02 / 05 / 2024

Vergi Arsa

Vergi Arsa

Konutların Emlak Vergileri, bina vergi değerleri üzerinden hesaplanıyor. Mesken olarak kullanılan yeni inşa edilmiş binalarda “vergi değerinin 1/4’ü”için, inşalarının sona erdiği yılı izleyen bütçe yılından itibaren “5 yıl”süre geçici muafiyet var

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Bornova Vergi Dairesi, İzmir'de 420 metrekarelik arsa satıyor! 

Bornova Vergi Dairesi, İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte o arsanın fiyatı ve tüm merak edilenler...

Kordon Vergi Dairesi, İzmir'in göbeğinde arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Kordon Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir Konak Mersinli'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte merakla beklenen ihale detayları...

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2019 emlak vergi değerleri belli oldu! 

2019'da mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri belli oldu..

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Arsa ve arazi sahiplerine vergi sürprizi!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Metin TAŞ bugünkü yazısında Arsa, arazi sahiplerini bekleyen vergi sürprizi konusuna değindi. İşte o yazı...

Arsa sahipleri vergi sürprizine dikkat!

Milliyet Köşe Yazarları'ndan Prof. Dr. Metin Taş Vergi Günlüğü kısmında ''arsa, arazi sahiplerini bekleyen vergi sürprizi'' başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte, Prof. Dr. Metin Taş'ın bugün ki yazısı..

Atıl kamu arsa ve binaları değerlendirilecek!

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

Kademeli vergi istisnasına inşaatçılardan tam destek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıkladığı ev ve arsa gibi taşınmazlarını satacaklara getirilecek kademeli vergi istisnasına inşaatçılardan tam destek geldi.

Gayrimenkul satışında vergi muafiyeti değişiyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir Vergisi Kanun taslağı hakkında detayları paylaştı. Ağbal, ev, arsa gibi gayrimenkulünü satanlara getirilen vergi muafiyeti ile ilgili önemli bir değişikliğe gidileceğini vurguladı.

Arsa emlak vergisi 2017!

10 gün sonra 2017 yılı emlak vergisi ödemeleri başlıyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? İşte arsa emlak vergisi 2017..

Vergi Arsa Haberi

Vergi Arsa

Bina vergisi arsa vergisinden düşükse olay değişiyor. Emlak Vergisi Kanunu’nun 8/3 maddesine göre; Yeni inşa edilen bina veya binaların vergisi, arsasının (veya arsa payının) vergisinden az olamıyor. Bu hüküm binaların inşalarının sona erdiği yılı takip eden bütçe yılından itibaren dört yıl uygulanır.


Bina vergisinin arsa vergisinden düşük olması durumunda, meskenin bina vergi değerinden 1/4 oranında muafiyet miktarı düşüldükten sonra kalan değer üzerinden bina vergisi hesaplanıyor. Daha sonra bu tutara muafiyet miktarı düşülmeden hesaplanan bina vergisi ile binanın arsasının vergisi arasındaki fark ekleniyor. Böylece ödenecek vergi bulunuyor (Maliye Bakanlığı’nın 21.02.2012 tarih ve B.07.1.GİB.4.34. 18.01-006.01-654 sayılı...