04 / 05 / 2024

vekil tayin edenin borçları

vekil tayin edenin borçları

Vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme, vekalet sözleşmesi oluyor. Peki, vekalet sözleşmesinde vekalet verenin borçları nelerdir? İşte vekil atayan kimsenin sorumlulukları..

Kira sözleşmesi yapacaklar aman dikkat! Vekil evi kiraya verebilir mi? Tek tek açıklandı!

Ev kiralayacaklar, kiralamayı vekilin yapması halinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini merak ediyor. Peki vekil evi kiraya verebilir mi? Bu durumda nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Depremden etkilenen şehirlerdeki öğretmenler hangi illere tayin isteyebilecek? Öğretmenlerin tayin başvuruları ne zaman?

MEB tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki öğretmenlere iller arası tayin hakkı verildi. Peki depremden etkilenen şehirlerdeki öğretmenler hangi illere tayin isteyebilecek? Öğretmenlerin tayin başvuruları ne zaman?

Hükümetten yeni hamle! Vekil imamlar memur oluyor! Maaşları katlanıyor!

Camilerde geçici olar vekil imamlık yapanlara büyük müjde geldi. Bu statüde çalışanlar müezzin kadrosuna alınacak ve maaşları da katlanacak!

Fahiş kiralar zorunlu göçe sebep oldu! Memurlar tek tek büyükşehirden tayin istiyor!

Artan konut kiraları memurların büyükşehirden tayin istemesine sebep oluyor. Son zamanlarda büyükşehirde görev alan memurların tayin talebi sayısı önceki yıllara göre 3 kat arttı.

Vekil Emlak Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Vekil Emlak Yatırım Anonim Şirketi  Kağıthane’de  Ahmet Uludağ  tarafından kuruldu.

Vekil Emlak Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Vekil Emlak Yatırım Anonim Şirketi Kağıthane'de Ahmet Uludağ tarafından kuruldu.

Vasi nasıl tayin edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşim iki kardeş. Anneleri hayatta ve anneye eşimin ağabeyi yani erkek evlat vasi tayin olunmuş. Vasi kalp rahatsızlığı geçirdi. Bu durumda eşim annesini yanına almak istiyor. Kendisi vasi olabilir mi' sorusunu yanıtladı.

Aldığınız ev birden fazla kişiye satılmış olabilir!

Avukat Kadir Kurtuluş, ev almak isteyenleri kötü niyetli kişilerin tuzağına düşmemesi konusunda uyarıyor. Kurtuluş, 'Taşınmaz satışı ve devir işlemleri mutlaka resmi şekilde yapılmalıdır', 'Sözleşme yaptığınız kişi, taşınmaz maliki veya malik tarafından vekil tayin edilmiş birisi olmalıdır'' diyor..

Belediyeler bina rengini belirlemek için hükümetten onay bekliyor!

'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' ile bina istenen renge boyanamayacak. Belediyeler, çevrenin özelliklerine göre binaların rengini tayin edebilecek. Bitmiş yapılar için de söz konusu yetki kullanılabilecek.

Fitch, İngiltere'nin kredi notunu tayin etti!

İngiltere'nin kredi notu açıklandı. Fitch Ratings, İngiltere'nin yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun korunduğunu bildirdi.

Kavuklar'ın konut projesi başka bir müteahhite devredilecek!

FETÖ soruşturması kapsamında TMSF'nin kayyum tayin edildiği şirketlerden Kavuklar Grubu'nun konut projesi, kat karşılığı yapılacak.

Sivas'ta eski sanayi sorununa kentsel dönüşümlü çözüm!

Belediye ve Mülk sahiplerinin karşılıklı itirazları sonucu yıllardır çözüme kavuşturulamayan eski sanayi sorununda sona yaklaşılıyor. Belediye sorunu çözmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığını hakem tayin etti.

Sakarya'daki stat arazisi yeşil alan kalmalı!

AKP Milletvekili Mustafa İsen AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç ve il yönetim kurulu üyeleri İnşaat Mühendisleri Odası’nı ziyaret eden AKP Milletvekili Vekil İsen, kendisinin de stat arazisinin yeşil alan olarak kalmasından yana olduğunu söyledi.

vekil tayin edenin borçları Haberi

vekil tayin edenin borçları

Vekalet sözleşmesinde vekalet verenin borçları nelerdir?

Vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme, vekalet sözleşmesi oluyor. Vekâletin kapsamı, sözleşmede açıkça gösterilmemişse, görülecek işin niteliğine göre belirleniyor.


Borçlar Kanunu gereğince vekâlet, özellikle vekilin üstlendiği işin görülmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması yetkisini de kapsıyor.


Vekil, özel olarak yetkili kılınmadıkça;

Dava açamaz, sulh olamaz, hakeme başvuramaz, iflas, iflasın ertelenmesi ve konkordato talep edemez, kambiyo taahhüdünde bulunamaz, bağışlama yapamaz, kefil olamaz, taşınmazı devredemez ve bir hak ile sınırlandıramaz.


Peki, vekalet sözleşmesinde vekalet verenin borçları nelerdir?


Vekâlet verenin borçları

Vekâlet veren, vekâletin gereği gibi ifası için vekilin yaptığı giderleri ve verdiği avansları faiziyle birlikte ödemek ve yüklendiği borçlardan onu kurtarmakla yükümlüdür.


Vekil, vekâletin ifası sebebiyle uğradığı zararın giderilmesini vekâlet verenden isteyebilir. Ancak vekâlet veren, kusuru bulunmadığını ispat...