09 / 05 / 2024

vekalet sözleşmesini sona erdiren durumlar

vekalet sözleşmesini sona erdiren durumlar

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Bu sözleşme vekile bazı yetkiler yüklüyor. Peki, vekalet sözleşmesi ne zaman sona erer?

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

Kira sözleşmesini nereden bulabilirim? Kira kontratı doldurulurken nelere dikkat edilir?

Kira sözleşmesi hem kiracı hem de kiralayan arasında imzalanan bir sözleşmedir. Peki Kira sözleşmesini nereden bulunur? İşte detaylar!

Kira sözleşmesini feshetmek için eş rızası şart!

Türk Borçlar Kanunu, eşler arasındaki hukuki sınırları belirledi. Buna göre, aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemez.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Pera GYO ana sözleşmesini güncelledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ana sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Pera GYO ana sözleşme tadili açıklaması!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ana sözleşmesini yayınladı...

Emlak Katılım Varlık Kiralama esas sözleşmesini değiştirdi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, esas sözleşmesi değişikliğini kamuoyunun bilgisine sundu. 

Avrasya GYO Metrocity 17. kat kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Şişli Metrocity A blok 17.kat kira sözleşmelerinin yenilenmesi hakkında açıklama yaptı...

Aile konutu sözleşmesi tek taraflı feshedilebilir mi?  

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşim 17 Aralık’ta evi terk etti. Ben de ailemin yanına gittim. 1 Şubat’ta geri döndü ve sonra 17 Şubat’ta tekrar terk etti. Bulunduğum evin sözleşmesini feshetmiş. Ben evden taşınmak istiyorum. Yasal olarak haklarım var mı?' sorusunu yanıtladı.

Pera GYO Karaköy'deki VI. Vakıfhan binasının kira sözleşmesini yeniledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın varlıkları arasında yer alan Karaköy'deki VI. Vakıfhan ismiyle maruf binanın kira sözleşmesi 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı ve yeni bir sözleşme imzalandı...

Avrasya GYO Metrocity'deki iki kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Şişli Metrocity A blok 17.kat kira sözleşmelerinin yenilenmesi hakkında açıklama yaptı...

Andapark Sultanbeyli'nin müteahhitlik sözleşmesi iptal edildi!

Trend GYO, Andapark Sultanbeyli Projesi için İYS Yapı Sanayi AŞ ile yapılan yine özel durum açıklaması ile yayınladığımız  müteahhitlik sözleşmesini iptal etti ve proje askıya çıkarıldı.

Körfez GYO likidite sağlayıcılık sözleşmesini sonlandırdı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) likidite sağlayıcılık sözleşmesinin sonlandırılması hakkında açıklama yaptı...

vekalet sözleşmesini sona erdiren durumlar Haberi

vekalet sözleşmesini sona erdiren durumlar

Vekalet sözleşmesi ne zaman sona erer?

Borçlar Kanunu gereğince kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmî sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da bu gibi işleri kabul edeceğini duyurmuşsa, bu öneri onun tarafından hemen reddedilmedikçe, vekâlet sözleşmesi kurulmuş sayılıyor.


Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, vekalet sözleşmesi ne zaman sona erer?


Vekalet sözleşmesinin sona ermesi

I. Sebepleri

1. Tek taraflı sona erdirme

MADDE 512- Vekâlet veren ve vekil, her zaman sözleşmeyi tek taraflı olarak sona erdirebilir. Ancak, uygun olmayan zamanda sözleşmeyi sona erdiren taraf, diğerinin bundan doğan zararını gidermekle yükümlüdür.


2. Ölüm, ehliyetin kaybedilmesi ve iflas

MADDE 513- Sözleşmeden veya işin niteliğinden aksi anlaşılmadıkça sözleşme, vekilin veya vekâlet verenin ölümü, ehliyetini...