07 / 07 / 2024

Vasıtasız zilyetlik ne demektir

Vasıtasız zilyetlik ne demektir

Gayrimenkulün mülkiyetine sahip olmasa da o gayrimenkul üzerinde kullanım hakkına sahip olma durumuna zilyetlik deniyor. Peki, zilyetlik türlerinden; Vasıtasız zilyetlik - Vasıtalı zilyetlik nedir? İşte yanıtı..

Süheyl Batum'dan Florya tepkisi: '500 milyon dolar zararı göz önüne alarak orayı sattırmam'

Galatasaray Kulübünün başkan adayları arasında yer alan Süheyl Batum, Florya ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "500 milyon dolar zararı göz önüne alarak orayı sattırmam" dedi.

Favori pırlanta indirim festivali! Muhteşem kampanya başladı! 0,20 karat pırlanta ne kadar? 

Favori Pırlanta'da indirim festivali başladı. Tüm takılarda yüzde 40 indirim kampanyası devam ediyor. Peki 0,20 karat pırlanta yüzük ne kadar? 0,20 karat pırlanta yüzük kaç lira?

0,21 karat pırlanta! 0,21 karat pırlanta yüzükte indirim kampanyası! 0,21 karat pırlanta yüzük kaç TL? 

0,21 karat pırlanta yüzük fiyatı evlilik teklifi etmek isteyenler ve hediye almayı düşüşüneler tarafından araştırılıyor. Peki 0,21 karat pırlanta yüzük ne kadar? 0,21 karat pırlanta yüzük fiyatı...

Tamtur pırlanta yüzük almak isteyenler baksın! İnza Pırlanta fiyat listesi 28 Mart 2024!

Kadınların en çok tercih ettiği yüzükler arasında yer alan tamtur yüzüklerin fiyatları araştırılıyor. İnza Pırlanta'da tamtur yüzün ne kadar? İnza Pırlanta tamtur ve yarımtur fiyat listesi 28 Mart 2024...

Pırlantada yüzde 50 indirim! Assos Pırlanta 1 karat pırlanta tektaş yüzük ne kadar?

Assos Pırlanta'da yüzde 50'ye varan indirimler başladı. Kızların hayali olan pırlanta yüzüklerin fiyatları merak ediliyor. Assos Pırlanta 1 karat pırlanta tektaş yüzük ne kadar? 

Bakan Özhaseki: 'Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü'!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümle yenilenecek evlere eskiden aynı yerde oturanların yerleştirileceğini söyledi. Özhaseki, "Evlerini yerinde yapıp kendilerine teslim edeceğiz, şeref sözü. Daha ne diyelim?" dedi.

İzmir’de konut krizi nasıl çözülür? Buğra Gökce tek tek sıraladı: İşte 4 maddede çözüm!

Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Dr. Buğra Gökce, İzmir'deki konut sorunu ve bu sorunun çözümüne ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Togg 2024'te kaç adet üretilecek? Togg kurasız satış tarihi belli oldu mu?

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’a sahip olmak isteyenler için açıklanan tarihte kurasız siparişler verebileceği kaydedildi. Buna göre, Togg’un SUV modeli T10X’in yanında gelecek sene sedan model için de düğmeye basılacağı açıklandı. Peki, kurasız Togg ne zaman satılacak? İşte haberin detay

Uzmanlar uyardı! ‘Sosyal medyadan alışveriş yaparken 10 kere düşünün!’

Sosyal medya hesapları vasıtasıyla yapılan alışverişlerde özellikle satın alınan ürünün iadesi ve alıcıya haksız bir şekilde yansıtılan kargo ücretleri vatandaşları mağdur ediyor. Bu konuda, uzmanlardan, “Sosyal medyadan alışveriş yaparken 10 kere düşünün” uyarısı geldi.

Volkswagen T-Cross'a bu ay zam yok! Volkswagen T-Cross ne kadar? Volkswagen T-Cross Eylül 2023 fiyat listesi..

Volkswagen T-Cross almak isteyen vatandaşlar 2023 Eylül ayı fiyatlarını merak ediyor. Peki, Volkswagen T-Cross'un zamsız fiyatı ne kadar kaç TL? İşte eylül 2023 fiyat listesi...

1 Milyon Liranın 32 günlük mevduat faizinde kazanç ne kadar? 

1 milyon liranın 32 günlük mevduat faizinde elde edeceği getiri, bankaların mevduat faizlerindeki sert yükselişler göz önüne alındığında oldukça dikkat çekici bir seviyeye ulaşmış durumda.  Güncel mevduat faiz oranları ve 32 günlük en yüksek kazançlar hakkındaki detaylar...

Gayrimenkul işlemlerinden Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı bir son dakika açıklamasında 2023 yılının ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandığını kaydetti.

PTT KPSS şartsız personel ne zaman alacak? Gençlerin gözü kulağı PTT'de!

İş arayışında olan gençlerin gözü kulağı PTT'den gelecek müjdeli haberde. PTT 2023 personel alacak mı? İşte detaylar...

Vasıtasız zilyetlik ne demektir Haberi

Vasıtasız zilyetlik ne demektir

Vasıtasız zilyetlik - Vasıtalı zilyetlik nedir?

Gayrimenkulün mülkiyetine sahip olmasa da o gayrimenkul üzerinde kullanım hakkına sahip olma durumuna zilyetlik deniyor.


Zilyetlik, özel hukuk konusu mallar üzerinde gerçekleştirilebilir. Kamu malı niteliğindeki eşya zilyedliğin konusunu teşkil etmiyor. Örneğin, mera olan bir yerde ilgili kamu tüzel kişisine karşı kişi herkes gibi yararlanma hakkı dışında özel bir nedenle zilyedliğin korunmasını istemeyecektir.


Zilyetlik, ilk defa kuruluyor ise bu, zilyetliğin aslen kazanılması şekli olarak karşımıza çıkıyor. Zilyetliğin bu yolla kazanılması haklı ya da haksız olabilir. Sahiplenme (Medeni Kanun m.767), bulunmuş eşya (Medeni Kanun m.769) ve düşen ve sürüklenen şeylerde (Medeni Kanun m.774) zilyetlik aslen kazanıldığı gibi, çalınan eşya üzerinde hırsız veya kiralanan eşya üzerinde mülkiyet iddiasında bulunan kiracıda zilyetliği aslen kazanmış olur. 


Zilyetlik çeşitleri Medeni Kanununda madde 974'te...