09 / 05 / 2024

vergi iade talep hakkı

vergi iade talep hakkı

Vergi mükelleflerinin vergi kanunlarının uygulanması sırasında karşılaştıkları özel durumlar ve işlemler ile ilgili olarak sahip olduklar arasında bulunan Mahsup ve İade Talep Hakkı nedir? İşte yanıtı..

Vergi kaydı silinmiş emekli esnaflara da 5 bin TL ikramiye! Çiftçiler de talep etmişti! TESK'ten son dakika açıklaması!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiyeden vergi kaydı silinmiş emekli esnafın da yararlanması talebini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar... 

Tekstilde alarm çanları çalıyor: İthalata vergi getirilmezse batarız!

Küresel talep daralması, artan maliyetler gibi nedenlerle ihracatta zor günler geçiren tekstil sektörü kırmızı alarm veriyor. Sektör temsilcileri ithalata vergi getirilerek iç piyasadaki üreticinin korunması gerektiğini aksi halde firmaların batacağını söylüyor.

Ayakkabıdaki ithalat vergisi arttı! Yan sanayici de koruma tedbirleri talep ediyor!

Ayakkabı sektöründe, ithal ürünlere karşı koruma tedbirinde artış gerçekleşti. 5 Eylül tarihi itibarıyla getirilen yeni uygulamayla ithal ayakkabılara ürün fiyatının 2 katı kadar vergi ödenecek. Öte yandan, ticari kredi almakta zorlanan yan sanayici de koruma tedbirleri talep ediyor.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Avrupa Parlamentosu kripto varlıklara vergi getirilmesini talep etti!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) ortak borçlarının geri ödenebilmesi ve çeşitli programların finansmanı için şirketler, mali işlemler ile kripto varlıklara vergi getirilmesini istedi.

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

Avusturya’da tutuklu bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz sırlarıyla birlikte ABD'ye iade edildi

Türkiye'de kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya'da tutuklu bulunan SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade edildi. Korkmaz'ın iadesini Türkiye de Avusturya'dan talep etmişti.

Çalışanlara 618 lira iade! AGİ gitti, vergi istisnası geldi!

Çalışanlara 638 lira iade geliyor! Uzun yıllardır uygulanan AGİ sistemi yerine vergi iadesi verilecek. Brüt ve net ücretli çalışanlar bu iadeden faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor.

Esnaflardan daha etkili kira yardımı talebi!

REM Esnaf Barometresi Raporu Nisan 2021 dönemi sonuçları yayınlandı. Buna göre, esnaf daha fazla yardım bekliyor. Esnaflar, salgın sürecinde kira yardımı ve vergi istisnaları talep ediyor...

Kirada iş yeri olanlar dikkat! Vergi iadesi değişiyor!

2020 yılı için kira geliri elde edenlerin beyanname verme süreleri bu ayın sonuna kadar sürüyor. Kira geliri elde edenler isterlerse götürü gider yöntemini, isterlerse gerçek gider yöntemini seçerek beyanname verecek. 2021 yılında vergi iadelerinde değişikler yaşanacak. İşte yeni iade tutarları...

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Yunanistanlı sanatçılar kira yardımı talep etti!

Yunanistan'da koronavirüs tedbirleri sebeniyle mesleklerinin olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren sanatçılar, vergi indirimi ve kira yardımı talep etti.

Shakira vergi kaçakçılığıyla suçlanıyor!

Shakira, İspanya'da 14.5 milyon euro vergi kaçırma suçundan duruşmaya çağrıldı.  Ünlü şarkıcının  maliyenin kendisinden talep ettiği vergi borcunu ödediği iddia edildi.  

vergi iade talep hakkı Haberi

vergi iade talep hakkı

Vergide mahsup ve iade talep hakkı!

Vergi mükelleflerinin vergi kanunlarının uygulanması sırasında karşılaştıkları özel durumlar ve işlemler ile ilgili olarak sahip olduklar arasında "Mahsup ve İade Talep Hakkı" da bulunuyor. Peki, mahsup ve talep hakkı nedir?


Mahsup ve İade Talep Hakkı: 

Tevkif yoluyla kesilen vergilerin yıllık beyannamedeki mahsuplar sonunda kalan kısmının diğer vergi borçlarına mahsup talebi, tutarına bakılmaksızın ve inceleme raporu ve teminat aranılmadan yerine getirilir. 

Nakden iade taleplerinin dilekçe ile yapılması şarttır. Tevkif yoluyla kesilen vergilere ilişkin nakden iade edilecek tutarın 10.000 TL’yi geçmemesi halinde iade talebi, yıl içinde yapılan tevkifatlara ilişkin tablo ile birlikte, Gelir Vergisi Kanununun 252 Seri No.lu Genel Tebliğinde gelir veya kazanç türüne göre ayrı ayrı belirtilmiş belgelerin dilekçeye eklenmesi koşuluyla inceleme raporu ve teminat aranmaksızın yerine getirilir. 

Nakden...