01 / 05 / 2024

Vergi İadesi Genel Tebliği resmi gazete

Vergi İadesi Genel Tebliği resmi gazete

Seri No: 10 olan Vergi İadesi Genel Tebliği 9 Ağustos 2005 Salı günü, 25901 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte, aylık ödemelerine de avans uygulaması getirilmesi hususu açıklanıyor...

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, vergi sistemine ilişkin konuştu. Destici, "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır. Emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Bu nedenle, burada düzenlemeye ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Türk-İş Genel Başkanı vergi adaletsizliğinden yakındı! Herkes kazancına göre vergisini ödemeli!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışanlara uygulanan vergi sisteminde adaletsizlikler var. Çözüm basit; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Yapılacak düzenlemelerle ücretli çalışanlar üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli" şeklinde konuştu.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Vergi ve harçlara rekor zam geliyor! Pasaport ücreti, trafik cezaları ve ehliyet harcı tam bu kadar olacak!

Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi ve harçlara gelecek zamlar...

KDV'de yeni gelişme! Oran yüzde 31’e geriledi

Vergi gelirlerine ilişkin yeni bir detay ortaya çıktı. Buna göre 2021 sonu, 2022 ilk yarısında, vergi ve genel gelirlerdeki tahakkuk tahsilat oranlarında düşüş dikkat çekti.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresini uzatan torba kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o tarihe kadar süreyi uzatma yetkisi verildi.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 537!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 537 bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi borcu olanlar dikkat! Vadesi geçmiş borçlar için yeni düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı; Resmi Gazete’de “Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği” yayımladı. Buna göre; hak sahiplerinin vadesi geçmiş vergi borçları, ödemenin tamamı beklenilmeden merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden olan alacaklarından mahsup edilebilecek.

Varlıklarını TL'ye dönüştüren kurumlara vergi istisnası kanunu Resmi Gazete'de!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. 

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişikliği 2022!

Vergi Usul Kanunun Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi, ceza ve harçlara büyük zam! Yüzde 36.20 artacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

Vergi İadesi Genel Tebliği resmi gazete Haberi

Vergi İadesi Genel Tebliği resmi gazete

Tebliğ

Maliye Bakanlığından

Vergi İadesi Genel Tebliği (Seri No: 10)



             1. Konusu :

             Sosyal güvenlik kurumlarından emekli, maluliyet, dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine istekleri halinde vergi iade avans ödemesinden vazgeçme ve kıst aylık ödemelerine de avans uygulaması getirilmesi hususu bu tebliğin konusunu oluşturmaktadır.


             2. Vergi İadesi Avans Ödemesinden Vazgeçme :

             Vergi İadesi Hakkında Kanunun1 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasının son cümlesi 5035 sayılı Kanunun2 20 nci maddesiyle değiştirilerek  vergi iadesinden mahsup edilmek üzere, avans olarak ödeme yaptırma konusunda Maliye Bakanlığı yetkili kılınmıştır.


             Bu yetkiye istinaden sosyal güvenlik kurumlarından emekli, maluliyet, dul ve yetim aylığı...