06 / 05 / 2024

vergi indirimi detayları

vergi indirimi detayları

Kocaeli Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı'na katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, son dönemde yaptıkları düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere vergi indirimi! İşte 9500 liranın altındaki bilgisayarlar

Öğrencilere 9.500 TL'ye kadar olan bilgisayar modellerinde 5.500 TL vergi indirimi sağlanacak. ÖTV'siz bilgisayar modelleri hangileri? Peki, vergisiz laptop fiyatları kaç lira? İşte vergi muafiyeti ile alınabilecek bilgisayarlar.

Vergi indirimiyle alınabilecek Android telefonlar hangileri? İşte o liste

Öğrencilere gelmesi beklenen vergi indirimi yürürlüğe girerse hangi telefonlar indirimli olarak alınabilecek? İşte alınabilecek vergisiz telefon fiyatları...

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Çalışan işçiler "meslek hastalığı", memurlar da "vazife malulü" olarak bu haktan yararlanıyor.

Öğrencilerin merakla beklediği vergi indirimi ne zaman gelecek? iPhone fiyatları kaç para olacak?

Cumhurbaşkanı'nın vaadi olan öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile alakalı detaylar merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı'ndan ilk açıklama yapıldı. Peki iPhone fiyatları ne kadar olur? İşte detaylar...

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Ücretli çalışanlar, kendileri ve aile fertleri için yaptırdıkları hayat sigortası ve sağlık sigortası primlerini ödediklerinde, vergi iadesi alma fırsatı yakalıyorlar. 

Sıfır arabada 300 bin TL’yi aşan vergi indirimi geldi! Hangi araç kaç para oldu? Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü kararı alındı. Peki bu adım sonrası hangi aracın fiyatı ne kadar oldu?

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremşn ardından 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi önemli bir adım attı. Vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi geliyor.

Vergi affı 2023 detayları! Vergi affı 2023 ne zaman yasalaşacak? Vergi affı yürürlüğe girdi mi?

Vergi affı gündemde yer alan konulardan biridir. Vergi affının çıkıp çıkmadığı merakla sorulmaya devam ediyor. İşte detaylar!

Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyenler kesinlikle buraya baksın! Çok önemli detaylar var

Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyen vatandaşlar yeni düzenlemeden faydalanıp faydalanmayacağını merak ediyor. Vatandaşları ilgilendiren çok önemli detaylar belli oldu.

Borçlanma yapan EYT'liye vergi iadesi olacak

EYT'de flaş gelişme yaşandı. EYT'liler borçlanma primlerinin bir kısmını vergi indirimi ile geri alabiliyor. İşte tüm detaylar...

EYT mensupları dikkat! Borçlanma için ödediğiniz paranın bir kısmını geri alacaksınız!

Artık kendileriyle ilgili yasanın çıkması için gün sayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarına bir iyi haber daha geldi. EYT kapsamına girmek isteyenlerin, askerlik ve doğum borçlanması için ödedikleri paranın bir kısmını vergi indirimi yoluyla geri alabilecekleri duyuruldu. İşte detaylar…

vergi indirimi detayları Haberi

vergi indirimi detayları

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vergi uyumunu ne kadar iyi yapan varsa benim ona o kadar titizlenmem lazım. Onun için dedik ki 'Vergisini süresinde ödeyene ilave indirim verelim.' Başka şeyler de yapmamız lazım. İhracat yapana yeşil pasaport var da vergisini ödeyene yok mu? Onu da konuşmamız lazım." dedi.


Kocaeli Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı'na katılan Ağbal, son dönemde yaptıkları düzenlemeler hakkında bilgi verdi.


Şirket kurmak için yapılan işlem sayısını 8'den 3'e, şirket kurma gün sayısını da 7,5 günden 2,5 güne indirdiklerini ve şirket kurma maliyetini de bin 100 liradan 300 liraya kadar düşürdüklerini anlatan Ağbal, bu düzenlemelerin Türkiye'yi uluslararası alanda iyi duruma getireceğini kaydetti. 


Ağbal, uluslararası yatırımları Türkiye'ye kazandıracak düzenlemeler de yaptıklarına dikkati çekerek, "Kocaeli, bölgesel yönetim merkezleri için İstanbul'dan sonra ikinci...