03 / 10 / 2024

Vergi ihbarında bulunanlara ödül

Vergi ihbarında bulunanlara ödül

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, 2017'de vergi kaçıranları ihbar edenlere toplam 12.8 milyon liralık ihbar ödemesi yapıldı..

GİB duyurdu! Vergi cezalarında indirim oranı ve şartları belli oldu...

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi cezalarında indirim koşullarını açıklayan bir broşür hazırlayarak ayrıntıları paylaştı. Buna göre, dijital ve basılı halde ücretsiz sunulan broşürde vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında yüzde 50 indirim yapılabileceği kaydediliyor.

Kıdem ve ihbar tazminatında taban ve tavan miktarlar değişecek!

Çalışanların iş yaşamındaki en önemli güvencelerinden olan kıdem ve ihbar tazminatı da ocak ayında artacak. Maaşlara yapılacak zam tazminatlara da yansırken, taban ve tavan tutarlar belirleneceği kaydedildi. 

Vergi cezalarında yeniden uzlaşma kararı alındı!

Vergide uzlaşma mekanizmasını fiilen ortadan kaldıran karardan geri dönüldüğü kaydedildi. Bu kapsamda, gelen tepkiler ve Bakanlıkla temaslar sonucu uzlaşma müessesesinin eskiden olduğu gibi uygulanması kararı alındığı belirtildi.

Kira geliri vergisi nasıl alınmalı? Böyle yapılmazsa, kiralar fırlar, ev sahibi-kiracı sorunları karmaşıklaşır!

Yeni vergi taslağında gayrimenkul sektörü ile ilgili de pek çok düzenleme yer alıyor. Peki gayrimenkul sektörü için getirilmesi gereken vergiler nasıl olmalı? Yeni vergiler nelere yol açar? İşte detaylar... 

Geçici vergi uzatıldı mı, son ödeme tarihi ne zaman?

Vergi mevzuatında yapılan yeni düzenleme ile beraber, geçici vergi ödemeleri için beklenen süre uzatıldığı kaydedildi. Vergi mükelleflerinin merak ile beklediği 2024 yılına ait geçici vergi beyannamelerinin son teslim tarihi ve ödeme süresi hakkında önemli bir açıklama belirtildi.

Konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Hayalet evler için vergi gelirse, fiyatlar düşer! 

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişler sık sık gündem oluyor. Emlakçı Mustafa Başaran, birden çok konutu olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması gerektiğini belirtti ve bu durumda fiyatların düşeceğini söyledi. İşte ayrıntılar..

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İhbar tazminatında bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkı!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren ihbar tazminatında, bilinmeyenler gün yüzüne çıktı. EYT'liler ve normal çalışanlar açısından ihbar tazminatında merak edilen sorular ve yanıtları açıklandı...

Apple yetkilileri açıkladı: İşte iPhone 15 Pro ve Pro Max liste fiyatı

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max fiyatları belli oldu. Peki fiyatlar, vergi sonrasında kaç TL olacak? İşte detaylar...

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Vergi borçları siliniyor mu? Vergi affı 2023 Meclis'ten geçti mi? Vergi affında son durum ne?

Vergi affının çıkıp çıkmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki vergi affında son durum ne? İşte detaylar!

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

Vergi affındaki son durumun ne olduğu merakla araştırılıyor. İşte 2023 Vergi affında son durum!

Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek?

Vergi affından faydalanmak isteyen vatandaşlar Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek? Sorularına yanıt arıyor. Peki, Vergi affında son gelişmeler neler? İşte detaylar...

Vergi affı milyonların umudu oldu! Vergi affında kaç milyon insanın borcu silinecek?

Ülke tarihinin en büyük yapılandırma paketi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Gelecek hafta meclisten geçmesi beklenen teklif çerçevesinde 14 milyon insanı kapsayan toplam 361 milyar liralık borç yeniden yapılandırılacak.

Vergi ihbarında bulunanlara ödül Haberi

Vergi ihbarında bulunanlara ödül

Maliye Bakanlığı’nın vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele kapsamında vatandaşlardan aldığı destek her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz sene vergi kaçıranları ihbar eden 454 kişiye toplam 12.8 milyon liralık ihbar ödemesi yapıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, 2017'de vergi kaçıranları ihbar edenlerin sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 90 artış gösterdi. Vergi kaçıranları ihbar eden kişi sayısı 454 oldu.

2016’da ise vergi kaçıranları ihbar eden kişi sayısı 240 kişiydi. İhbarı doğru çıkan kişilere kesinleşen verginin yüzde 10’u oranında ödeme yapıldı. 

TUTAR HER YIL ARTTI

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Maliye, 2016’da 3 milyon 142 bin 130 liralık ikramiye öderken, 2015 yılında 338 muhbir, 6 milyon 45 bin 626 lira, 2014’te 296 muhbir 6 milyon 202 bin 554 lira, 2013’te 462 muhbir 7...