatılmasına yönelik yaptığı başvuru onaylandı...

Doğuş GYO Mustafa Sabri Doğrusoy'un görevinin uzatılması için başvuru yaptı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'i, yönetim kurulu üyesi Mustafa Sabri Doğrusoy'un görev süresinin uzatılması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulundu...

Göztepe'den stat açıklaması!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil stat ile ilgili olarak, "Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin bitmesi konusunda müteahhitler bize 'Aralık sonu' diyor ama biz kendimizi 1 sene daha Bornova'da oynayacakmış gibi hazırlayacağız" dedi.

Konut stokların bitmesi ile fiyatlarda ciddi artışlar olacak!

TÜİK’in açıkladığı inşaat sektörü güven endeksi ve yeni yapı ruhsatı verileri ve inşaat maliyet endeksleri değerlendirildiğinde, konut fiyatlarında stokların bitmesi ile ciddi artışlarının yaşanacağı görülüyor…

Gözalan Group-Ferko ortaklığından 80 milyon dolarlık proje!

Gözalan Group'un perakende dışında da yatırımları var. Bunlardan biri Ünisite. Ferko inşaat ile ortaklığında İstanbul Göktürk'te hayata geçirilecek proje için 80 milyon dolar yatırım yapılacak. Projenin 2021'de bitmesi planlanıyor.

Ersen Gürsel: İzmir'deki tramvay projesi Konak'ta bitmeli!

Büyükşehir’in yap-boza çevirdiği tramvay projesine, ödüllü mimar Ersen Gürsel’den uyarı geldi. Tramvay hattının Konak’ta bitmesi gerektiğini ifade eden Gürsel, “Hat devam ederse hata olur” dedi.

Altındağ'ın köy yollarına 15 bin ton asfalt!

Gece demokrasi nöbetinde, gündüzleri ise görevinin başında çalışmalarına devam eden Altındağ Belediyesi, yaz başında başladığı asfalt çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Zeynep Hüveyda Oral, Saf GYO'dan ayrılıyor!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Zeynep Hüveyda Oral, yarın itibarıyla görevinden ayrılıyor. Mehmet Serhan Kolaç'ın Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevinin yanı sıra Genel Müdür Vekili olarak atanmasına karar verildi.

Dubai'deki bin metrelik gökdelenin 26'ncı katına gelindi!

Dünyanın en uzun binası olan Dubai'deki 827 metrelik Burç Halifenin tahtı sallanıyor.2020'de bitmesi hedeflenen gökdelenin inşası 2.2 milyar dolar tutacak. Çalışmaları önceden başlayan gökdelen inşaatında 26. kata gelindi.

vasilik görevinin bitmesi Haberi

vasilik görevinin bitmesi

Vasilik görevi ne zaman sona erer?

Kişiler, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi tayin edebiliyor. 


Vesayet işleri zorunlu kıldığı takdirde vesayet makamı, vasinin atanmasından önce de re'sen gerekli önlemleri alarak; özellikle, kısıtlanması istenen kişinin fiil ehliyetini geçici olarak kaldırabilir ve ona bir temsilci atayabiliyor.

Vesayet makamının kararı ilân olunuyor. Peki vasilik görevi ne zaman sona erer?


Vasiliğin sona ermesi ile ilgili esaslar, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, vasilik görevi, uzatılmadığı takdirde, sürenin dolmasıyla sona eriyor.


Vasilik görevinin sona ermesi..

A. Fiil ehliyetinin yitirilmesi ve ölüm

MADDE 479.- Vasilik görevi, vasinin fiil ehliyetini yitirmesi veya ölümüyle sona erer.


B. Sürenin sona ermesi ve uzatılmaması

I. Sürenin dolması

MADDE 480.- Vasilik görevi, uzatılmadığı takdirde, sürenin dolmasıyla sona erer.


II. Engelin veya kaçınma sebebinin...