01 / 05 / 2024

vecihi hürkuş havalimanı

vecihi hürkuş havalimanı

İstanbul Yeni Havaalanı projesi 3. Havalimanı'nın adının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel atma töreninde açıklanması bekleniyordu. 3. Havalimanı için isim önerilerinden Vecihi Hürkuş kimdir? Mevlana'nın adı neden geçmektedir? İşte cevaplar..

Vecihi Hürkuş kimdir?

İstanbul Yeni Havalimanı projesi, 3. Havalimanı'na adı verilmesi teklif edilen Vecihi Hürkuş kimdir? Vecihi Hürkuş kimdir neler yapmıştır? Vecihi Hürkuş ismi Türk havacılığı için neden önemlidir? İşte Vecihi Hürkuş'un yaşam hikayesi...

3. Havalimanı nerede?

İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanı İşletme A.Ş tarafından yapılan 3. Havalimanı projesi nerede yer alıyor? 150 milyon yolcunun hedeflendiği 3. Havalimanı projesine ulaşım nasıl olacak?

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu Türkiye'nin en hızlısı olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 120 kilometrelik hızıyla yolculuk süresini 30 dakikaya indirmiş olacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hattın Türkiye'nin 'en hızlısı' olacağını belirtti.

Hüseyin Keskin'den Atatürk Havalimanı hastanesi açıklaması!  

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Atatürk Havalimanı'ndaki sahra hastanesinin ‪genel havacılık ve kargo operasyonlarının uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden taviz verilmeden inşa edildiğini ifade etti...

Atatürk Havalimanı'nda hastane çalışmaları hızlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan mücadelede yapımı hızlanan Atatürk Havalimanı'ndaki 1000 yataklı hastane inşaatında zemine beton dökülüyor.

Hüseyin Keskin: İstanbul Havalimanı asrın projesi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı'nın "asrın projesi" olduğunu söyledi.

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Türkiye'nin ilk hızlı metrosu olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin ilk hızlı metrosu ünvanını kazanacak bu hatla havalimanı Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak'' dedi.

Gaziantep Havalimanı'nın inşaatı hızlanacak!

Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Gaziantep Havalimanı'nda yeni terminal binasının inşaat çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

İstanbul Havalimanı cami inşaatında hırsızlık yapan 7 şüpheli yakalandı! 

İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden cami inşaatından hırsızlık yaptıkları iddia edilen 7 şüpheli yakalandı. 

İstanbul Yeni Havalimanı güzergâhındaki konut fiyatları uçuşa geçti!

İstanbul Yeni Havalimanı, güzergâhındaki emlak fiyatları yükselişe geçti. Sarıyer Çayırbaşı Mahallesi’nde bu yılın 7 aylık döneminde metrekare satış fiyatları yüzde 116 yükseliş kaydetti. 

Kuzey Marmara Otoyolu, Yeni Havalimanı'na ulaşımı hızlandıracak!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu, "Hasdal’dan olan D-20 bağlantısı veya üçüncü köprünün bağlantı yolları ve şu an inşaatı oldukça ilerlemiş olan Kuzey Marmara Otoyolu, buraya yolcularımızın ulaşımında ciddi bir hızlılık sağlayacaktır." dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı'nda hazırlıklar hızlandı!

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, inşaat çalışmaları devam eden Yeni Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına yönelik hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

vecihi hürkuş havalimanı Haberi

vecihi hürkuş havalimanı


İstanbul'un 3. Havalimanı projesi, İstanbul Yeni Havalimanı'nın temeli 7 Haziran 2014 Cumartesi günü saat 16:00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Başbakan Erdoğan, 3. Havalimanı'nın açılışı tarihi için projeyi üstlenen firmaların patronlarıyla sahnede pazarlık yaptı ve şu tarihi aldı: 29 Ekim 2017... Başbakan Erdoğan böylelikle 3. Havalimanı'nın ilk etabının açılış tarihini de açıklamış oldu. 





Toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira bedeli ve 10 milyar 247 milyon Euro yatırım maliyetiyle Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olacak 3. Havalimanı'nın isminin ne olacağı da uzun süredir gündemdeydi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. Havalimanı'nın adını da açıklaması bekleniyordu ama o açıklama gelmedi.


3. Havalimanı inşaatından ilk kareler için tıklayın!


Bu detayın peşine düşen Emlakkulisi.com, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü,...