29 / 04 / 2024

Vergi ihbarında bulunanlara ödül

Vergi ihbarında bulunanlara ödül

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, 2017'de vergi kaçıranları ihbar edenlere toplam 12.8 milyon liralık ihbar ödemesi yapıldı..

Konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Hayalet evler için vergi gelirse, fiyatlar düşer! 

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişler sık sık gündem oluyor. Emlakçı Mustafa Başaran, birden çok konutu olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması gerektiğini belirtti ve bu durumda fiyatların düşeceğini söyledi. İşte ayrıntılar..

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İhbar tazminatında bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkı!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren ihbar tazminatında, bilinmeyenler gün yüzüne çıktı. EYT'liler ve normal çalışanlar açısından ihbar tazminatında merak edilen sorular ve yanıtları açıklandı...

Apple yetkilileri açıkladı: İşte iPhone 15 Pro ve Pro Max liste fiyatı

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max fiyatları belli oldu. Peki fiyatlar, vergi sonrasında kaç TL olacak? İşte detaylar...

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Vergi borçları siliniyor mu? Vergi affı 2023 Meclis'ten geçti mi? Vergi affında son durum ne?

Vergi affının çıkıp çıkmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki vergi affında son durum ne? İşte detaylar!

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

Vergi affındaki son durumun ne olduğu merakla araştırılıyor. İşte 2023 Vergi affında son durum!

Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek?

Vergi affından faydalanmak isteyen vatandaşlar Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek? Sorularına yanıt arıyor. Peki, Vergi affında son gelişmeler neler? İşte detaylar...

Vergi affı milyonların umudu oldu! Vergi affında kaç milyon insanın borcu silinecek?

Ülke tarihinin en büyük yapılandırma paketi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Gelecek hafta meclisten geçmesi beklenen teklif çerçevesinde 14 milyon insanı kapsayan toplam 361 milyar liralık borç yeniden yapılandırılacak.

İşte Türkiye’de en az vergi ödeyen şehir!

Türkiye genelinde vergisini aksatmadan ödeyen şehirler belli oldu. Geçtiğimiz yıla ait verilere göre, ülkede vergi tahsilatında hangi şehirler öne çıktı, hangileri en alt sırada kaldı? İşte yanıtlar…

Vergi Kanunu’nda flaş değişiklik! 1,4 milyon kişiyi etkiliyor!

Resmi Gazete'de yayınlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Vergi Kanunu’nda değişiklik yaptı. Yeni düzenleme ile birlikte tüm alış veya satışları 5 bin TL'nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin "Ba-Bs formu" vermelerine gerek kalmayacak.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Faizsiz kredi müjdesi resmen geldi! Faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır?

SGK, Toplu Konut İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik kapsamında bulunanlara faizsiz konut kredisi kullandırıyor. Peki faizsiz konut kredisini kimler kullanabilir?

5 bin lirayı aşan vergi cezalarında flaş gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Vergide 5 bin lirayı aşan özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek. Ayrıca 5 bin lirayı aşan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek. Söz konusu tutar, her yıl yeniden değerleme oranında yükseliyor.

Kur korumalı mevduat sisteminde son dakika gelişmesi: Süre uzatıldı!

Kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketler için sağlanan vergi avantajında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı. İşte merak edilen ayrıntılar...

Vergi ihbarında bulunanlara ödül Haberi

Vergi ihbarında bulunanlara ödül

Maliye Bakanlığı’nın vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele kapsamında vatandaşlardan aldığı destek her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz sene vergi kaçıranları ihbar eden 454 kişiye toplam 12.8 milyon liralık ihbar ödemesi yapıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, 2017'de vergi kaçıranları ihbar edenlerin sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 90 artış gösterdi. Vergi kaçıranları ihbar eden kişi sayısı 454 oldu.

2016’da ise vergi kaçıranları ihbar eden kişi sayısı 240 kişiydi. İhbarı doğru çıkan kişilere kesinleşen verginin yüzde 10’u oranında ödeme yapıldı. 

TUTAR HER YIL ARTTI

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Maliye, 2016’da 3 milyon 142 bin 130 liralık ikramiye öderken, 2015 yılında 338 muhbir, 6 milyon 45 bin 626 lira, 2014’te 296 muhbir 6 milyon 202 bin 554 lira, 2013’te 462 muhbir 7...