29 / 04 / 2024

Vergi dairesi sınırı

Vergi dairesi sınırı

Vergi borcunuzun olduğunu ve uzlaşma yolu ile ödemek istediğinizi farz edelim. Bu durumda vergi dairesi uzlaşma dilekçesi ile müracaatta bulunmanız gerekiyor. Söz konusu dilekçe örneği haberimizde yer alıyor...

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Kira gelir vergisi istisna sınırı 2019!

1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında konutunu kiraya vererek gelir elde edenler 2019 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi istisna sınırı 2019 nedir?

Değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içinde elden çıkarılması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Kira gelir vergisi istisna sınırı 2018!

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2018 yılında vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi istisna sınırı 2018..

Konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırı!

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Metin Taş, bugünkü yazısında konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırını ele aldı. İşte o yazı...

TOKİ'nin inşa ettiği sınır duvarının yarısı tamamlandı!

TOKİ'nin, Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği "güvenlik duvarı" inşaatının yarısı tamamlandı

Kadıköy'de binalara 15 kat sınırı!

Kadıköy'deki yüksek binalara yeni düzenlemeler için çalışmalar devam ediyor. Kadıköy'de binalara 15 kat sınırı teklifi İBB Meclisi tarafından kabul edildi.

Kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017!

2016 yılında taşınmaz malını kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden kimseler bu sene vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017..

Konutta cayma hakkına süre sınırı yetersiz!

Gayrimenkul Uzmanı Ünal, ön ödemeli konut satışlarında cayma hakkına getirilen süre sınırının uzun olduğunu, cezai yaptırımın ise hafif kaldığını bildirdi.

Vergi dairesi sınırı Haberi

Vergi dairesi sınırı

Vergi dairesi uzlaşma dilekçesi!

Vergi Usul Kanunu'na göre vergi mükellefleri, ödenmemiş vergi borçlarını için vergi uzlaşması ile ödeyebiliyor. Söz konusu hükümler Kanunun Üçüncü Bölümünde "Uzlaşmanın konusu, kapsamı, komisyonlar ve şekli" başlığı altında bulunuyor.


Buna göre vergi idaresine uzlaşma dilekçesi ile talepte bulunmak gerekiyor. Başvuru için gerekli olan Vergi dairesi uzlaşma dilekçesi aşağıda yer alıyor.


Vergi dairesi uzlaşma talep dilekçesi..


"........... Vergi Dairesi Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına

                                   .............





Uzlaşma Talebinde Bulunanın

Adı ve Soyadı;

Açık Adresi;

Hesap Numarası;

Ev veya İş Telefonu;


Tebliğ Edilen İhbarnamenin

Düzenleme ve Tanzim Tarihi;

Cilt ve Sıra Numaraları;

İhbarname Tebliğ Tarihi;


Yukarıda ihbarnamenin tarih ve numalarını, aşağıda dönemini, vergi ve ceza nev'ileri ile miktarlarını belirttiğim tarhiyatlar üzerine 213 sayılı VUK'nuna 205 sayılı...