02 / 05 / 2024

velimeşe osb

velimeşe osb

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık "Tekirdağ'da 13 adet sicil almış OSB bulunuyor. Bunların dört adedi altyapı inşaatı tamamlanan, diğerleri ise inşaatı devam eden OSB'ler olarak dikkat çekiyor. " dedi..

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım hazırlıkları başladı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacak OSB’de ilk aşamada ülkedeki bitkilerin yaklaşık 150 çeşidi yetiştirilmeye başlanacak.

Belediyeden büyük fırsat! Tekirdağ'da 5 arsa satacak!

Tekirdağ İli Ergene Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Velimeşe ve Ahimehmet'te yer alan 5 arsayı satışa çıkardı. 

Tarım alanına OSB kurulamayacak!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında tarım alanlarına inşa edilen OSB'leri kaleme aldı.

OSB'lerde tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis süresi uzatıldı!

Organize sanayi bölgelerinde (OSB) bulunan parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilme uygulamasının 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmasına karar verildi. 

Eskişehir'e 2. KOBİ-OSB geliyor!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, 2. KOBİ-OSB'yi devreye aldıklarını belirtti. Eskişehir'deki yatırımcılarımızdan yoğun ilgi gösterilen OSB için, oldukça fazla başvuru yapıldı.

OSB'lere yeşil bayrak hedefi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde, yeni kurulacak OSB'lerde yeşil bayrak hedefini kaleme aldı. 

Ankara Kalecik'e tarıma dayalı OSB projesi!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’nun katılımıyla Kalecik’te düzenlenen tarım toplantısında ilçede yapılması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgesi de (OSB) gündeme geldi. 4 bin dönümlük bir arazi üzerinde yapılması planlanan OSB’nin hayata geçirilmesiyle bölge halkına önemli kat

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesi tamamlanacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçesi görüşmelerinde konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesinin tamamlanacağını açıkladı.

OSB Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; imar mevzuatına ilişkin yeni düzenlemeler getirildi.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

Çanakkale Çan'a OSB müjdesi!

ÇANAKKALE'nin Çan ilçe Belediye Başkanı Bülent Öz, ilçeye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması hakkında hazırladığı dilekçeyi, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal’a sundu.

OSB’lerde arsa satışı dövizle yapılamayacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Buna göre, artık OSB’lerde arsa satışı dövizle yapılamayacak.

velimeşe osb Haberi

velimeşe osb

Tekirdağ'da 13 adet sicil almış OSB bulunuyor. Bunların dört adedi altyapı inşaatı tamamlanan, diğerleri ise inşaatı devam eden OSB'ler olarak dikkat çekiyor. Sicil alan 13 OSB'den 12'si karma OSB, Çorlu Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ise ihtisas OSB niteliğinde. 12 adet karma OSB'de ortalama doluluk oranı yüzde 41.72 iken, Çorlu Deri ihtisas OSB'de ise bu oran yüzde 59.52'yi buluyor. Kentte yer alan dört adet OSB'nin ihtiyacı karşılayamaması ve İstanbul'un sanayisinin Trakya Bölgesi'ne yoğun olarak kaymasına karşılık, uzun süre yeni OSB kurulması için Bakanlığımıza başvuru olmamasının sonucu, Trakya genelinde ve özellikle de Ergene Havzası'nda plansız bir sanayileşme yoğunluğu yaşandı. Plansız sanayileşmenin yoğunlaştığı bölgelerin 'Islah OSB (IOSB)' çatısı altında toplanması için, 12 Nisan 2011 tarihli ve 27903 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan...