28 / 04 / 2024

vasiyetnamenin olmaması durumunda mal paylaşımı nasıl olur

vasiyetnamenin olmaması durumunda mal paylaşımı nasıl olur

Vasiyetname bir kişinin ölümünden sonra mallarının ne olcağına dair yapılan resmi,yazılı ya da sözlü işleme verilen isimdir.Peki,vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Prof. Dr. Süha Özden, 4.9'luk depremi değerlendirdi: Artçı sarsıntının olmaması enteresan, 7'den büyük deprem...

ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, geçtiğimiz gün meydana gelen 4.9'luk depremi değerlendirdi ve artçı sarsıntının olmamasının enteresan olduğunu belirtti. 

ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün para gibi vergiye konu olmaması için çalışma başlatıldı!

YouTuber Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün nakit gibi vergiye konu olmaması için çalışması başlatıldığını belirtti.

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

Mirastan mal kaçırma iptal edilir mi? Mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı?

Mirastan mal kaçırma, miras konusunda mirasçıların anlaşmazlığa düşmesi durumunda ortaya çıkar. Bu durumda miras hak sahibi bu konuda harekete geçerek tapu iptal davası açabilir. Peki tapu iptal davası nedir, mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı? İşte mirastan mal kaçırma ile ilgili detaylar…

Vefat durumunda promosyon geri alınır mı?

Emekli promosyon konusu gündemde yer alırken vatandaşlar bu konu bağlamında “Vefat durumunda promosyon geri alınır mı?” sorusuna da yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

Araç sahipleri dikkat! Motorine büyük indirim geliyor!

Brent petrolde fiyatların düşmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Sektör temsilcilerinin aktardığı bilgilere göre; fiyatlarda yukarı yönde ciddi hareket olmaması durumunda motorine 1,5 TL ile 2 TL arasında indirim bekleniyor.

Mirastan pay almaması için çocuğunu kısırlaştırdı!

ABD’li mucit Peter Cooper, vasiyetinde kızının çocuğu olmaması durumunda tüm mirasının eşine bırakılmasını istemişti. Mirasın kendine kalmasını isteyen anne Maryon kızının pay almaması için kızını kısırlaştırdı. 

O raporu almak için son tarih 31 Aralık!

Enerji verimliliği etüt raporunun hazırlanarak teslim edilmesine ilişkin kurum ve işletmelere tanınan süre, 31 Aralık 2020'de sona eriyor. Yapılacak denetimlerde raporunun olmaması durumunda, 30 ila 170 bin TL arasında idari para cezası kesilecek. 

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021!

Vasiyetnamenin tamamının ya da bir kısmının geriye dönük bir şekilde ortadan kaldırılması için vasiyetname davası açılarak, iptal ediliyor. Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021...

Vasiyetnamenin süresi var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Lüks konuta ek vergi geliyor!

Vergi reformu paketi için çalışmalar devam ediyor. Pakette bir değişiklik olmaması durumunda 5 milyon liradan daha değerli konutlar için emlak vergisinin yanında yüzde 1 ek vergi daha konulması amaçlanıyor.

Boşanma durumunda daha önce alınan evden hak talep edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Oğlum 3 yıl önce evlendi. Evlenmeden evvel bir araba ve kredi kullanmak suretiyle ev aldı. Ev borcunu halen de ödüyor. Boşanma durumunda eşi bu araba ve evden hak talep edebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

8 maddede site yönetiminde uyuşmazlık olmaması için mevzuat uygulamaları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde uyuşmazlık olmamasına yönelik mevzuat uygulamaları ve tavsiyeler" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

vasiyetnamenin olmaması durumunda mal paylaşımı nasıl olur Haberi

vasiyetnamenin olmaması durumunda mal paylaşımı nasıl olur

Vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Miras bir kimsenin ölümü anında, akrabalarına kalacak olan bütün malları, hakları, borçları ve hukuki durumları olarak karşımıza çıkıyor. 


Vasiyet ise ya da vasiyetname olarak da bilinen, bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak ifade ediliyor.Miras aktarmanın başlıca biçimi olarak karşımıza çıkıyor.


Vasiyet işleminde buluna kişi işlemi resmi,yazılı ya da sözlü olarak gerçekleştirebiliyor.Vasiyetnamenin geçerli olması yasal kurallara uygun olup olmamasına bağlı oluyor.Kanunlara uygun hazırlanmayan bir vasiyetname geçerli sayılmıyor.


Vefat eden kimsenin ardından miras paylaşımı yapılabilmesi için eğer bir vasiyetname yoksa miras paylaşımı,mirasçılık durumları belli olduktan sonra her bir miras bırakan için ayrı ayrı olmak üzere terekenin tespiti davası açılması gerekiyor.  Bu davalarda yapılacak araştırma ve tespit neticesinde edilebilen mal varlığı...