30 / 04 / 2024

vasiyet neden yapılır

vasiyet neden yapılır

Miras bırakanın sahip olduğu malları kime veya kimlere bırakacağına vasiyet denirken,bunu gösteren resmi,sözlü yada yazılı belgeye vasiyetname adı veriliyor.Peki, vasiyet nasıl uygulanır?

Vasiyet nedir neden yapılır?

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet nedir neden yapılır?

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Neden altına yatırım yapılır? Neden dolara yatırım yapılmaz?

Tebernüş Kireçci bugün saat 16.00'da doların tarih süreci ışığında dolara neden yatırım yapılmaz? Altına neden yatırım yapılır?" konusunu anlatacak.

Resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Vasiyet, kişi vefat etmeden önce mal varlığının kimlere teslim edileceği belirlemesi ve yazıya dökmesine deniyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Kamulaştırma neden yapılır?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yolu olarak tanımlanıyor. Peki, kamulaştırma neden yapılır?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Vasiyet nedir neden yapılır?

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet nedir neden yapılır?

Yangın sigortası nasıl yapılır?

Yapıda kendiliğinden meydana gelen yangın, yıldırım, infilak ile bunlardan kaynaklanan buhar, hararet, duman gibi tehlikelerin neden olduğu fiziki hasarlara karşı teminat altına alan yangın sigortası nasıl yapılır?

İstimlak işlemi neden yapılır?

İstimlak ile özel kişilere ait gayrimenkuller, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor. Peki istimlak işlemi neden yapılır? İstimlak işlemi nasıl yapılır?

Zemin etüdü neden yapılır?

Zemin etüdü, üzerinde yerleşim kurulacak arazinin yer altı tabakaları ile ilgili tüm bilgilerin tespit edildiği araştırmalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zemin etüdü neden yapılır?

İmar revizyonu neden yapılır?

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu işlenmiş plana imar planı deniyor. Peki, imar revizyonu neden yapılır?

Sözlü vasiyetname nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki sözlü vasiyetname nasıl yapılır? Sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Çatılı işyeri tahliyesi nasıl yapılır?

Çatılı işyerinin kiraya verilmesi durumunda, mal sahibi kiracısını haklı bir neden olmadığı sürece çıkaramıyor. Örneğin, Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Peki, çatılı işyeri tahliyesi nasıl yapılır?

İfraz neden yapılır?

Bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. İfraz neden yapılır? Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?

vasiyet neden yapılır Haberi

vasiyet neden yapılır

Vasiyet nasıl uygulanır?

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Bu durumu belgeleyen vasiyatnameyi yapmak için ise bazı şartlar aranıyor.Bu şartlar 15 yaşını doldurmuş olmak,Akıl hastalığı, akıl zayıflığı, sarhoşluk vs hallerinde olmamaktır.


Bu şartlara uyan bir kişi vasiyatname hazırlayabiliyor. 


Vasiyetnameler yazılı,sözlü ve resmi olarak üç şekilde gerçekleşiyor.Resmi Vasiyetname, iki tanık önünde yapılıyor. Resmi Vasiyetname'nin Sulh Hakimi, noter ya da yetkilisi tarafından yapılması gerekiyor. Söz konusu bu tanıkların; vasiyetnamenin kendi önlerinde yapıldığını ve miras bırakanın akıl sağlığının yerinde olduğunu, vasiyetnamenin memur tarafından miras bırakana kendi önlerinde okunduğunu ve onun vasiyetnamenin son arzularını içerdiğini beyan ettiğini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalıyorlar.


El Yazısı ile Vasiyetnamede miras bırakanın kendi el yazısıyla yazdığı vasiyatnamedir. Bu vasiyetnamede, vasiyetin yazıldığı yerin, tarihin yazılı...