16 / 05 / 2024

Vedat Zeki Tokyay özgeçmiş

Vedat Zeki Tokyay özgeçmiş

Mimar Vedat Zeki Tokyay kimdir? Mimar Vedat Zeki Tokyay, hangi firmalarda proje müdürü olarak görev aldı? Mimar Vedat Zeki Tokyay, Oran Mimarlık'ı ne zaman kurdu?

Mimar Zeki Bülent Ağcabay, enstrüman koleksiyonunu sergiledi!

Mimarlığa ve müziğe ilgi duyan Zeki Bülent Ağcabay, 700 parçaya ulaşan müzik aleti koleksiyonunu Üsküdar'daki evinde sergiledi. 60 yaşındaki Bülent, garajını da enstrüman tamir atölyesi olarak tasarladı.

3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı!

Seramik sektörünün lider markalarından Yurtbay Seramik’in bu yıl 3. kez düzenlediği “Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması”nın kazananları belli oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler şöyle;

3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Yurtbay Seramik’in bu yıl 3. kez düzenlediği “Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması”nın kazananları belli oldu. “Doğadan Sanata Sen Tasarla” sloganı ve “Doğa” teması ile düzenlenen seramik karo tasarım yarışmasında, dereceye giren sekiz eser sahiplerini buldu.

Vedat Ülger: Rezidanslar artık lüks değil!

Son yıllarda hayata geçirdikleri rezidans projeleriyle adından sıkça söz ettiren Crystal Towers'ın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ülger rezidansların artık lüks olmaktan çıktığını belirtti.

Vedat Demiröz: Arsalar Türkiye'nin sermayesi!

İBB ve Beylikdüzü Belediyesi’nin AK Partili ismi, Seyithan İzsiz; ekonomi ve inşaat piyasası hakkında bilgilendirme amaçlı toplantı düzenledi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz katıldı.

Vedat Gürgen Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi'ni inceledi!

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Erenler Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Vedat Aşçı: Türkiye'ye marka projeler kazandırmaya devam edeceğiz!

Etiler'de 50 yıllık Belediye Sitesi'nin kentsel dönüşümünde sona yaklaşıldı. Astaş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, "Türkiye'ye marka projeler kazandırmaya devam ediyoruz" dedi

Vedat Demiröz: Lokomotif inşaat sektörüydü!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, inşaat sektörü yüzde 23-25 büyürken Türkiye'nin yüzde 8 büyüdüğü yıllar olduğunu belirterek, "Lokomotif inşaat sektörüydü'' dedi.

Zeki Toçoğlu Sapanca'daki yatırımları anlattı!

Sapancalı muhtarlarla bir araya gelen Başkan Zeki Toçoğlu, yatırımları anlattı. Sapanca'ya yeni bir spor kompleksi, gençlik merkezi, köprü ve alt yapı projelerinin yapılacağını söyledi.

Zeki Toçoğlu, Fi Yapı'nın çekini geri iade etti!

Dün Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Başkan Zeki Toçoğlu bir skandal itirafta bulundu.Fi Yapı’nın, Dağdibi’ndeki 350 dönüm arazisinin imara açılması karşılığında alınan ve karşılıksız çıkan 1 buçuk milyon liralık çeki geri iade ettiklerini belirt

Vedat Demiröz: Gayrimenkul sektörünü geliştireceğiz!

Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Zeki Toçoğlu'ndan Akyazı'ya müjde!

Yaklaşık 10 milyonluk içmesuyu yatırımının ihalesinin yapıldığını belirten Toçoğlu, Ekim ayı içerisinde temel atma töreninin gerçekleştirileceğini açıkladı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Akyazı'da altyapı çalışmalarımız devam ediyor"

Zeki Toçoğlu Sakarya İHL inşaatını inceledi!

Erenler’de yapımı devam eden İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’ni ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun Sakarya eğitim konusunda ciddi bir birliktelik içerisind" dedi

Vedat Zeki Tokyay özgeçmiş Haberi

Vedat Zeki Tokyay özgeçmiş

Vedat Zeki Tokyay kimdir?

Vedat Zeki Tokyay, 1976’ da, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli firmalarda proje müdürlüğü görevlerini sürdürdükten sonra 1993 yılında, ORAN Mimarlık’ı kurdu. 


İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tasarım derslerini verdi. İzmir Serbest Mimarlar Derneği ve Ulusal Ahşap Derneği kurucu üyesidir. 


Mimarlık ile ilgili araştırma ve eleştiri yazıları, Yapı Dergisi’nde yayınlamaktadır. “Mimarlığın Oluşumunda Saydamlığın Işığı” isimli kitabı Tasarım yayınevi tarafından yayımlanmıştır.


1990’da “Çimentaş Genel Müdürlüğü” yapısıyla Ulusal Mimarlık Yarışmasında “Gri Sanat” ödülü ile birincilik; 2000’de ise ” Taşınabilir Deprem Okulları” tasarımıyla, Köksal Anadol ile birlikte, Yapı Ödülünü almıştır. 


2000’de” Taşınabilir Deprem Okulları”, 2004’e ise, “Kemalpaşa Kültür Merkezi” yapısı Ağa Han Mimarlık Yarışması’na Türkiye adayı olarak...