08 / 05 / 2024

vergi barışı gayrimenkul değerleme

vergi barışı gayrimenkul değerleme

Devletin 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla tahsil edemediği bütçe geliri toplamı 623 milyar 984 milyon Türk Lirası oldu. Tahsil edilemeyen vergi gelirleri bu tutarın 282 milyar 614 milyon Türk Lirası'na denk geliyor. Peki yeni vergi barışının kapsamı ne? İşte detaylar..

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

Özlem Barış Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özlem Barış Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Özlem Barış tarafından kuruldu.

Çeşme Vergi Dairesi 1.6 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi, 16056 Sokak'ta yer alan gayrimenkulü satıyor. Satışa sunulan gayrimenkulde tek katlı yapı yer alıyor. İşte fiyatı ve tüm merak edilen ayrıntılar...

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

Barınak Port Gayrimenkul İnşaat Hırdavat Metal Bilgisayar Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Barınak Port Gayrimenkul İnşaat Hırdavat Metal Bilgisayar Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’de Cem Yılmaz tarafından kuruldu.

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Vergi takvimine gayrimenkul gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Gayrimenkul alan şirketlere vergi avantajı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımı yapan şirketlerin vergi ödemelerini kaleme aldı.

Kira geliri elde edenler dikkat!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde vergi barışını kaleme aldı.

Barışan Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Barışan Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Barışan tarafından kuruldu.

Gayrimenkulde vergi barışı 6 maddede tüm detaylarıyla!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü yazısında vergi barışına dair merak edilenleri kaleme aldı. İşte o yazı...

vergi barışı gayrimenkul değerleme Haberi

vergi barışı gayrimenkul değerleme

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde vergi barışını kaleme aldı. 

İşte Nedim Türkmen'in 'Yine yeniden vergi barışı geliyor' başlıklı yazısı...

Meclis'e sunulan yasa teklifi bütçe gelirlerinin yükselmesi avantajına sunacak. Devletin tahsil edemediği vergi tutarı 282 milyar 614 milyon Türk Lirası olarak belirtiliyor.

İktidar, devlete ait 4 milyonu aşkın borçluyu ilgilendiren ve toplam tutarı 500 milyar Türk Lirası'nı geçen amme alacaklarına ilişkin 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu'ndan 30 Nisan 2021'e kadar vergi daireleri tarafından yalnızca 16.5 milyar Türk Lirası tahsilatı görünce; iş dünyasının da beklentileri ve bütçenin gelir ihtiyacı göz önünde bulundurularak yeni bir teklif düzenlendi.

Devletin 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla tahsil edemediği bütçe geliri 623 milyar 984 milyon Türk Lirası olarak hesaplandı. Tahsil edilemeyen vergi gelirleri bu tutarın 282 milyar 614 milyon...