06 / 05 / 2024

vergi indirimleri 2017

vergi indirimleri 2017

GFK'nın araştırmasına göre, beyaz eşya sektörü, vergi indirimlerinin etkisiyle bu yılın 7 ayında yüzde 21 büyüyerek 6,5 milyon adetlik satış hacmine ulaştı.

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Genç iş gücünü çekmek isteyen bir belediye başkanı sadece 1.500 kişiye 320 liraya arsa satacak. Satın alınan arsalara ev yapımında ciddi vergi indirimleri de yapılacak.

Konutta vergi indirimi desteği 31 Aralık’a uzatıldı!

Konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimleri uzatıldı. İkinci el otomobildeki KDV uyuşmazlığı sorunu çözüldü. Vergi indirimlerinin iç talebi canlandırarak, büyümeye pozitif etki yapması bekleniyor...

Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık 2019'a kadar uzatıldı!

Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasına göre, tapu harçlarında vergi indirimleri uzatıldı. Daha önce 31 Mart'ta sona ereceği açıklanan ÖTV ve KDV indirimlerinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığı belirtildi.

Vergi indirimleri uzatılmalı!

Ekonomiyi canlandırmak için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasıyla, 1 Kasım itibarıyla 2 ay için vergide indirimi yapılmıştı. Vergi indirimleri 31 Aralık’ta son bulacak. 

Konutta vergi indirimleri sona eriyor!

Konut, mobilya, beyaz eşya ve otomobile yapılan vergi indirimlerinde sona yaklaşıldı. 9 gün sonra yeni bir karar alınmazsa avantaj sona erecek. Eski fiyatları bulamayabilirsiniz. Acele edin...

Konut satışında tarihi rekor!

Vergi indirimleri ve kampanyaların etkisiyle konut satışları Ekim’de yıllık bazda yüzde 19.2 artışla 147 bine dayandı. Vergi indirimlerinin yıl sonuna uzatılması ve kampanyaların etkisiyle canlılığın sürmesi bekleniyor...

Konutta vergi indirimiyle olumlu yatırımcı algısı oluşuyor!

BİST, geçen hafta 88.500'lere geriledi. Bu arada otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta vergi indirimi haberi geldi. Peki, vergi indirimleri kimleri etkileyecek?

Gayrimenkul sektörü yıl sonu hedefini yükseltti!

4 sektörde gerçekleşen vergi indirimleri çarşı-pazara büyük hareket getirdi. Müşteri trafiği artan beyaz eşya ve gayrimenkul sektörleri yıl sonu hedeflerini yükseltti..

Gayrimenkul kira geliriyle vergi rekoru kıran 15 patron!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2017 yılı için Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesini açıklandı.15 patron ödedikleri gayrimenkul kira gelir vergisi ile rekorlar listesinde yer aldı...

İşte 2017 gelir vergisi rekortmeni 9 inşaatçı!

GİB Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesini yayınladı. 2017 yılının vergi şampiyonu 53 milyon 583 bin 488 TL ile 2018 Haziran'da hayatını kaybeden Şarık Tara oldu...

2017 gelir vergisi rekortmeni Şarık Tara oldu!

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmeni, 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi tahakkuk ettirilen Şarık Tara oldu....

Yunanistan'da konut vergisi yarı yarıya düşecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, vergi indirimleri ve maaş artışını içeren yeni ekonomi paketini açıkladı...

Konut teşvikleri piyasayı nasıl etkiliyor?

Konut piyasasını hareketlendirmek için uygulamaya koyulan vergi indirimleri ve teşvik kampanyaları, gayrimenkul sektörünü de sevindirdi. 

vergi indirimleri 2017 Haberi

vergi indirimleri 2017

Beyaz eşya sektörü, vergi indirimlerinin etkisiyle bu yılın 7 ayında yüzde 21 büyüyerek 6,5 milyon adetlik satış hacmini yakaladı.


Araştırma kuruluşu GFK'nın sektör raporuna göre, beyaz eşyada ÖTV'nin sıfıra çekilmesiyle sektörde satışlar beklentinin üzerinde performans gösterdi.


Buna göre, ocak-temmuz döneminde sektör, geçen yılın aynı periyoduna göre yüzde 21 büyüme kaydetti ve 6,5 milyon adetlik satış hacmine ulaştı.


Beyaz eşya sektörü bu büyüme oranıyla Türkiye tüketici teknolojisi pazarında en yüksek büyüme performansına sahip sektör oldu. Bu yılın 7 ayında sektörün cirosu ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 artarak 7,7 milyar liraya yükseldi.


Kategori bazında incelediğinde ise en çok satış 1,5 milyon adetle çamaşır makinelerinde görüldü. Çamaşır makinelerinin satış miktarı ocak-temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış gösterdi. Bunu 1,4...